Egy Ethereum-fejlesztés jelentősen megdobhatja az árfolyamot

-

A Grayscale kriptobefektetési alap csütörtökön megjelent cikke azt jósolta, hogy egy bizonyos fejlesztés „nagyon pozitívan hathat az ethererum árfolyamára”.

Az EIP 1559 fejlesztés arra használná az Ethereum tranzakciós díjait, hogy ETH-t vásároljon a piacon majd elégetné azt, így csökkentené a készletet.

„Ez olyan, mint amikor egy cég a profitból részvényeket vásárol vissza.” – mondta Tim Ogilvie, a Ethereum-infrastruktúrát szolgáltató Staked cég vezérigazgatója.

Több milliárd dollárnyi ethereum elégetése jelentősen megdobná az árfolyamot. „Ennek a hatása lényegében az lesz, hogy a készlet csökkenésével megnő az árfolyam.” „Ez rendkívül bikás.”
Úgy mérte fel, hogy az Ethereum jelenlegi közel 200 milliárd dolláros összértékénél a hálózat évente a készlet 1-4%-át égetné el. „Ha tetszik a bitcoin maximális készlete, akkor imádni fogod az ethereum csökkenő készletét.”

Az EIP-1559-el sokkal kevésbé ingadoznának az utalási költségek

Az EIP-1559 megkötné az Ethereum-tranzakciók díját, amely leváltaná a jelenlegi keresletalapú, dinamikus rendszert.
A remények szerint a kötött költségek megelőznék, hogy a bányászok manipulálják a tranzakciós költségeket, így a díjak nem váltakoznának annyira.
Ez hatalmas áldás lenne azoknak a felhasználóknak, akiknek a héten átlagosan már több mint 20 dollárba került egy tranzakció.
Ahelyett, hogy az eladók és vásárlók szabnák meg a költségeket, a rendszer automatikusan létrehozna egy alapköltséget a hálózati aktivitás alapján. Ha nagyon telített a hálózat, ez a költség növekedne, ha kevésbé aktív akkor csökkenne.
A felhasználók fizethetnének extrákat a gyorsabb feldolgozásért, de ez nem lenne kötelező.  Az Ethereum hálózata az alapköltségből vásárolna majd adna el ethereumot.


Ogilvie szerint a frissítés nem oldaná meg azonnal a magas költségeket.
Azonban egyszerűbbé tenné a pénzügyi elemzők számára, hogy megsaccolják az Ethereum értékét, mivel tudnák, hogy a fizetett költségeket senki nem manipulálta. Emiatt több befektető csatlakozhatna a hálózathoz.
Eric Wall, az Arcane Assets kriptopénzügyi alap igazgatója szerint is bika javaslat az EIP-1559. „Ez az egyik legfontosabb javaslat az Ethereum hosszú távú fennállása során, legalább olyan fontos, mint a proof of stake.”

Miért nem vezették még be az EIP-1559 javaslatot?

Egyszerű a válasz: még nem készült el. „Továbbra is jelentős kiberbiztonsági kockázatokat kell megoldani az EIP-1559 működéséhez. Ezt követően, ha engedélyezik, be kell kerülnie a következő láncelágazásba, amely valószínűleg nyáron várható.”


A javaslatot valószínűleg ellenezni fogják a bányászok.  „A bányászok ellenállnak, mivel ezzel az utalások jövedelmének egy része a tulajdonosokhoz kerülne a bányászoktól.”
Ennek oka, hogy a javaslat a hosszú távú tulajdonosoknak kedvezne, de ez nem jelentene semmit a bányászok számára.
Ennek ellenére sokan várják a javaslat bevezetését, és ez már önmagában is megdobhatja az árfolyamot.

Olvastad már? Nigéria jegybankja betiltaná a kriptopénzek használatát

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő...

A Bitcoin egy rendkívül ritka aranykeresztet mutat

Általában az „aranykereszteket" és a „halálkereszteket" a középtávú bitcoin piaci hangulat megbízható indikátoraként interpretálják. Egy tapasztalt piaci elemző egy szuper ritkát szúrt ki, és biztos...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!