Indul a CME határidős Ethereum-kereskedése, a befektetők optimisták

-

A CME Group a mai nappal elindította az Ethereum határidős kereskedését, amelyre már régóta vár az iparág.

A CME az egyik vezető tőzsdeplatform a világon, az árucikkek döntő többségének a kereskedéséért felel, ideértve a bitcoint is.

Mikor 2017-ben elindították a BTC határidős kereskedését, a címlapokra kerültek.
Az indulás a 2017-es piaci csúcsra esett, és sokak szerint a mostani alkalom is valami hasonlót eredményezhet. Számos kereskedő úgy véli, rövid távon kisebb csúcsot hozhat ez az esemény.
Az elemzők döntő többsége kifejezetten optimista az Ethereummal kapcsolatban, hiszen egy ilyen szabályozott piaci termék sokak számára jobb lehetőségeket tartogat.
Ez a piaci lehetőség több intézményi befektető figyelmét keltheti fel, hogy felvegyék a portfóliójukba az ethert.

CME határidős Ethereum

A Messari elemzője, Ryan Watkins szerint a határidős piac indulásától való félelem „nevetséges”, hiszen vélhetően nem lesz akkora hatása, mint sokan képzelik.
Akik korrekciót várnak, azok egyetlen adatból próbálnak komplex következményt levezetni.
Az, hogy az előző CME határidős piac indulása a lokális csúccsal esett egybe, nem garancia, hogy most is így fog történni. Ráadásul jelentős eltérés van a 2017 decemberi piac, és a mostani jellemzői között.
Először is, a határidős ügyletekhez most nem használnak akkora tőkeáttételt, mint amekkora az előző bikaciklusban megszokott volt.
Másodsorban, most egyértelmű az intézmények részvétele a piacon, ez világosan látszik a céges bejelentésekből, az on-chain adatokból, a médiamegjelenésekből.
Alex Kruger, az ismert közgazdász úgy véli, a piac most jól fog reagálni az új lehetőségre.

„Ez most nagy dolog. A CME határidőseivel lehetőség nyílik rá, hogy nehézségek nélkül lehessen Ethereumba allokálni. Akár fedezetként a Grayscale ETHE alapjába való befektetés után. Emiatt akár növekedhet is a Grayscale Ethereum alapja iránti igény, ez pedig a spot piacokon is emelkedéshez vezethet.”

Azok a befektetők, akik hozzáférnek a Grayscale termékeihez, nem valószínű, hogy áttérnének a CME határidős ajánlatára.

Viszont ez a lehetőség biztosítja, hogy a spot árfolyamokhoz nagyon közeli áron lehessen kereskedni, ráadásul sokkal alacsonyabb jutalékok mellett. Emiatt jobb módot jelenthet az Ethereumba való beszálláshoz.

Olvastad már? Egy Ethereum-fejlesztés jelentősen megdobhatja az árfolyamot

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő...

A Bitcoin egy rendkívül ritka aranykeresztet mutat

Általában az „aranykereszteket" és a „halálkereszteket" a középtávú bitcoin piaci hangulat megbízható indikátoraként interpretálják. Egy tapasztalt piaci elemző egy szuper ritkát szúrt ki, és biztos...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!