Összesen 1 milliárd dollárra perelték az FTX-youtubereket

-

Egy új csoportos perben 1 milliárd dollárra perelik azokat a YouTubereket, akik az FTX-et támogatták annak tavaly novemberi összeomlása előtt.

Ez a legújabb jogi lépés része a kriptotőzsdei platformot övező nagyobb vitának, amely számos pert eredményezett az érintettek ellen.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A per azt állítja, hogy ezek a YouTuberek felelősek voltak a bukott tőzsde népszerűsítéséért, és kártérítési felelősséggel tartoznak.

Ez azonban hasonló jogi lépéseket követően indult olyan hírességek ellen, akik az FTX csődje előtt támogatták az FTX-et.

Az FTX kripto influencerek elleni új per

Az FTX összeomlása az egyik legvitatottabb ügy volt a globális digitális eszköziparban.

2022 végén több csalási ügyet is lelepleztek a tőzsdével és annak testvérplatformjával, az Alameda Research-szel kapcsolatban, ami rossz hírbe hozta azt.

Továbbá egy új csoportos keresetet indítottak YouTuberek ellen, amiért azok az FTX-et népszerűsítették, és eltávolították a csatornáikról az időközben megszűnt tőzsdét támogató klipeket.

A jelentések szerint ezek az influencerek cinkosak voltak a tőzsde népszerűsítésében, miközben eltitkolták a valódi sikertelenségét.

A per a tőzsdét népszerűsítő influencerek körül forog, akik nem hozták nyilvánosságra, hogy kaptak-e bármilyen fizetést vagy kompenzációt.

A bepereltek között van Erika Kullberg, a BitBoy Ben Armstrong és Kevin Paffrath a „Meet Kevin”.

Teljesen automatizált kereskedési szoftver, ami éjjel-nappal teszi a dolgát, ez a Zeta Broker! Próbáld ki akár ingyenes demószámlán most!

A felpereseket Adam Moskowitz képviseli a Moskowitz Ügyvédi Irodától, aki szintén részt vesz egy hasonló ügyben, olyan hírességek ellen, mint Tom Brady, aki szintén erősen reklámozta az időközben megszűnt tőzsdét.

Az FTX ellen benyújtott panasz szerint a vállalat fizetett az alpereseknek, hogy népszerűsítsék a márkájukat és befektetésre ösztönözzék a követőiket anélkül, hogy nyilvánosságra hozták volna e szponzorációs és támogatói szerződések, kifizetések vagy kompenzációk nagyságrendjét.

Ennek eredményeképpen úgy vélik, hogy ez a jogi eljárás lehet az egyik egyetlen módja annak, hogy az áldozatok visszaszerezzék a veszteségeket.

zeta

Olvastad már? Egy elemző szerint a bitcoin ármozgása „tankönyvbe illő”

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Federal Reserve a bankválság ellenére ismét kamatot emel

Az eddigi legjelentősebb ülését követően a Federal Reserve újabb 25 bázispontos kamatemelés mellett szavazott. A döntés vitatott volt, mivel ellentmondásosak voltak a vélemények arról, hogy...

12%-kal nőtt a SushiSwap TVL-je az utóbbi hónapban

A SushiSwap (SUSHI) főkönyvvel kapcsolatos tevékenységek egyre szilárdabbak maradtak. Meglepő módon ez annak ellenére volt így, hogy nemrégiben kiderült, hogy az automatizált piacmaker (AMM) az...

Közeledik a 30 ezerhez a Bitcoin árfolyama

Egyes elemzők úgy vélik, ha az USA makrogazdasági adatai kedvezően alakulnak, akkor a BTC akár át is törheti a 30 ezer dolláros ellenállást. A Federal...

A Zeta Broker kereskedési robot beállítása és használata

Ebben a cikkben a Zeta Broker éles számlára történő beállítását mutatjuk be hasznos tanácsokkal, tippekkel és trükkökkel kiegészítve. Weblapunk itt érhető el, ahol regisztráció után ingyen...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!