A Binance befejezte legutóbbi negyedéves tokenégetését. Dollárban kifejezve ez volt a BNB történetének eddigi legnagyobb mértékű megsemmisítése.

A Binance kriptováltó a mai nap során 68 millió dollárnyi kriptopénzt égetett el Binance Coin formájában.

A máltai székhelyű váltó elmondása szerint ez volt a 13. tokenégetésük, amely során 2.253.888 token semmisült meg. Ez a teljes készletnek az 1,13%-át jelenti. Dollárban számolva ez volt a legnagyobb égetés, BNB-ben számolva pedig a negyedik legnagyobbról beszélhetünk.

Az égetés valójában a BNB-tokenek megsemmisítését, vagyis a forgalomból való kivonásukat jelenti. A folyamat az érmeverés ellentettje, amely az új tokenek létrehozására utal.

Az elpusztításokra periodikusan kerül sor, így növelve a coin ritkaságát, közvetett módon tehát a kereslet-kínálat törvénye alapján annak árát is.

A Binance arra használja fel az általa termelt profitot, hogy Binance Coint vásároljon fel a nyílt piacokon, majd elégesse azt.

Végső céljuk, hogy a készletet 100 millió BNB alá csökkentsék. A céltól még viszonylag messze állnak, figyelembe véve, hogy jelenleg 144.406.561 BNB van forgalomban.

Az égetés az árfolyamra is jó hatással van

A BNB ára nagyjából 20 dollárcenttel növekedett az égetést követően. A cikk írásakor a tokent 30.22 dolláron jegyzik a Binance által birtokolt CoinMarketCap kriptoaggregátor adatai szerint.

Nem tudod hová rakni a pénzed, de azt sem akarod, hogy a párnád alatt inflálódjon el? Regisztrálj az INLOCK közösségi kölcsönplatformra promóciós linkünkön keresztül, és zsebeld be a megtakarításaid után járó jutalmat minden héten!

A Binance negyedévente hajt végre tokenégetést. A legutóbbi negyedévben a token teljes készletének az 1,74%-át égették el, amely 3.477.388 tokent jelentett, vagyis 60,5 millió dollárt. Egy negyedévvel korábban a készlet 1,69%-a semmisült meg, amely 52,4 millió dollárt ért akkori árfolyamon.

A Binance Coinnak egyébként igencsak erős éve volt eddig a 2020-as. Árfolyama – a többi coinhoz hasonlóan – márciusban összeomlott a koronavírus-pandémia által okozott globális piaci bizonytalanságok következtében. 25 dollárról 8 dollárig húzódott vissza akkor az árfolyam.

Később aztán neki is sikerült hasznot húznia a decentralizált pénzügyi ágazat robbanásából, amikor a befektetők több milliárd dollárt folyattak át decentralizált tőzsdéken, kölcsönprotokollokon, valamint a synthetic eszközein.

Számos defiprojekt döntött úgy, hogy a Binance Smart Chainen, a vállalat blokkláncán hozza létre protokollját. A legtöbb ezek közül az Ethereumra épülő népszerű projektek imitációja volt, amely hálózatnak a blokkláncán valósult meg a legtöbb tevékenység a nyár során.

„A Burger és PancakeSwapbe történő likviditászárolástól kezdve a Binance Smart Chainen megvalósult apró gas költségekért történő fizetésekig minden hozzájárult a BNB felhasználhatósági értékének növekedéséhez” – mondta Changpeng Zhao, a Binance vezérigazgatója egy, az égetésről szóló blogbejegyzésben.

(Forrás: Decrypt.co)

Olvastad már? Megállíthatatlanul dübörög a hazai INLOCK közösségi kölcsönplatform

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂