A Juventus sztárja 770 JUV rajongói tokent kapott – minden megszerzett gólja után egyet.

Cristiano Ronaldo lett az első olyan futballista, akit az elért eredményeiért kriptovalutában díjaztak.

A Juventus sztárja 770 JUV tokent kapott, egyet minden karrierje során lőtt gólért –számolt be a Marca, spanyol sportlap.

Csatlakozz az Inlockhoz meghívólinkünkön keresztül, és szerezz akár 300 dollárnyi bitcoint!

A JUV a Juventus hivatalos rajongói tokenje, amelyet az olasz futballklub 2019-ben indított el a Socios.com platformmal közösen a Chiliz blokkláncon.

Ezekkel a tokenekkel lehetősége nyílik a klub szurkolóinak arra, hogy szavazzanak a klub döntéseiről, miközben hozzáférést biztosítanak számukra különféle juttatásokhoz, versenyekhez és nyereményekhez.

A 770 JUV token – amelyet Ronaldo kapott a Benevento elleni vasárnapi bajnoki mérkőzést megelőzően – körülbelül 11.750 dollárt ér, a jelenlegi 15,26 dolláros árral számolva. A JUV token, indulásakor 2 dollárt ért.

A Manchester United és a Real Madrid egykori sztárjának valószínűleg nem nagyon lesz szüksége erre a pénzre, azonban a kriptovilágban egy mérföldkövet jelent, hogy egy futballistát kriptovalutával díjaztak eredményeiért.

A profi sport és a kriptovaluták közötti egyre növekvő kapcsolat miatt számos klub gondolkozik azon, hogy a játékosok fizetését részben vagy egészben kriptovalutában adja.

Tucatnyi futballcsapat adott ki rajongói tokent a Chiliz blokkláncon annak megalakulása óta, köztük a világ legnagyobb ligáinak csapatai, a Manchester City, az FC. Barcelona és a Paris St. Germain.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

A Chiliz natív tokenje, a CHZ értéke hatalmasat ugrott az utóbbi hetekben a nagyobb csapatok által elindított hullám miatt. Csak a január eleje óta a CHZ meghaladta a 2500%-ot, míg piaci kapitalizációja 100 millióról 4,5 milliárd dollárra emelkedett, mielőtt visszaesett volna a jelenlegi 3,2 milliárd dolláros sávba.

Tekintettel arra, hogy a Barcelona is saját szurkolói tokent bocsátott ki, Cristiano Ronaldo régi riválisa, Lionel Messi is hasonló jutalomra számíthat hamarosan.

Az argentin szupersztár már 734 gólnál jár, azonban két évvel fiatalabb Ronaldónál.

Olvastad már? A Bank of America szerint 93 millió dollár is elég, hogy 1%-ot emeljünk a bitcoin árán

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!