Az Uniswap elindul a Binance BNB láncon

-

Az Uniswap, a világ legnagyobb decentralizált tőzsdéje (DEX) szerdán elindította a 3. verzióját (V3) a BNB-láncon.

A BNB Chain, amelyet a világ legnagyobb kriptopénzváltója, a Binance fejlesztett ki, egyben a második legnagyobb decentralizált pénzügyi (DeFi) lánc is, közvetlenül az Ethereum után.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az indulásnak az Uniswap árfolyamára várt hatása azonban nem valósult meg, tekintettel a kriptopiacon jelenleg ható más erőkre.

Uniswap jön a Binance BNB láncra

Az Uniswap V3 a közösség nyílt támogatását követően elindult a BNB Chain-en.

A februárban benyújtott javaslat pozitív visszhangra talált, és a több mint 55 millió UNI token tulajdonos többségének jóváhagyását kapta.

A javaslatot a 0x Plasma Labs kezdeményezte, miután az Uniswap megpróbálta kiterjeszteni hatókörét.

Mivel az Ethereumra épül, az Uniswap felhasználói már régóta szembesültek az L1 magas díjai miatt felmerülő problémákkal.

Ennek a problémának a kiküszöbölése érdekében az Uniswap úgy döntött, hogy más DeFi láncokra is terjeszkedik, így eljutott a BNB Chainhez.

Ezzel a bevezetéssel a DeFi protokoll felhasználói a Binance BNB Chain alacsony tranzakciós díjait kihasználva kereskedhetnek és cserélhetnek tokeneket.

Jelenleg a Binance DeFi lánca közel 555 protokollt támogat, amelyekben együttesen több mint 5,02 milliárd dollár van lezárva.

Az Uniswap összes változatán zárolt összérték (TVL) ezzel szemben valamivel kevesebb, mint 3,5 milliárd dollár.

uniswap

Forrás: defillama.com/protocol/uniswap

Az Uniswap és a BNB Chain közötti hidat a Wormhole nyerte el a kormányzati szavazást követően.

Ugyanez a híd volt az áldozata 2022 egyik legnagyobb hackelésének is, amikor az exploiterek közel 320 millió dollár értékű Wrapped ETH-t (wETH) tudtak ellopni.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Az Uniswap árfolyam nem profitál az indulásból

Az ökoszisztéma fejlődése, mint olyan általában bullish kilátásokat eredményez a natív eszköz számára, de az Uniswap esetében ennek az ellenkezője történt, mivel a pénzügyi piacokat övező kockázatkerülés a kriptopiacot terheli.

A cikk írásakor az Uniswap árfolyamát 5,90 dolláron lehetett látni, miután a nap folyamán több mint 0.27%-kal emelkedett.

Az árfolyamcsökkenés az UNI hirtelen berobbanó értékét követő korrekciók eredménye lehetett.

Az elmúlt négy napban az Uniswap árfolyamának sikerült több mint 15%-kal emelkednie, és a 6,57 dolláros kritikus ellenállást tesztelte.

Az 5,49 dolláros közvetlen támasz felé csúszva az altcoin medvés kilátásokat jelez, ami akkor valósulna meg, ha a kriptopénz a 4,94 dolláros kritikus támasz alá esne.

Ez a DeFi tokent a 2022. decemberi mélypontok alá taszítaná.

Forrás: tradingview.com

Azonban, ha az Uniswap árfolyama visszaemelkedik, és sikerül a 6,57 dolláros kritikus ellenállást támasztékká változtatni, a helyreállás lehet, hogy a kártyákon.

A medvés tézis is érvényét vesztené, és az UNI-nak lehetősége nyílna arra, hogy visszakapaszkodjon a 7,38 dolláros éves csúcsra.

zeta

Olvastad már? Újabb problémák léphetnek fel a Solana (SOL) hálózatán

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Íme, mi történt ma a kriptoszférában

Szeretnéd tudni, mi történt ma a kriptoszférában? Itt vannak a legfrissebb hírek a napi trendekről és eseményekről, amelyek hatással vannak a Bitcoin árára, a blokkláncra,...

Avalanche (AVAX) technikai elemzés 12.08.

Prémium Avalanche (AVAX) Az Avalanche (AVAX) árfolyamának közelmúltbeli emelkedő tendenciája sok tulajdonosnak nyereséget eredményezett. Annak ellenére, hogy a nyereséges tulajdonosok százalékos aránya nőtt, az általános hangulat pozitív maradt. Az...

A BLUR árfolyama 10%-ot zuhant 24 óra alatt

A BLUR árfolyama a december 7-i kereskedés során jelentős esést szenvedett el, egyetlen nap alatt közel 10%-ot zuhant. A Lookonchain on-chain sleuth szerint az altcoin értékének...

A Worldcoin új decentralizációs tervekkel készül: Mit nyerhet a WLD?

A Sam Altman vs. OpenAI vita által érintett Worldcoin (WLD), a Tools for Humanity csapat által vezetett Worldcoin (WLD) saját frissítéssel állt elő. A Worldcoin Alapítvány...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!