Indul a CME határidős Ethereum-kereskedése, a befektetők optimisták

-

A CME Group a mai nappal elindította az Ethereum határidős kereskedését, amelyre már régóta vár az iparág.

A CME az egyik vezető tőzsdeplatform a világon, az árucikkek döntő többségének a kereskedéséért felel, ideértve a bitcoint is.

Mikor 2017-ben elindították a BTC határidős kereskedését, a címlapokra kerültek.
Az indulás a 2017-es piaci csúcsra esett, és sokak szerint a mostani alkalom is valami hasonlót eredményezhet. Számos kereskedő úgy véli, rövid távon kisebb csúcsot hozhat ez az esemény.
Az elemzők döntő többsége kifejezetten optimista az Ethereummal kapcsolatban, hiszen egy ilyen szabályozott piaci termék sokak számára jobb lehetőségeket tartogat.
Ez a piaci lehetőség több intézményi befektető figyelmét keltheti fel, hogy felvegyék a portfóliójukba az ethert.

CME határidős Ethereum

A Messari elemzője, Ryan Watkins szerint a határidős piac indulásától való félelem „nevetséges”, hiszen vélhetően nem lesz akkora hatása, mint sokan képzelik.
Akik korrekciót várnak, azok egyetlen adatból próbálnak komplex következményt levezetni.
Az, hogy az előző CME határidős piac indulása a lokális csúccsal esett egybe, nem garancia, hogy most is így fog történni. Ráadásul jelentős eltérés van a 2017 decemberi piac, és a mostani jellemzői között.
Először is, a határidős ügyletekhez most nem használnak akkora tőkeáttételt, mint amekkora az előző bikaciklusban megszokott volt.
Másodsorban, most egyértelmű az intézmények részvétele a piacon, ez világosan látszik a céges bejelentésekből, az on-chain adatokból, a médiamegjelenésekből.
Alex Kruger, az ismert közgazdász úgy véli, a piac most jól fog reagálni az új lehetőségre.

„Ez most nagy dolog. A CME határidőseivel lehetőség nyílik rá, hogy nehézségek nélkül lehessen Ethereumba allokálni. Akár fedezetként a Grayscale ETHE alapjába való befektetés után. Emiatt akár növekedhet is a Grayscale Ethereum alapja iránti igény, ez pedig a spot piacokon is emelkedéshez vezethet.”

Azok a befektetők, akik hozzáférnek a Grayscale termékeihez, nem valószínű, hogy áttérnének a CME határidős ajánlatára.

Viszont ez a lehetőség biztosítja, hogy a spot árfolyamokhoz nagyon közeli áron lehessen kereskedni, ráadásul sokkal alacsonyabb jutalékok mellett. Emiatt jobb módot jelenthet az Ethereumba való beszálláshoz.

Olvastad már? Egy Ethereum-fejlesztés jelentősen megdobhatja az árfolyamot

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A vicces Sealana ICO-ja hamarosan kiteszi a STOP táblát

A Solana napjainkra a mém érmék blokkláncává vált, és már számos sikertörténetet nézhetett végig közvetlenül az első sorból. Az idei, 2024-es év különösen eseménydús a...

A Binance együttműködik a makaói igazságszolgáltatással a bűnüldözés megerősítése érdekében

A Binance, az egyik vezető kriptovaluta-tőzsde, összefogott a makaói igazságszolgáltatással, hogy úttörő szerepet vállaljon egy személyes bűnüldözési képzési programban, ami jelentős mérföldkő a bűnüldöző szervekkel...

A szakértők fogadásokat kötnek a mémcoin rallyra a jelenlegi mélypont után: Melyik emelkedik először?

Vendégbejegyzés A mémcoinok a közelmúltban figyelemre méltó zuhanást éltek át, ami felkeltette az elemzők és a kereskedők érdeklődését. A piaci feltételek 2024-ben bikás trendnek kedveznek, a szakértők...

John Bollinger megtörte a csendet a Bitcoin áráról

A Bitcoin árfolyama az egekbe? John Bollinger feltárja a legfontosabb piaci meglátásait. John Bollinger, pénzügyi elemző és a Bollinger-szalagok megalkotója nemrég megosztotta gondolatait a Bitcoin (BTC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!