Egy Ethereum-fejlesztés jelentősen megdobhatja az árfolyamot

-

A Grayscale kriptobefektetési alap csütörtökön megjelent cikke azt jósolta, hogy egy bizonyos fejlesztés „nagyon pozitívan hathat az ethererum árfolyamára”.

Az EIP 1559 fejlesztés arra használná az Ethereum tranzakciós díjait, hogy ETH-t vásároljon a piacon majd elégetné azt, így csökkentené a készletet.

„Ez olyan, mint amikor egy cég a profitból részvényeket vásárol vissza.” – mondta Tim Ogilvie, a Ethereum-infrastruktúrát szolgáltató Staked cég vezérigazgatója.

Több milliárd dollárnyi ethereum elégetése jelentősen megdobná az árfolyamot. „Ennek a hatása lényegében az lesz, hogy a készlet csökkenésével megnő az árfolyam.” „Ez rendkívül bikás.”
Úgy mérte fel, hogy az Ethereum jelenlegi közel 200 milliárd dolláros összértékénél a hálózat évente a készlet 1-4%-át égetné el. „Ha tetszik a bitcoin maximális készlete, akkor imádni fogod az ethereum csökkenő készletét.”

Az EIP-1559-el sokkal kevésbé ingadoznának az utalási költségek

Az EIP-1559 megkötné az Ethereum-tranzakciók díját, amely leváltaná a jelenlegi keresletalapú, dinamikus rendszert.
A remények szerint a kötött költségek megelőznék, hogy a bányászok manipulálják a tranzakciós költségeket, így a díjak nem váltakoznának annyira.
Ez hatalmas áldás lenne azoknak a felhasználóknak, akiknek a héten átlagosan már több mint 20 dollárba került egy tranzakció.
Ahelyett, hogy az eladók és vásárlók szabnák meg a költségeket, a rendszer automatikusan létrehozna egy alapköltséget a hálózati aktivitás alapján. Ha nagyon telített a hálózat, ez a költség növekedne, ha kevésbé aktív akkor csökkenne.
A felhasználók fizethetnének extrákat a gyorsabb feldolgozásért, de ez nem lenne kötelező.  Az Ethereum hálózata az alapköltségből vásárolna majd adna el ethereumot.


Ogilvie szerint a frissítés nem oldaná meg azonnal a magas költségeket.
Azonban egyszerűbbé tenné a pénzügyi elemzők számára, hogy megsaccolják az Ethereum értékét, mivel tudnák, hogy a fizetett költségeket senki nem manipulálta. Emiatt több befektető csatlakozhatna a hálózathoz.
Eric Wall, az Arcane Assets kriptopénzügyi alap igazgatója szerint is bika javaslat az EIP-1559. „Ez az egyik legfontosabb javaslat az Ethereum hosszú távú fennállása során, legalább olyan fontos, mint a proof of stake.”

Miért nem vezették még be az EIP-1559 javaslatot?

Egyszerű a válasz: még nem készült el. „Továbbra is jelentős kiberbiztonsági kockázatokat kell megoldani az EIP-1559 működéséhez. Ezt követően, ha engedélyezik, be kell kerülnie a következő láncelágazásba, amely valószínűleg nyáron várható.”


A javaslatot valószínűleg ellenezni fogják a bányászok.  „A bányászok ellenállnak, mivel ezzel az utalások jövedelmének egy része a tulajdonosokhoz kerülne a bányászoktól.”
Ennek oka, hogy a javaslat a hosszú távú tulajdonosoknak kedvezne, de ez nem jelentene semmit a bányászok számára.
Ennek ellenére sokan várják a javaslat bevezetését, és ez már önmagában is megdobhatja az árfolyamot.

Olvastad már? Nigéria jegybankja betiltaná a kriptopénzek használatát

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!