Egy éve halt meg, de még mindig a hullaházban fekszik McAfee

-

Egy évvel ezelőtt, június 23-án találták holtan John McAfee antivírus szoftvermágnást egy spanyol börtönben, miután a spanyol legfelsőbb bíróság jóváhagyta McAfee kiadatását az Egyesült Államoknak.
McAfee holtteste ma még mindig egy spanyol hullaházban van, mivel a független boncolással kapcsolatos jogi ügy még mindig nem zárult le.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

John McAfee ellentmondásos halálának vizsgálata még mindig függőben van

A kriptopénz-pártoló és vírusirtószoftver-mágnás John McAfee holtteste még mindig a hullaházban van, miután egy teljes év telt el az állítólagos öngyilkossága óta.
McAfee állítólag 2021. június 23-án vetett véget saját életének, miután az amerikai bűnüldöző szervek adócsalás miatt körözték. Akkoriban egy spanyol legfelsőbb bíróság engedélyezte McAfee kiadatását Amerikának, hogy szembenézzen az adózással kapcsolatos büntetőjogi vádakkal.
Mielőtt a spanyol legfelsőbb bíróság jóváhagyta volna az előzetes kiadatási határozatot, McAfee-t 2020 októberében letartóztatták a Barcelona-El Prat repülőtéren.
McAfee ellen az amerikai igazságügyi minisztérium (DOJ) és az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) emelt vádat. Az SEC azért emelt vádat ellene, mert részt vett az ICO-k népszerűsítésében, a DOJ pedig „adócsalás és az adóbevallás szándékos elmulasztása” miatt emelt vádat ellene.
McAfee többször is elmondta az embereknek, hogy soha nem vetne véget az életének, és ha öngyilkosság miatt holtan találják, az valójában azt jelenti, hogy „kinyírták”. McAfee a testére tetováltatta a „whackd” szót, és kiadott egy ERC20-alapú tokent is „whackd” (WHACKD) néven.

A technológiai vállalkozó özvegye még mindig hisz abban, hogy „John McAfee nem ölte meg magát”

Janice McAfee, a vírusirtószoftver-mágnás özvegye nem hisz abban, hogy férje öngyilkos lett volna, és a család ügyvédje, Javier Villalba a sajtónak elmondta, hogy Janice független második boncolást akart, miután a spanyol hatóságok befejezték a hivatalos boncolást.
A második boncolást még nem engedélyezték, és egy helyi bíró elutasította a kérelmet. Bár McAfee földi maradványai még mindig a spanyol hullaházban vannak, a család fellebbezett a spanyol felsőbíróság bírójának döntése ellen, mivel Janice szerint a hivatalos boncolás hiányos volt.
„Nehéz szavakba önteni, milyen volt az életem az elmúlt évben” – magyarázta McAfee özvegye, Janice csütörtökön. Twitter-oldalán így fogalmazott: „Ma egy évvel ezelőtt John McAfeet ellopták tőlünk. A szabadság és a magánélet bajnoka volt, a világ sokkal sötétebb hely nélküle.” Janice egyik hashtagje a tweetben azt is tartalmazta, hogy „#johnmcafee nem ölte meg magát”.
Egy spanyolországi bíró továbbá úgy döntött, hogy amíg a független boncolási fellebbezés nem zárul le, addig McAfee holttestét nem lehet átadni a családnak.
Katalónia bírósági tisztviselői nem reagáltak a helyzettel kapcsolatos megjegyzésekre, de a spanyol igazságügyi minisztérium egyik tisztviselője azt mondta, hogy szokatlan, hogy a holttesteket ilyen sokáig a hullaházban tartják.

Olvastad már? Egyes milliárdosok nem látják a kriptó előnyeit

Forrás: news.bitcoin.com
Kiemelt kép: Alcarrizos News

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A június lehet az Ethereum hónapja?

A júniusban induló hongkongi zöld út a kriptók számára megnyitja az utat a likviditás beáramlása előtt, de ez nem feltétlenül lesz. A kriptovaluták, különösen az ETH...

Polygon technikai elemzés 06.01.

Prémium Polygon Május közepétől kezdve a Polygon egy erőteljes fellendülést mutatott, 0,8177 dollárról 0,95 dollár fölé emelkedett. A 0,95 dolláros árszint azonban január végétől áprilisig egy makacs...

Roger Ver úgy véli, az Ethereum több felhasználót fog hozni a kriptoiparba, mint a Bitcoin

A kifejezetten korai támogatói tevékenysége miatt néha Bitcoin-Jézusként is emlegetett Ver egy podcast során osztotta meg a gondolatait. Elmondta, hogy az Ethereum tényleg kisebb kapitalizációval...

A Coinbase szerint Kína jár jól az amerikai kriptós szigorral

A MarketWatch a hétvégén publikálta a Coinbase ügyvezetője, Brian Armstrong cikkét, amelyben a vállalkozó arra figyelmeztetett, az USA elvesztheti a pénzügyi vezető szerepet, ha nem...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!