Egy elemző szerint a bitcoin ármozgása „tankönyvbe illő”

-

A bitcoin egy „bump & run fordulat” közepén van, amely komoly felfelé ívelést követel, állítja a Capriole vezérigazgatója, Charles Edwards.

A Bitcoin egy klasszikus kereskedési mozdulatot készít elő, amelynek köszönhetően elérheti a 100.000 dollárt – véli egy elemző.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Március 14-én egy tweetben Charles Edwards, a Capriole befektetési cég alapítója és vezérigazgatója „bump & run reversal”-nak nevezte a BTC 2023-as árfolyammozgását.

Edwards a BTC áráról: a „fenék visszatért”

Miután a héten átlépte a 26.000 dollárt és új kilenchavi csúcsot ért el, a BTC/USD egy korábban ritkán látott fellendülés közepén jár.

Annak ellenére, hogy a cikk írásakor 25.000 dollár alá hűlt, a hosszabb időtávok már izgatottá teszik az elemzőket a 2022-es brutális medvepiac után.

Edwards számára a 2023-as bitcoinárfolyam egyenesen a piac tankönyveiből került ki. A legnagyobb kriptopénz szerinte egy „bump and run reversal mintázatot” próbál teljesíteni.

A bump and run alsó fázisát a Wealthy Education befektetési forrás a következőképpen definiálja:

„A bump-and-run reversal alja egy bullish forduló mintázat, amely egy sor csökkenő csúccsal kezdődik. A túlzott spekuláció lefelé hajtja az árakat, amíg el nem érik a szélsőséges mélypontokat. Az árfolyam ezután felfelé veszi az irányt, és a csökkenő trend véget ér.”

„A tankönyvbe illő tökéletes Bitcoin ‘Bump & Run Reversal’ fenék visszatért és a cél 100.000 dollár felett van” – foglalta össze Edwards.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A kísérő grafikonokon valóban látszik a bump and run mintázat. Ezek azt mutatják, hogy a BTC/USD a trendtörés utolsó szakaszában van, és most betonoz be egy kulcsfontosságú ellenállás/támasz fordulatot.

Ami ezután történik – az úgynevezett „felfelé futás” – hat számjegyű célt ad a párnak.

bitcoin

BTC/USD kommentált grafikon. Forrás: Charles Edwards/ Twitter

Mindazonáltal Edwards elismerte, hogy mint minden chartmintázat, a bump and run is „elbukhat”, és nem szabad kereskedési vagy befektetési stratégia alapjaként használni.

Teljesen automatizált kereskedési szoftver, ami éjjel-nappal teszi a dolgát, ez a Zeta Broker! Próbáld ki akár ingyenes demószámlán most!

Kulcsfontosságú bitcoinárfolyam-ellenállás van előttünk

Mások szerint viszont az egekbe szökő BTC árfolyam-előrejelzések puszta túlzások csupán.

Közvetlenül a jelenlegi spot árfolyam fölött egy komoly ellenállással rendelkező terület található, amelyet a Bitcoin-bikáknak eddig nem sikerült legyőzniük.

A kulcsfontosságú mozgóátlagok (MA) a heti időkereteken szintén megingathatatlannak bizonyultak.

„A legjobb forgatókönyv a BTC számára a 200-as MA áttörése a jelenlegi mozgás során” – érvelt a Rekt Capital kereskedő-elemzője a BTC/USD és a 200 hetes MA jelenlegi kölcsönhatásáról.

Megmutatta, hogy a korábbi visszalökések két számjegyű veszteségeket hoztak.

„Egyértelmű, hogy a 200 MA ellenállásként gyengül. Mi van azonban, ha a 200 MA-elutasítások minden alkalommal 10%-kal csökkennek?” – folytatta.

„Ha a BTC-nek nem sikerül hamarosan áttörni a 200 MA-t, akkor a BTC -12%-os visszautasítással találhatja magát szemben.”

bitcoin

BTC/USD kommentált grafikon. Forrás: Rekt Capital/ Twitter

Olvastad már? Az Uniswap elindul a Binance BNB láncon

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Federal Reserve a bankválság ellenére ismét kamatot emel

Az eddigi legjelentősebb ülését követően a Federal Reserve újabb 25 bázispontos kamatemelés mellett szavazott. A döntés vitatott volt, mivel ellentmondásosak voltak a vélemények arról, hogy...

12%-kal nőtt a SushiSwap TVL-je az utóbbi hónapban

A SushiSwap (SUSHI) főkönyvvel kapcsolatos tevékenységek egyre szilárdabbak maradtak. Meglepő módon ez annak ellenére volt így, hogy nemrégiben kiderült, hogy az automatizált piacmaker (AMM) az...

Közeledik a 30 ezerhez a Bitcoin árfolyama

Egyes elemzők úgy vélik, ha az USA makrogazdasági adatai kedvezően alakulnak, akkor a BTC akár át is törheti a 30 ezer dolláros ellenállást. A Federal...

A Zeta Broker kereskedési robot beállítása és használata

Ebben a cikkben a Zeta Broker éles számlára történő beállítását mutatjuk be hasznos tanácsokkal, tippekkel és trükkökkel kiegészítve. Weblapunk itt érhető el, ahol regisztráció után ingyen...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!