Az Iris Energy szerint a Bitcoin túl fogja élni a környezetvédelmi vitákat

-

Egy újabb Bitcoin-barát személy sietett a kriptopénz védelmére a hálózat környezeti hatásaival kapcsolatos növekvő aggodalmak közepette.
„Nem hiszem, hogy bárkinek is joga lenne eldönteni, hogy hol használjuk fel az energiát”mondta Daniel Roberts, az Iris Energy Pty. társalapítója.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Hozzátette: „Ez egy piaci alapú döntés, ahol a Bitcoin, az elért vonzereje és elfogadottsága révén, az emberek megtakarításainak biztosítására fordítja az energiát.”

Az Iris Energy megújuló energiát használ a bányászműveletekhez. A közelmúltban a Bitcoin szénlábnyomával kapcsolatos megújult vizsgálat bizonyítja – Roberts szerint –, hogy cége helyes módon közelítette meg ezt az iparágat.

„A közelmúltbeli hírek az iparágban és az ESG-re való összpontosítás továbbra is rávilágít arra, hogy az üzleti modell, amelyet sok évvel ezelőtt kezdtünk el, valószínűleg helyes” – tette hozzá az energetikai vállalkozó.

A Bitcoin környezetvédelmi vitája

A Bitcoin szénlábnyoma az elmúlt hónapokban intenzív vita tárgyává vált.
A Bitcoin-hálózat évente körülbelül 115 terawattóra energiát fogyaszt, ami azt jelenti, hogy évente több energiát használ fel, mint a világ legtöbb országa.
A Cambridge-i Egyetem szerint a Bitcoin-hálózatnak csupán 39%-a működik megújuló energiával.
A hálózat nem megújuló többsége mögött álló szénlábnyom körülbelül 61 milliárd font elégetett szénnel, 9 millió háztartás átlagos éves áramfogyasztásával, vagy egy átlagos személygépkocsi által megtett 222 milliárd kilométerrel egyenértékű.
A Bitcoin súlyos szénlábnyoma ellenére a kriptovalutába befektetők közül sokan a védelmére keltek.

A Square, amely e hónap eleje óta több mint 200 millió dollár értékben vásárolt Bitcoinban, korábban azt mondta a Decryptnek, hogy nem tervezi megváltoztatni Bitcoin-befektetési terveit.
Sőt, a cég még ennél is tovább ment, és egy fehér könyvet tett közzé, amelyben azzal érvel, hogy a Bitcoin lehet a zöld pénzügyi jövő katalizátora.
Az Ark Invest – a Cathie Wood által vezetett befektetési társaság – szintén nemrégiben védte meg a Bitcoint a környezetre gyakorolt hatás tekintetében.

„Véleményünk szerint a Bitcoin energiafogyasztása körüli aggodalmak tévesek. A konszenzusos vélekedéssel ellentétben úgy gondoljuk, hogy a Bitcoin-bányászat hatása nettó pozitív hatással lehet a környezetre” – áll az Ark Invest elemzőinek e hónap elején közzétett kutatási jegyzetében.

A Bloomberg szerint az Irist több különleges célú felvásárlási társaság, más néven SPAC kereste meg egy esetleges amerikai tőzsdei bevezetéssel kapcsolatban.
Ez állítólag 300 millió és 500 millió dollár közötti összeget jelentene a cég számára.

Olvastad már? Két indikátor szerint a bitcoin árfolyama még nem érte el az alját

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoint használt pénzmosásra, hat év börtönt kapott érte

A Bloomberg jelentése szerint Jian Wen, egy korábbi gyorséttermi dolgozó, hat év és nyolc hónap börtönbüntetést kapott, miután bűnösnek találták, hogy jelentős mennyiségű bitcoint próbált...

A kripto gaming cégek nagyot fejlődtek, a következő nagy esélyes a 5thScape projektje

A 5thScape készülő kriptojátékainak köszönhetően napról napra népszerűbb a metaverzum GameFi terében. A GameFi szektor minden kétséget kizáróan feltámadt, és a kriptók újraéledését követve tiszteletét teszi...

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!