Összesen 1 milliárd dollárra perelték az FTX-youtubereket

-

Egy új csoportos perben 1 milliárd dollárra perelik azokat a YouTubereket, akik az FTX-et támogatták annak tavaly novemberi összeomlása előtt.

Ez a legújabb jogi lépés része a kriptotőzsdei platformot övező nagyobb vitának, amely számos pert eredményezett az érintettek ellen.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A per azt állítja, hogy ezek a YouTuberek felelősek voltak a bukott tőzsde népszerűsítéséért, és kártérítési felelősséggel tartoznak.

Ez azonban hasonló jogi lépéseket követően indult olyan hírességek ellen, akik az FTX csődje előtt támogatták az FTX-et.

Az FTX kripto influencerek elleni új per

Az FTX összeomlása az egyik legvitatottabb ügy volt a globális digitális eszköziparban.

2022 végén több csalási ügyet is lelepleztek a tőzsdével és annak testvérplatformjával, az Alameda Research-szel kapcsolatban, ami rossz hírbe hozta azt.

Továbbá egy új csoportos keresetet indítottak YouTuberek ellen, amiért azok az FTX-et népszerűsítették, és eltávolították a csatornáikról az időközben megszűnt tőzsdét támogató klipeket.

A jelentések szerint ezek az influencerek cinkosak voltak a tőzsde népszerűsítésében, miközben eltitkolták a valódi sikertelenségét.

A per a tőzsdét népszerűsítő influencerek körül forog, akik nem hozták nyilvánosságra, hogy kaptak-e bármilyen fizetést vagy kompenzációt.

A bepereltek között van Erika Kullberg, a BitBoy Ben Armstrong és Kevin Paffrath a „Meet Kevin”.

A felpereseket Adam Moskowitz képviseli a Moskowitz Ügyvédi Irodától, aki szintén részt vesz egy hasonló ügyben, olyan hírességek ellen, mint Tom Brady, aki szintén erősen reklámozta az időközben megszűnt tőzsdét.

Az FTX ellen benyújtott panasz szerint a vállalat fizetett az alpereseknek, hogy népszerűsítsék a márkájukat és befektetésre ösztönözzék a követőiket anélkül, hogy nyilvánosságra hozták volna e szponzorációs és támogatói szerződések, kifizetések vagy kompenzációk nagyságrendjét.

Ennek eredményeképpen úgy vélik, hogy ez a jogi eljárás lehet az egyik egyetlen módja annak, hogy az áldozatok visszaszerezzék a veszteségeket.

zeta

Olvastad már? Egy elemző szerint a bitcoin ármozgása „tankönyvbe illő”

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

PlanB: „A Bitcoin feleződése nem lesz másmilyen, mind korábban”

PlanB ragaszkodik ahhoz, hogy a Bitcoin feleződés után idén 100.000 dollárra fog szökni, és 2025-ben 300.000 dollár fölé emelkedik. A kriptoközösségben keringő általános hiedelemmel ellentétben a...

Pepe (PEPE) technikai elemzés 04.18.

Prémium Pepe (PEPE) A Pepe (PEPE) néhány hete még jelentős növekedést tapasztalt, de mostanra már veszít a lendületéből. A nyereségben való ellátottsága az elmúlt hetekben csökkent, és több...

Vajon a Binance legújabb lépései rosszat jelentenek?

A Binance (BNB) az elmúlt hónapokban számos problémán ment keresztül, a szabályozási ellenőrzéstől kezdve az alkalmazottak tömeges elvándorlásáig. Mindezek ellenére a tőzsde ellenálló maradt, és folytatta...

Fedezd fel 5 kripto befektetést, amelyek idén milliomos-csináló potenciállal rendelkeznek!

Vendégebejegyzés A kripto befektetések iránti izgalom teljes lendületben van, ahogy a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz. Sokak keresik a következő nagy lehetőséget a vagyonuk gyarapítására. Ebben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!