Eddigi legértékesebb tokenégetését valósította meg a Binance

-

A Binance befejezte legutóbbi negyedéves tokenégetését. Dollárban kifejezve ez volt a BNB történetének eddigi legnagyobb mértékű megsemmisítése.
A Binance kriptováltó a mai nap során 68 millió dollárnyi kriptopénzt égetett el Binance Coin formájában.

A máltai székhelyű váltó elmondása szerint ez volt a 13. tokenégetésük, amely során 2.253.888 token semmisült meg. Ez a teljes készletnek az 1,13%-át jelenti. Dollárban számolva ez volt a legnagyobb égetés, BNB-ben számolva pedig a negyedik legnagyobbról beszélhetünk.
Az égetés valójában a BNB-tokenek megsemmisítését, vagyis a forgalomból való kivonásukat jelenti. A folyamat az érmeverés ellentettje, amely az új tokenek létrehozására utal.
Az elpusztításokra periodikusan kerül sor, így növelve a coin ritkaságát, közvetett módon tehát a kereslet-kínálat törvénye alapján annak árát is.
A Binance arra használja fel az általa termelt profitot, hogy Binance Coint vásároljon fel a nyílt piacokon, majd elégesse azt.
Végső céljuk, hogy a készletet 100 millió BNB alá csökkentsék. A céltól még viszonylag messze állnak, figyelembe véve, hogy jelenleg 144.406.561 BNB van forgalomban.

Az égetés az árfolyamra is jó hatással van

A BNB ára nagyjából 20 dollárcenttel növekedett az égetést követően. A cikk írásakor a tokent 30.22 dolláron jegyzik a Binance által birtokolt CoinMarketCap kriptoaggregátor adatai szerint.

A Binance negyedévente hajt végre tokenégetést. A legutóbbi negyedévben a token teljes készletének az 1,74%-át égették el, amely 3.477.388 tokent jelentett, vagyis 60,5 millió dollárt. Egy negyedévvel korábban a készlet 1,69%-a semmisült meg, amely 52,4 millió dollárt ért akkori árfolyamon.
A Binance Coinnak egyébként igencsak erős éve volt eddig a 2020-as. Árfolyama – a többi coinhoz hasonlóan – márciusban összeomlott a koronavírus-pandémia által okozott globális piaci bizonytalanságok következtében. 25 dollárról 8 dollárig húzódott vissza akkor az árfolyam.
Később aztán neki is sikerült hasznot húznia a decentralizált pénzügyi ágazat robbanásából, amikor a befektetők több milliárd dollárt folyattak át decentralizált tőzsdéken, kölcsönprotokollokon, valamint a synthetic eszközein.
Számos defiprojekt döntött úgy, hogy a Binance Smart Chainen, a vállalat blokkláncán hozza létre protokollját. A legtöbb ezek közül az Ethereumra épülő népszerű projektek imitációja volt, amely hálózatnak a blokkláncán valósult meg a legtöbb tevékenység a nyár során.

„A Burger és PancakeSwapbe történő likviditászárolástól kezdve a Binance Smart Chainen megvalósult apró gas költségekért történő fizetésekig minden hozzájárult a BNB felhasználhatósági értékének növekedéséhez” – mondta Changpeng Zhao, a Binance vezérigazgatója egy, az égetésről szóló blogbejegyzésben.

(Forrás: Decrypt.co)

Olvastad már? Megállíthatatlanul dübörög a hazai INLOCK közösségi kölcsönplatform

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Dogecoin technikai elemzés 06.04.

Prémium Dogecoin A Bitcoin, a kriptopiac többi szereplőjével együtt, múlt hétfőn (május 29.) fényesen indult a hét, de a következő napokban veszteségeket könyvelhetett el. A Bitcoin közel...

Ripple technikai elemzés 06.04.

Prémium Ripple Az elmúlt hetekben a Ripple árfolyama emelkedő tendenciát mutatott, és egy figyelemre méltó támaszszintről állt talpra. Azonban még mindig van egy döntő ellenállási szint, amelynek...

2000 dollár lehet a tényleges Ethereum cél?

Az Ethereum, a második legnagyobb piaci tőkeértékű kriptopénz, a közelmúltban egy mérsékelt, 5%-os árfolyam-ugrást produkált az elmúlt héten. Ez az ármozgás azonban egybeesik a kereskedők jelentős...

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!