Egészséges lehűlés jeleit mutatja a bitcoin egy közgazdász kriptokereskedő szerint

-

Kevin Rooke technológiai kutató az elmúlt két évben követi nyomon a tőzsdén kereskedett cégek bitcointartalékait. Szerinte ezek a cégek már több mint 3,6 milliárd dollárnyi bitcoint birtokolnak.

2019-ben a cégek kimutatásaiban még csak 20.000 BTC szerepelt. Ez a számadat aztán 12 hónap alatt 105.837 BTC-re növekedett.
Ahogy azt Rooke elmondta:

„Múlt éven a tőzsdén kereskedett vállalatok kevesebb mint 20.000 BTC-t birtokoltak vagyonmérlegükben. Ma 19 cég 105.837 BTC-t jegyez vagyonmérlegén, amely több mint 3,6 milliárd dollárt ér.”


Közülük jelenleg a MicroStrategy számít a legnagyobb bitcointulajdonosnak, 70.784 BTC-vel. Őket követi a GalaxyDigital Holdings 16.400 BTC-vel.
A Square Inc. – bár a szóban forgó cégek között a legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkezik, BTC-ből azonban nagyjából mindössze 4700-at birtokol.

Miért kell ennyi bitcoin az intézményeknek?

Egyetlen év alatt tehát a tőzsdei vállalatok nagyjából 85.000 BTC-t halmoztak fel, vagyis durván 2,67 milliárd dollárnyi kriptopénzt.
Ez a trend csak tovább erősíti a bitcoin iránti növekvő intézményi érdeklődést, ahogy az a Grayscale BTC-alapján, valamint a CME-n történő kereskedéseken is meglátszik.
A Grayscale termékei és a CME Bitcoin-alapú határidős piaca mind az intézmények elsődleges célpontjainak számítanak, ha kriptopénzről van szó. 2020 közepe pedig mindkét szolgáltató masszív növekedéseket tapasztalt a volumen tekintetében.
Az intézmények egyre inkább növelik bitcoinnak való kitettségüket, mivel úgy gondolják, hogy a BTC végül az arany jól megalapozott alternatívájává is válhat.
A növekvő infláció és a jegybankok általi likviditásbefecskendezések közepette a befektetők és társaságok új utakat keresnek megtakarításaik és portfóliójuk fedezetére.
Ahogy azt Cameron Winklevoss, a Gemini tőzsde társalapítója elmondta:

„Az infláció az egész életed munkáját lopja el tőled. Az argentin peso 50%-ot veszített értékéből a dollárral szemben az elmúlt 3 év során. Mindez igen sokat mond, ha figyelembe vesszük az amerikai dollár jelenlegi állapotát. Nem csoda, hogy a Bitcoin iránti keresletek száma az egekben.”

Ha a Biden-adminisztráció agresszív módon fogja bevezetni a további stimulusokat, és további törekvéseket hoznak majd a pénzügyi feltételek enyhítésére, az sokkal kedvezőbb körülményeket teremtene a bitcoin és az arany számára is egy esetleges ralira.

Mit várnak az elemzők a BTC-t illetően a közeljövőben

Az előre látható jövőben, a fent említett, kényszerítő makrokörnyezet ellenére is, az elemzők óvatosan fogalmaznak.
Hosszabb távon azonban még a makroelemzők is arra számítanak, hogy a bitcoinra bullish forgatókönyv vár.
Alex Krüger, közgazdász bitcoinkereskedő elmondta:

„A BTC dollárárfolyama megragadt a 29K-35K dollár között. Bármely irányba kitörhet. Bullishságom fő okát a kamatlábak jelentik. A túláradás drámai módon kiöblítette a rendszert, amit a csökkenő árak is tükröznek. Ez egy bikapiac, a kereskedők pedig most bearishek. Ez pedig bullish.”

Olyan elvárások is vannak, amelyek szerint az intézmények további bitcoint halmozhatnak föl az elkövetkező hetekben az egyre világosabb piaci érzelmeknek köszönhetően.
És ha ez nem lenne elég, a derivatívák piaca is visszaállt, a határidős piacok már nincsenek annyira túlzsúfolva.
A kereskedő megjegyezte:

„A finanszírozás vagy lapos vagy negatív. A lejárat nélküli szerződéseket most a spot árfolyam alatt kereskedik. A perp-spot bázis már hosszú ideje nem volt negatív, a novemberi választások óta. Az évesített negyedéves bázis 25-28%-ról két hete 7-10%-ra csökkent. Minden egy egészséges lehűlésnek a jele.”

Olvastad már? Goldman Sachs: a törvényhozóknak komolyabban kellene venniük a bitcoint

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRATájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin újra túlszárnyalja magát, 2023 a BTC éve?

A Bitcoin meredek növekedése az amerikai bankválság közepette megerősítette a régóta támogatott narratíváját, miszerint biztonságos eszköz. Az elmúlt hónapokban a világ legnagyobb piaci tőkeértékű kriptoeszközének számító...

A június lehet az Ethereum hónapja?

A júniusban induló hongkongi zöld út a kriptók számára megnyitja az utat a likviditás beáramlása előtt, de ez nem feltétlenül lesz azonnal. A kriptovaluták, különösen az...

Polygon technikai elemzés 06.01.

Prémium Polygon Május közepétől kezdve a Polygon egy erőteljes fellendülést mutatott, 0,8177 dollárról 0,95 dollár fölé emelkedett. A 0,95 dolláros árszint azonban január végétől áprilisig egy makacs...

Roger Ver úgy véli, az Ethereum több felhasználót fog hozni a kriptoiparba, mint a Bitcoin

A kifejezetten korai támogatói tevékenysége miatt néha Bitcoin-Jézusként is emlegetett Ver egy podcast során osztotta meg a gondolatait. Elmondta, hogy az Ethereum tényleg kisebb kapitalizációval...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!