Digitálsi gazdaságot építene ki a Brit Virgin Szigetek vezetősége

-

A Brit Virgin Szigetek (BVSZ) kormányzata bejelentette, hogy a fejlődő digitális gazdaság egyik központjává kívánnak válni, így új törvényeket és jogszabályokat hoznak, hogy elérhetővé váljon ez a cél.

A pénzügyminiszter, Lorna Smith úgy fogalmazott, hogy a szigetország jó helyzetben van a nemzetközi versenyben.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A BVSZ elkötelezett, hogy megfelelő, robosztus törvényeket hozzon a terület szabályozására, és arra is rávilágítottak, hogy az innovációnak és a jogi környezet alkalmazkodásának összhangban kell lennie.

Ennek egyik lehetséges útjaként azt jelölték meg, hogy más országokban hogyan, milyen módon kezelik a szabályozói kihívásokat, és hogyan vetnek gátat a kriptós bűnözésnek.

A szigeteken már 2022-ben megszavaztak egy, a digitális eszközökkel foglalkozó törvénycsomagot, amely 2023-ban lépett hatályba.

Ebben meghatározták az ide tartozó eszközöket, az ezekkel folytatott tevékenységek típusait, hogy milyen engedélyekre van ehhez szükség.

Az is le lett tisztázva, hogy milyen kritériumoknak kell megfelelni, és milyen kötelességei, felelősségi körei vannak a területen aktív vállalkozásoknak.

A törvénycsomag a Financial Services Commission szervezetét jelöli meg, mint felügyeleti hatóságot az iparág számára, és a különböző szabálysértések esetén is meghatározzák a büntetési tételeket.

Smith úgy fogalmazott, hogy ezzel a törvénycsomaggal a BVSZ megmutatta a terület iránti elkötelezettségét, és azt, hogy a nemzetközi elvárásokkal összhangban ők is egy sokkal jobban kidolgozott szabályozási struktúrába akarják bevonni a digitális eszközöket.

A BVSZ népszerűnek számít a kriptoipari vállalkozások körében, és a jelenlegi digitális eszközöket szabályozó törvények hatályba lépése után már 60 cég adott be működési engedély iránti kérelmet.

A pénzügyminiszter ezért úgy véli, hogy a szigeteknek minden esélye megvan, hogy nemzetközileg is elismert iparági központtá váljon, hiszen a pénzszektora már jelenleg is fejlett, köszönhetően a megbízható törvényi háttérnek és a szakértői szolgáltatásoknak.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Ennek persze árnyoldala is van, hiszen a BVSZ a kriptós csalások terén is előkelő helyen áll, a kilencedik a nemzetközi rangsorban.

Emellett az egyik nagy, bedőlt kriptós befektetési alap, a Three Arrow Capital szintén a szigeteken működtette a székhelyét.


Olvastad már? A márciusi bálna figyelőlista a legjobb kriptók számára, hogy szemmel tartsuk őket

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Masszív bálnák halmozzák fel a Ripple (XRP) és Ethereum tokeneket a piaci volatilitás közepette: Mi a következő lépés?

Vendégbejegyzés A nagybefektetők a kedvezőtlen piaci körülmények ellenére felvásárolják a Ripple (XRP) és egy új Ethereum tokent. Vajon mit jelent a bálnák érdeklődése az XRP jövőbeli árfolyamára...

A Bitcoin visszapattan, rövid időre 60.000 dollár alá esett: Mi a következő lépés?

A Bitcoin (BTC), a legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező kriptopénz június 24-én rövid időre 60.000 dollár alá esett. Május 3. óta ez volt az első alkalom,...

A Chainlink készen áll a nagy kitörésre?

A Chainlink (LINK) hetekig tartó csökkenés után erős fellendülést produkált. A közelmúltban bekövetkezett fordulat során a 12,96 dollár körüli támaszszintet is átlépte. Az ebből a...

4 kriptoprojektet nevezett meg szakértő, amelyek idén nyáron nagy hozamot hozhatnak

Vendégjegyzés A bikafutás és az altcoin-szezon a láthatáron van, a piaci feltételek stabilak, az altcoinok pedig potenciálisan robbanásszerű növekedésre készülnek. Az iparági bennfentesek előrejelzése szerint bizonyos kriptoprojektek...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!