A német FC Bayern München a legújabb focicsapat, amely blokkláncalapú termékeket hoz létre a rajongói számára.

Október 11-én bejelentették, hogy a csapat üzleti megállapodást köt a Stryking Entertainmenttel, hogy digitálisan gyűjthető termékeket állítson elő a játékosok alapján.

Az FC Bayern München jelenje és jövője

A gyűjtögethető dolgok digitális játékoskártyák lesznek, melyen az FC Bayern München jelenlegi, és múltbéli játékosai szerepelnek.

A Stryking emellett megalkot egy fantázialiga-szerű bajnokságot a kártyák számára, így játszani is lehet majd azokkal.

A rajongók virtuális csapatokat rakhatnak össze, egymással játszhatnak, az eredmény pedig történelmi és jelenlegi adatok alapján kerül kiszámításra. A Strykinghoz több klub is csatlakozhat majd.

Csak a legújabb foci/blokklánc kapocs

Úgy tűnik, hogy az európai futballklubok körében egyre népszerűbb a tokenizált rajongói tárgyak  értékesítése

A múlt hónapban a spanyol Atlético de Madrid bejelentette, hogy saját rajongói tokent indít. A 2 eurós rajongói tokenekkel a rajongók szavazati jogot kapnak, és hozzáférést nyernek egyes szurkolói termékekhez és játékokhoz.

Mindeközben az angol első osztály klubja, a Manchester City is beszállt a blokkláncjátszmába – augusztusban bejelentették, hogy tokenizálják a játékosokat. A rajongók digitális csapatokat állíthatnak össze, edzhetik azokat, és való világbeli statisztikákkal dolgozhatnak.

Olvastad már? Mike Novogratz: sok a “szemét” az altcoin piacon

Szintén a múlt hónap során, a Watford FC bejelentette, hogy rajongói tokenjeit ezentúl bitcoinnal is meg lehet vásárolni, illetve a bitcoin logóját varratták a játékosok mezének ujjára.

Forrás: cointelegraph.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂