Egy elemző szerint a bitcoin ármozgása „tankönyvbe illő”

-

A bitcoin egy „bump & run fordulat” közepén van, amely komoly felfelé ívelést követel, állítja a Capriole vezérigazgatója, Charles Edwards.

A Bitcoin egy klasszikus kereskedési mozdulatot készít elő, amelynek köszönhetően elérheti a 100.000 dollárt – véli egy elemző.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Március 14-én egy tweetben Charles Edwards, a Capriole befektetési cég alapítója és vezérigazgatója „bump & run reversal”-nak nevezte a BTC 2023-as árfolyammozgását.

Edwards a BTC áráról: a „fenék visszatért”

Miután a héten átlépte a 26.000 dollárt és új kilenchavi csúcsot ért el, a BTC/USD egy korábban ritkán látott fellendülés közepén jár.

Annak ellenére, hogy a cikk írásakor 25.000 dollár alá hűlt, a hosszabb időtávok már izgatottá teszik az elemzőket a 2022-es brutális medvepiac után.

Edwards számára a 2023-as bitcoinárfolyam egyenesen a piac tankönyveiből került ki. A legnagyobb kriptopénz szerinte egy „bump and run reversal mintázatot” próbál teljesíteni.

A bump and run alsó fázisát a Wealthy Education befektetési forrás a következőképpen definiálja:

„A bump-and-run reversal alja egy bullish forduló mintázat, amely egy sor csökkenő csúccsal kezdődik. A túlzott spekuláció lefelé hajtja az árakat, amíg el nem érik a szélsőséges mélypontokat. Az árfolyam ezután felfelé veszi az irányt, és a csökkenő trend véget ér.”

„A tankönyvbe illő tökéletes Bitcoin ‘Bump & Run Reversal’ fenék visszatért és a cél 100.000 dollár felett van” – foglalta össze Edwards.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A kísérő grafikonokon valóban látszik a bump and run mintázat. Ezek azt mutatják, hogy a BTC/USD a trendtörés utolsó szakaszában van, és most betonoz be egy kulcsfontosságú ellenállás/támasz fordulatot.

Ami ezután történik – az úgynevezett „felfelé futás” – hat számjegyű célt ad a párnak.

bitcoin

BTC/USD kommentált grafikon. Forrás: Charles Edwards/ Twitter

Mindazonáltal Edwards elismerte, hogy mint minden chartmintázat, a bump and run is „elbukhat”, és nem szabad kereskedési vagy befektetési stratégia alapjaként használni.

Kulcsfontosságú bitcoinárfolyam-ellenállás van előttünk

Mások szerint viszont az egekbe szökő BTC árfolyam-előrejelzések puszta túlzások csupán.

Közvetlenül a jelenlegi spot árfolyam fölött egy komoly ellenállással rendelkező terület található, amelyet a Bitcoin-bikáknak eddig nem sikerült legyőzniük.

A kulcsfontosságú mozgóátlagok (MA) a heti időkereteken szintén megingathatatlannak bizonyultak.

„A legjobb forgatókönyv a BTC számára a 200-as MA áttörése a jelenlegi mozgás során” – érvelt a Rekt Capital kereskedő-elemzője a BTC/USD és a 200 hetes MA jelenlegi kölcsönhatásáról.

Megmutatta, hogy a korábbi visszalökések két számjegyű veszteségeket hoztak.

„Egyértelmű, hogy a 200 MA ellenállásként gyengül. Mi van azonban, ha a 200 MA-elutasítások minden alkalommal 10%-kal csökkennek?” – folytatta.

„Ha a BTC-nek nem sikerül hamarosan áttörni a 200 MA-t, akkor a BTC -12%-os visszautasítással találhatja magát szemben.”

bitcoin

BTC/USD kommentált grafikon. Forrás: Rekt Capital/ Twitter

Olvastad már? Az Uniswap elindul a Binance BNB láncon

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A svéd adóhivatal 90 millió dollárt hajtana be a bányászoktól

A Svéd Adóhatóság, az STA úgy nyilatkozott, hogy a gyanújuk szerint 2020 és 2023 között számos bányászcég valótlan éves beszámolókat adott le, hogy elkerüljék az...

Gary Gensler otthagyhatja a tőzsdefelügyelet vezetői posztját?

A közösségi médiában nagy port vert fel, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet, a SEC vezetője kétértelmű bejegyzést tett közzé. A felhasználók először arra gyanakodtak, hogy Gensler...

Dogwifhat (WIF) technikai elemzés 04.19.

Prémium Dogwifhat (WIF) A Dogwifhat (WIF) árfolyama csütörtökön emelkedést könyvelhetett el, egészen odáig, hogy felülmúlta társait a mémérmék területén. A Bonk Inu (BONK) után második helyen álló WIF...

A BlackRock is a bitcoin felezéssel foglalkozik

A világ legnagyobb befektetési cége, a 10,5 billió dollárt kezelő Blackrock egy saját videóban magyarázta el a felezés hatását a bitcoinra, és azt, hogy ez...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!