Újabb problémák léphetnek fel a Solana (SOL) hálózatán

-

A Solana hálózaton több dApp és DEX is megélénkült az elmúlt napokban.

A Solana aktivitásának ez a megugrása azonban nem biztos, hogy elég ahhoz, hogy a lánc részt vegyen ebben a bikafutásban.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A szóban forgó DEX a Drift Protocol lenne, amely a napi aktív felhasználók számát tekintve nemrégiben egy ATH-t vett fel.

Egy másik dApp – a Light Protocol – javulást tapasztalt a Solana hálózat aktivitásában.

A protokoll a ZK SNARK-okat ellenőrzi a hálózaton. A sajtó idején a protokollnak több mint 2 millió tranzakciót sikerült végrehajtania.

Solana protokolljainak sikere ellenére azonban a hálózat teljes TVL-je csökkent.

Csak az elmúlt hetekben 281 millió dollárról 243,06 millió dollárra esett vissza.

solana

Forrás: defillama.com

A Solana TVL-jének csökkenése együtt járt az NFT-k iránti érdeklődés csökkenésével.

A SolanaFloor adatai szerint például a protokoll kékchipes NFT-i az elmúlt hónapban nehezen növekedtek.

Ez hozzájárult ahhoz, hogy a protokollon értékesített NFT-k összmennyisége 119 662 dollárról 49 385 dollárra emelkedett.

Forrás: solanafloor.com

Újabb problémák a láthatáron?

Az NFT érdeklődésének csökkenése a Solana körül egyre erősödő negatív hangulatnak tudható be.

A többszöri leállások és hibák miatt a kriptoközösségben sokan szkeptikusak lettek a Solana hálózat jövőjével kapcsolatban.

Valójában a SOL is szenvedett ebben az időszakban. A Santiment adatai szerint a SOL kereskedési volumene 3,41 milliárdról 1,36 milliárdra csökkent.

Az árfolyam-ingadozás azonban tovább emelkedett. A nagyobb volatilitás miatt sok kockázatkerülő kereskedő ódzkodna a SOL megvásárlásától.

A Solana-hálózaton azonban az elmúlt hetekben megugrott a fejlesztési tevékenység. A fejlesztési aktivitás megugrása arra utalt, hogy a Solana-hálózat fejlesztői nagy gyakorisággal járultak hozzá a GitHubhoz.

Ez arra utalhat, hogy a jövőben újabb frissítések és fejlesztések várhatók a Solana számára.

Forrás: santiment.net

Az új frissítések ígérete azonban nem volt elég ahhoz, hogy a kereskedők optimisták legyenek a Solana jövőjét illetően.

A Coinglass adatai szerint ugyanis a Solana elleni összes kereskedés 52,08%-a short pozíció volt.

Forrás: coinglass.com

Olvastad már? Új uniós jogszabály az adatmegosztást és az intelligens szerződésekre

Kiemelt kép: Dan Matt

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Íme, mi történt ma a kriptoszférában

Szeretnéd tudni, mi történt ma a kriptoszférában? Itt vannak a legfrissebb hírek a napi trendekről és eseményekről, amelyek hatással vannak a Bitcoin árára, a blokkláncra,...

Avalanche (AVAX) technikai elemzés 12.08.

Prémium Avalanche (AVAX) Az Avalanche (AVAX) árfolyamának közelmúltbeli emelkedő tendenciája sok tulajdonosnak nyereséget eredményezett. Annak ellenére, hogy a nyereséges tulajdonosok százalékos aránya nőtt, az általános hangulat pozitív maradt. Az...

A BLUR árfolyama 10%-ot zuhant 24 óra alatt

A BLUR árfolyama a december 7-i kereskedés során jelentős esést szenvedett el, egyetlen nap alatt közel 10%-ot zuhant. A Lookonchain on-chain sleuth szerint az altcoin értékének...

A Worldcoin új decentralizációs tervekkel készül: Mit nyerhet a WLD?

A Sam Altman vs. OpenAI vita által érintett Worldcoin (WLD), a Tools for Humanity csapat által vezetett Worldcoin (WLD) saját frissítéssel állt elő. A Worldcoin Alapítvány...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!