Az Egyesült Államok kerületi bírója úgy döntött, hogy Craig Wright nem köteles fele bitcointartalékát Dave Kleiman rendelkezésére bocsátania.

Bruce Reinhart amerikai bíró tavaly augusztusban hozott döntést abban a régóta folyó jogi csatározásban, amely 1,1 millió bitcoinról szól.

Arról az 1,1 millió bitcoinról, amelyet Wright és Kleiman együtt bányászott a bitcoin korai napjaiban, nem sokkal azután, hogy Wright bejelentette, miszerint ő találta azt fel.

A floridai kerületi bírósághoz január 10-én benyújtott dokumentumok értelmében Beth Bloom bíró úgy döntött, hogy Reinhart korábbi végzése nem volt megfelelő.

A hamis állítások miatt Wright is büntetést kapott

Ahogy arról korábban többen is beszámoltak, 2019 augusztusában Reinhart szerint Wright hamis dokumentumokat nyújtott be. És azt javasolta, hogy az állítólagosan bányászott egymillió bitcoin 50 százalékát ossza meg a Kleiman családdal.

Ennek ellenére a legutóbbi bírósági végzés értelmében a szankció nem volt helytálló, mivel a vélt tények (vagyis, hogy a Wright-Kleiman partnerség egyenlően oszlott meg) nem vonatkoznak kifejezetten a szóban forgó ügyre (vagyis Wright bitcointartalékainak összértékére).

Ezen felül, még ha a bíróság nem is fogadná el a vélt tényeket, továbbra is visszaélésről lenne szó, mivel nem tudjuk pontosan, mennyi bitcoint birtokol maga Craig Wright.

Bloom bíró mindazonáltal arra a következtetésre jutott, hogy Wright nem jóhiszeműen járt el, éppen ezért továbbra is meg kell fizetnie Kleiman ügyvédjének díját.

Kleiman tavaly novemberben olyan indítványt nyújtott be, amely 658 ezer dollárban határozta meg a jogi költségeket.

Wright erre válaszul azt kérte, hogy mindezt ejtsék, mivel mind a ledolgozott óra, mind pedig az óradíj „észszerűtlen”.

Wright tehát egyelőre még nem akadt horogra a bitcoint illetően. A bíró arra kötelezte őt, hogy 2019. február 3-ig informálja a bíróságot arról, ha a „titokzatos futár” megérkezik azokkal a kulcsokkal, amelyek segítségével hozzá tud férni bitcoinjaihoz.

A bíró megkérdőjelezte Wright korábbi állítását, miszerint a futár még 2020 januárja előtt megérkezhet. Azt azonban hozzátette, hogy nekik mindenképp fent kell tartaniuk az erre vonatkozó lehetőséget.

Olvastad már? Adam Back: a bitcoin árfolyama 100 000 dollárhoz közelít

Forrás: cointelegraph.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép estétek!