A Bitcoint egy Ethereum-„flippening” veszélye fenyegeti – állítja a mainstream média, miközben néhány ismerős FUD – félelem, bizonytalanság és kétség – is visszatér a reflektorfénybe.

Ahogy a BTC/USD továbbra is 40.000 dollár alatt mozgolódik, újra felbukkant egy régi érv – a nagybefektetők azonban nem hagyják magukat.

Bloomberg: az ETH „valószínűleg meghaladhatja a Bitcoint”

Egy május 31-i cikkében a Bloomberg több forrásra hivatkozva azt állította, hogy a jövőben az ether meg fogja előzni a bitcoint mint a világ legkedveltebb kritopénze.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A legnagyobb altcoin „valószínűleg valamikor a jövőben felül fogja múlni a Bitcoint, mivel az Ethereum az innováció és a fejlesztői érdeklődés tekintetében fölényben lesz” – mondta a kiadványnak Tegan Kline, az Edge & Node blokklánccég társalapítója.

Egy másik vezető hozzátette, hogy az Ethereumnak „jobb növekedési története van”.

Ez az érv korántsem új, és az Ethereum fennállása során rendszeresen megjelent. Az Ethereum-hálózat legutóbbi nagyszabású frissítése csak tovább fokozta ezt az elképzelést, az ETH pedig az elmúlt évben valóban felülmúlta a bitcoint, és a decentralizált pénzügyek (defi) jelenségének gerincét képezte.

A sokáig veszteséges ETH/BTC a hónap elején elérte az elmúlt három év legmagasabb árfolyamát.

Az ETH-nak az elmúlt napokban is többet sikerült megőriznie az árfolyamnyereségéből, mint a bitcoinnak. Az ETH/USD esetében egy kulcsfontosságú mozgóátlag továbbra is érintetlen, míg a BTC/USD esetében nem sikerült visszahódítani a „homokvonalakat”.

Druckenmiller az Ethereumot a MySpace-hez hasonlítja

Minden lenyűgöző teljesítménye ellenére azonban azt állítani, hogy az Ethereum le fogja váltani a Bitcoint a csúcson, sokak szerint értelmetlen – és nem csak a Bitcoin elkötelezett hívei gondolják így.

A The Hustle-nek adott múlt heti interjújában Stanley Druckenmiller milliárdos befektető lett a legújabb nem technikai személyiség, aki eloszlatta a Bitcoin megmaradásával kapcsolatos kételyeket.

„Szerintem a BTC megnyerte az értéktároló játékot, mert ez egy márka, 13-14 éve létezik, és a készlete véges” – mondta.

„Arany lesz belőle? Nem tudom. Az biztos, hogy az elmúlt egy-két évben jól utánozta azt”.

Druckenmiller számára az Ethereum olyan a Bitcoinhoz képest, mintha a MySpace-t a Google-höz hasonlítanánk.

„Kicsit szkeptikusabb vagyok azzal kapcsolatban, hogy meg tudja-e tartani a pozícióját. Kicsit a Facebook előtti MySpace-re emlékeztet” – folytatta.

„Vagy talán jobb hasonlat a Yahoo, mielőtt a Google megjelent. A Google nem volt sokkal gyorsabb a Yahoo-nál, de nem is kellett annak lennie. Csak egy kicsit kellett gyorsabbnak lennie, és a többi már történelem.”

Mások már régóta rámutattak, hogy a Bitcoin és az Ethereum között technikai szempontból kevés közös van.

Csatlakozz az Inlockhoz meghívólinkünkön keresztül, és szerezz akár 300 dollárnyi bitcoint!

A Bitcoin véges készlete és a támadásokkal szembeni évek óta tartó ellenállása miatt más ligába tartozik, mint bármely más kriptopénz, és egy másikat hozzá hasonlítani az alma és a narancs összehasonlításával ér fel.

„Általánosságban úgy gondolom, hogy az összes többi digitális valuta nem igazán versenyez a Bitcoinnal, és semmiképpen sem hasonlít a Bitcoinra” – mondta Saifedean Ammous, a The Bitcoin Standard című könyv szerzője az Unchained Podcastnak 2017 augusztusában.

„Szerintem az igazi konkurenciájuk – ha nagyvonalú vagyok, akkor azt mondom, hogy – az Amazon Web Services és az ilyen típusú platformok.”

Olvastad már? Hogyan alakítsd ki kriptovaluta portfóliódat kezdőként 2021-ben? – A BitPadre tippjei

(Forrás: Cointelegraph)

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!