Újabb problémák léphetnek fel a Solana (SOL) hálózatán

-

A Solana hálózaton több dApp és DEX is megélénkült az elmúlt napokban.

A Solana aktivitásának ez a megugrása azonban nem biztos, hogy elég ahhoz, hogy a lánc részt vegyen ebben a bikafutásban.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A szóban forgó DEX a Drift Protocol lenne, amely a napi aktív felhasználók számát tekintve nemrégiben egy ATH-t vett fel.

Egy másik dApp – a Light Protocol – javulást tapasztalt a Solana hálózat aktivitásában.

A protokoll a ZK SNARK-okat ellenőrzi a hálózaton. A sajtó idején a protokollnak több mint 2 millió tranzakciót sikerült végrehajtania.

Solana protokolljainak sikere ellenére azonban a hálózat teljes TVL-je csökkent.

Csak az elmúlt hetekben 281 millió dollárról 243,06 millió dollárra esett vissza.

solana

Forrás: defillama.com

A Solana TVL-jének csökkenése együtt járt az NFT-k iránti érdeklődés csökkenésével.

A SolanaFloor adatai szerint például a protokoll kékchipes NFT-i az elmúlt hónapban nehezen növekedtek.

Ez hozzájárult ahhoz, hogy a protokollon értékesített NFT-k összmennyisége 119 662 dollárról 49 385 dollárra emelkedett.

Forrás: solanafloor.com

Újabb problémák a láthatáron?

Az NFT érdeklődésének csökkenése a Solana körül egyre erősödő negatív hangulatnak tudható be.

A többszöri leállások és hibák miatt a kriptoközösségben sokan szkeptikusak lettek a Solana hálózat jövőjével kapcsolatban.

Valójában a SOL is szenvedett ebben az időszakban. A Santiment adatai szerint a SOL kereskedési volumene 3,41 milliárdról 1,36 milliárdra csökkent.

Teljesen automatizált kereskedési szoftver, ami éjjel-nappal teszi a dolgát, ez a Zeta Broker! Próbáld ki akár ingyenes demószámlán most!

Az árfolyam-ingadozás azonban tovább emelkedett. A nagyobb volatilitás miatt sok kockázatkerülő kereskedő ódzkodna a SOL megvásárlásától.

A Solana-hálózaton azonban az elmúlt hetekben megugrott a fejlesztési tevékenység. A fejlesztési aktivitás megugrása arra utalt, hogy a Solana-hálózat fejlesztői nagy gyakorisággal járultak hozzá a GitHubhoz.

Ez arra utalhat, hogy a jövőben újabb frissítések és fejlesztések várhatók a Solana számára.

Forrás: santiment.net

Az új frissítések ígérete azonban nem volt elég ahhoz, hogy a kereskedők optimisták legyenek a Solana jövőjét illetően.

A Coinglass adatai szerint ugyanis a Solana elleni összes kereskedés 52,08%-a short pozíció volt.

Forrás: coinglass.com

Olvastad már? Új uniós jogszabály az adatmegosztást és az intelligens szerződésekre

Kiemelt kép: Dan Matt

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Federal Reserve a bankválság ellenére ismét kamatot emel

Az eddigi legjelentősebb ülését követően a Federal Reserve újabb 25 bázispontos kamatemelés mellett szavazott. A döntés vitatott volt, mivel ellentmondásosak voltak a vélemények arról, hogy...

12%-kal nőtt a SushiSwap TVL-je az utóbbi hónapban

A SushiSwap (SUSHI) főkönyvvel kapcsolatos tevékenységek egyre szilárdabbak maradtak. Meglepő módon ez annak ellenére volt így, hogy nemrégiben kiderült, hogy az automatizált piacmaker (AMM) az...

Közeledik a 30 ezerhez a Bitcoin árfolyama

Egyes elemzők úgy vélik, ha az USA makrogazdasági adatai kedvezően alakulnak, akkor a BTC akár át is törheti a 30 ezer dolláros ellenállást. A Federal...

A Zeta Broker kereskedési robot beállítása és használata

Ebben a cikkben a Zeta Broker éles számlára történő beállítását mutatjuk be hasznos tanácsokkal, tippekkel és trükkökkel kiegészítve. Weblapunk itt érhető el, ahol regisztráció után ingyen...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!