A legjobb és legrosszabb napszakok Ethereum-vásárlásra

-

Az amerikai kereskedési órák elkerülésével pénzt spórolhatsz.

Bárki, aki 2020-ban ETH-t használt, tudja, hogy milyen frusztrálók lehetnek a gas költségek. Ezek napi szinten akár 100-200 gweinyit (egy ethereum egymilliárdod része) is változhatnak, így sokan kerülhetnek kiábrándult állapotba.

Egygy második szintű skálázási megoldás vagy a sharding megoldhatná a problémát, de néhány trükkel mi magunk is spórolhatunk az utalási költségeken.
A legegyszerűbb, ha bizonyos időszakokat elkerülünk. A Flipside Crypto elemzése alapján az Ethereum blokkláncán megfigyelhetünk bizonyos mintázatokat, melyeket kihasználva spórolhatunk.

Forrás: Flipside Crypto

Az elemzők 2020 január elseje óta elemzik az átlagos költségeket. A grafikonon a sávokban található fekete vonal jelzi a mediánt, a sávokban található a legtöbb adapont, a pontok pedig kiugró értékeket jelentenek.
Az ábrán látható, hogy az Ethereum UTC szerint 13:00 és 18:00 között a legforgalmasabb, amely nagyjából egybeesik az amerikai kereskedelmi időkkel, EST szerint 8:00 és 13:00 között. Ez valószínűleg nem véletlen, hiszen Amerika és Európa ekkor van ébren egyszerre.
Ezzel szemben UTC szerint 21:00 és 23:00 között a legkisebb a forgalom. Ez sem meglepő, Amerikában a vége felé közeledik a munkanap, Európa aludni készül, Ázsiában meg még nagyon korán van. Amellett, hogy alacsonyabb a forgalom, általában ez egy stabilabb időszak is.
Érdemesebb várni a forgalmasabb időszakokban, vagy elküldeni egy tranzakciót alacsonyabb költségekkel, mivel később úgyis megerősítésre kerül. Ezt a tippet mondjuk egyszerű utalások esetén érdemes alkalmazni, egyes defiprotokollok esetén akár káros is lehet.
A decentralizált tőzsdék nem szeretik az alacsony prioritású tranzakciókat. Elképzelhető, hogy mire a tranzakció megerősítésre kerül, az árfolyam már sokat változik, erre van a slippage beállítás. Egyes defiprotokollok el is utasítják a pár percnél idősebb tranzakciókat.

A várakozás mellett további trükköket is be lehet vetni. A Chi Gas Token például csökkentheti a tranzakciós költségeket.
A felhasználó igényei alapján bizonyos megoldásokkal elkerülhetőek a magas költségek. Léteznek már olyan skálázási megoldások, mint a Zk Sync, az OMG Plasma és az xDai, melyekkel szinte ingyen utalhatunk a rendszerek felállítását követően.
A kereskedők számára a Loopring és a DeversiFi ígér letétkezelés nélküli kereskedést, szinte költségek nélkül.
Az ilyen alternatív platformok még nem terjedtek el, és nem is valók mindenkinek, de ez az egyetlen helyes út ha csökkenteni akarjuk a hálózat telítettségét.

Olvastad már? A bitcoinbányászás most trükkösebb, mint valaha

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.07.

Prémium Bitcoin  Az Egyesült Államok továbbra is szabályozási nyomást gyakorol a kriptovalutákra, és a Binance tőzsde ismét a figyelem középpontjába került. Egy korábbi, márciusi CFTC-bejelentés után az amerikai...

A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: "Nincs szükségünk több digitális...

Litecoin technikai elemzés 06.06

Prémium Litecoin Bár a legutóbbi amerikai SEC-bejelentés hasonlít a korábbi CFTC-bejelentéshez, az LTC-t nem említik értékpapírként. Ugyanakkor a MATIC, a SOL, az ADA és mások értékpapírként lettek kiemelve. Az...

Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!