Cardano (ADA) technikai elemzés 03.21.

-

Prémium tartalom!

Üdvözlünk a prémium oldalunkon! Az iratkozz fel gomb megnyomása után regisztrálhatsz az e-mail-címeddel, és két prémium csomag közül választhatsz – havi vagy éves előfizetést. Kriptoworld Prémium csoportunk azt a célt tűzte maga elé, hogy segítsen a kriptopénz világának felfedezésében és megértésében. Az összes tag hozzáférést kap a legfrissebb piaci hírekhez, elemzésekhez és a legjobb befektetési lehetőségekhez a piaci trendek alapján. Ezenkívül a tagok hozzáférést kapnak exkluzív, discord szobához, ahol szakértők osztják meg tapasztalataikat és tudásukat a kriptopénzek világában. Csatlakozz most a Kriptoworld Premium csoportunkhoz, hogy előnyöket juthass a kriptopénzek piacán!
Havonta akár egy pizza áráért! 🙂

Prémium

Cardano (ADA)

Az illető aki, Cardano (ADA) tulajdonos, aki úgy döntött, hogy március 20-án eladja, lehet hibát követett el.

A Santiment elemzése szerint a Cardano Network Realized Profit/Loss 6,1 millióra szökött fel.

Egy nappal korábban ugyanez a mérőszám -2,2 millió körül volt, ami azt jelzi, hogy a nettó tranzakciók a láncban veszteségesek voltak. Az ADA árfolyama ez idő tájt 0,58 dollárra zuhant.

A nyereség régióba való ugrás azonban a token teljesítményéhez köthető. A kezdeti csökkenés után az ADA talpra állt, és a sajtó idején 0,63 dolláron cserélt gazdát. Ez 1,25%-os egyórás emelkedést jelentett az írás megszületése előtt.

A legutóbbi ugrás azonban nem tudta eltörölni az elmúlt hét összes veszteségét. Az elmúlt hét napban a Cardano natív token értéke 19,73%-kal csökkent.

Ezért arra lehet következtetni, hogy az elkönyvelt nyereségek elenyészőek voltak. Ugyanakkor egy on-chain mérőszám azt sugallta, hogy a tranzakciókban részt vevő tulajdonosok talán túl korán engedtek.

De egy másik metrika azt mutatta, hogy a helyes lépés az volt, hogy rövid távon eladták.

Elsőként az átlagos befektetett dollárkorát (Mean Dollar Invested Age, MDIA) vettük figyelembe.

Ez a tokenek átlagos életkora a vételi árral súlyozva. A sajtó idején a 90 napos MDIA 32,298-ra csökkent.

E mutató magas értékei azt jelzik, hogy a rövid távú tulajdonosok felhalmoznak. Ha viszont csökken, az azt jelenti, hogy a befektetők likvidálják állományaikat.

A Cardano esetén a csökkenés az utóbbihoz igazodott. Így valószínű, hogy az ADA árfolyama az elkövetkező napokban 0,61 dollár alá csökkenhet. A 90 napos átlagos érmék kora (MCA) azonban egy másik következtetést is tartalmazott.

Az MDIA-hoz hasonlóan az MCA-érték is csökkent. E szorosan összefüggő mérőszámok értelmezése azonban eltérő.

Az MCA esetében az alacsony érmemennyiség azt jelzi, hogy a hosszú távú tulajdonosok felhalmoztak.

Amennyiben az ADA MCA értéke magas lett volna, az azt jelentette volna, hogy a régi érméket mozgatják.

Így, míg az ADA árfolyama rövid távon lecsúszhat, a hosszú távú potenciál miatt a többi tulajdonosnak egy lehetséges „táskában” marad.

A 4 órás ADA/USD grafikonon az Awesome Oscillator (AO) negatív volt. Az AO zöld hisztogram sávok megjelenése azonban azt sugallta, hogy a medvés lendület lehűlhet.

Továbbá, a Bollinger szalagok (BB) jelzései azt mutatták, hogy a token korábban túladott volt. Ez azért volt így, mert a BB alsó sávja megérintette az ADA árfolyamát 0,58 dollárnál.

A BB azt is jelezte, hogy a volatilitás magas volt. Mivel a Chaikin Money Flow (CMF) a pozitív tartományban van, az ADA ára dacolhat az esélyekkel, és 0,70 dollár felé terjeszkedhet.FONTOS: Az itt megtalálható oktatási anyag nem minősülnek befektetési tanácsadásnak. Szimplán ismeretterjesztő, informatív céllal jöttek létre. Ezen információk felhasználójának tudnia kell, hogy a piac kiszámíthatatlan és kereskedései után vállalnia kell a következményeket. A sikeres, profitábilis kereskedés nem garantált. Megosztom a gondolataimat, kereskedéseimet, pozíciómat, de felelősséget nem tudok és nem is fogok érte vállalni. Minden ember más kockázattűrő képességgel rendelkezik, ezért nem lehet mindenkinek egy általános választ adni, ami megfelelő lenne. Egyediek vagyunk. Ami valakinek jó befektetés, az másnak nem biztos. Ilyenkor fontos, hogy személyre szabottan kell döntést hozni, hiszen mindenki más gazdasági helyzete, célja, illetve gondolkodásmódja.


Nem ígérek / ígérünk semmilyen fix hozamot, profitot, amit a kereskedésekkel el tudsz érni.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance együttműködik a makaói igazságszolgáltatással a bűnüldözés megerősítése érdekében

A Binance, az egyik vezető kriptovaluta-tőzsde, összefogott a makaói igazságszolgáltatással, hogy úttörő szerepet vállaljon egy személyes bűnüldözési képzési programban, ami jelentős mérföldkő a bűnüldöző szervekkel...

A szakértők fogadásokat kötnek a mémcoin rallyra a jelenlegi mélypont után: Melyik emelkedik először?

Vendégbejegyzés A mémcoinok a közelmúltban figyelemre méltó zuhanást éltek át, ami felkeltette az elemzők és a kereskedők érdeklődését. A piaci feltételek 2024-ben bikás trendnek kedveznek, a szakértők...

John Bollinger megtörte a csendet a Bitcoin áráról

A Bitcoin árfolyama az egekbe? John Bollinger feltárja a legfontosabb piaci meglátásait. John Bollinger, pénzügyi elemző és a Bollinger-szalagok megalkotója nemrég megosztotta gondolatait a Bitcoin (BTC)...

Tovább gyorsul a kriptoeszközök adoptációja

Richard Teng, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a Binance vezérigazgatója szerint a digitális pénzügyi eszközök és a Web3 által generált változás csak az internet, a telefonok...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!