Dogecoin long vagy short? Íme, hol állnak a kereskedők a DOGE 13%-os esése után

-

A piac elemzése során kiderült, hogy a kereskedők a Dogecoin (DOGE) legutóbbi küzdelmei ellenére is pozitívan álltak a Dogecoin hozamához. A DOGE korábban úgy tűnt, hogy a 0,30 dollár felé tart.

Azonban néhány hete az árfolyam megrekedt a 0,18 és 0,22 dollár között. A cikk írásakor 0,17 dollárra csökkent, miután 13%-ot esett, mivel a Bitcoin több mint 5%-ot veszített értékéből az elmúlt 12 órában.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Long/Short arányról szerzett információkból azonban kiderült, hogy a kereskedőket nem zavarta a teljesítmény. A Coinglass adatai szerint ugyanis a Dogecoin 24 órás Long/Short aránya 1,02 volt.

A Long/Short arány egy fontos mérőszám, amelyet a futures kereskedők hangulatának ellenőrzésére használnak.

Az 1 alatti érték a shortok dominanciáját mutatja. Másfelől az 1 feletti értékek bikás hangulatot és több long pozíciót jeleznek.

dogecoin
Forrás: Coinglass

A DOGE még nincs kész

Sajnálatos módon a hangulat önmagában nem fogja kivezetni a DOGE-t a szűk kereskedési tartományból.

Ezért más mutatókat is figyelembe veszünk. Az Open Interest (OI) volt az egyik olyan mutató, amelyet értékeltünk.

Az OI a likviditásról és a piacon lévő egyes kontraktusok iránti érdeklődésről szóló információkat figyeli.

Ez segíti a kereskedőket a trendek és a lehetséges mozgások megértésében. Az OI emelkedése azt jelenti, hogy a piaci szereplők növelik a nettó pozícióikat.

Ez esetben a vevők agresszívabbak voltak, mint az eladók. Ellenkezőleg, amikor az OI csökken, ez éppen fordítva van.

A cikkírás idején a Dogecoin OI-ja a legutóbbi piaci korrekció ellenére 1,29 milliárd dollár volt. Ez azt jelzi, hogy a kereskedők nettó pozícionálása meglehetősen stabil volt a piac volatilitása ellenére.

Így az árra gyakorolt hatás a külső elemeken kívül minimális lehet. Amennyiben az OI kitart, és a piac stabilizálódik, a DOGE ismét folytathatja az emelkedő tendenciát, és talán megkísérelheti, hogy átlépje a 0.20 dolláros, majd később a 0,25 dolláros szintet.

dogecoin
Forrás: Coinglass

Másrészről a nettó pozíciók masszív lezárása érvénytelenítheti ezt az előrejelzést, és a DOGE tovább eshet a grafikonokon.

Nyugalom a káosz előtt?

Technikailag nézve a DOGE/USD grafikonja azt mutatta, hogy az érme lendülete gyengévé vált, főleg a legutóbbi, egész piacra kiterjedő korrekció után. Sőt, a kripto Relatív Erősség Indexe (RSI) a 50-es középérték alá esett.

Ehhez hasonlóan a Parabolic SAR szaggatott jelölései az árgyertyák fölé váltottak pozíciót – Ez eléggé medvés jel.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Amennyiben a piac stabilizálódik, a DOGE-nak megvan a lehetősége arra, hogy megállítsa a csökkenő tendenciát, és kitörjön a konszolidációs fázisból.

Azonban az altcoin a következő napokban valószínűleg továbbra is a meglévő ársávban fog kereskedni.

A piacon tapasztalható bikás hangulat és a tőkeáramlás megugrása kiválthatja az emelkedést. Egy Elon Musk által küldött tweet is megteszi a hatását. 🙂

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Kisebb szívrohamot hordtak ki a Dogecoin imádói szerdán

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Eladni, vásárolni vagy tartani? Itt a legjobb stratégia az Ethereum ETF jóváhagyása után

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) zöld utat adott nyolc Ethereum tőzsdén kereskedett alapnak (ETF), ami izgalmat keltett a kriptoközösségben. Az Ethereum árfolyama azonban a jóváhagyás...

Mi az a felhőbányászat? A MAR mining megtanítja, hogyan lehet napi 1000 dollárt keresni a felhőbányászat segítségével

Vendégbejegyzés Mivel egyre több játékos lép be a kriptopénzek piacára, a bányászat egyre összetettebbé válik, és egyre nagyobb számítási teljesítményt igényel. A bányászat egyre összetettebbé válik...

5 legjobb filléres kripto, amit ma érdemes megvenni

A 2024-es bikafutás felgyorsulása miatt a megfelelő kriptovaluták alacsony áron történő megtalálása a növekedésre éhes befektetők számára kulcsfontosságú lehet. Ebben a válogatásban öt hatalmas potenciállal rendelkező...

Vajon a BNB 2024-ben megdönti az eddigi csúcsát?

A Binance Coin (BNB) az elmúlt években kiemelkedő teljesítményt nyújtott a kriptopénzpiacon. A kérdés azonban minden befektető fejében ott motoszkál: Vajon a BNB idén meg...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!