CNBC házigazdája az összes bitcoinját eladta a medvepiac közepén

-

Jim Cramer, a CNBC műsorvezetője szinte az összes BTC-részesedését eladta, és azt jósolja, hogy a medvés fundamentumok a belátható jövőben lenyomják majd a bitcoin árfolyamát.
Jim Cramer, a CNBC őrült pénz című műsorának házigazdája bejelentette, hogy szinte az összes Bitcoin (BTC) állományát likvidálta.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Június 21-én a CNBC Squawk Box on the Street című műsorának adott interjújában Cramer azt állította, hogy a BTC „strukturális okok miatt nem megy felfelé”, kiemelve Kína újbóli szabályozási szigorítását.
Cramer kijelentette, hogy Kína központi kormánya úgy értelmezi a Bitcoint, hogy az „közvetlen fenyegetést” jelent a rezsimre és annak képességére, hogy ellenőrizze az országon belüli pénzforgalmat, és a kriptopénzt olyan rendszerként jellemezte, amely kívül esik az ellenőrzésükön.
Az eszkalálódó kínai kriptobányászati tilalom miatt a Bitcoin hashrátája nyolc hónapos mélypontra zuhant, mivel a bányászati műveletek vagy leállnak, vagy offshore helyre költöznek.
Kína a kriptokereskedelmet is szigorítja. A központi bank más bankokat és fizetési intézményeket, például az Alipayt és a Wechatot is felszólította, hogy állítsák le a kriptokereskedelmi tevékenységgel összefüggő szolgáltatásaikat.
Cramer azzal is érvelt, hogy a BTC hashrátájának csökkenése nyereséget kellett volna, hogy eredményezzen az eszköz árfolyamában, kijelentve:
„Ahelyett, hogy azt gondolnánk, hogy a bitcoinnak felfelé kellene mennie, ha betiltják, vagy ha megnehezítik a bányászatot, […] lefelé megy – ha korlátozzák a bányászatot, akkor nyilvánvalóan felfelé kellene mennie […]”.

„Eladtam majdnem az összes Bitcoinomat. Nincs rá szükségem.”

A Mad Money műsorvezetője arra is figyelmeztetett, hogy az amerikai szabályozóhatóságok is felléphetnek a váltságdíjat fizető támadókkal szemben, ami elriasztja a vállalkozásokat a kriptoeszközök kezelésétől.
Cramer kiemelte a Colonial Pipeline elleni, májusban történt 4,4 millió dolláros Bitcoin zsarolóvírus-támadást, amely átmenetileg üzemanyaghiányt okozott az Egyesült Államok délkeleti régiójában, a bűnüldöző szervek pedig közbeléptek, hogy visszaszerezzék a 2,3 millió dollár értékű BTC-t.

„A mi országunkban azt hiszem, hogy a zsarolóvírusokat nem tudjuk befolyásolni, és kétlem, hogy a Colonial lenne az első vállalat, amelyik zsarolóvírust fizet. Szerintem ők az elsők, akik majdnem leállították a keleti partot” – figyelmeztetett:

„Az Igazságügyi Minisztérium, az FBI, a Fed és a Pénzügyminisztérium összefoghat, és azt mondhatják: »Oké, srácok, ha zsarolóvírust fizetnek, utánatok megyünk.«”

Cramer a tethert a kriptopiacot alátámasztó strukturális „gyenge láncszemként” is említette, megjegyezve az USDT mögöttes tartalékaival kapcsolatos, évek óta tartó vitákat.

„Nem igazán mondták el, hogy mi áll mögöttük, mégis ők az egyik legnagyobb vásárló, és mégsem találok senkit sem, aki velük üzletel” – mondta.

Cramer nem először jelentette be, hogy eladta a BTC-it. Áprilisban kijelentette, hogy kiváltott néhányat, hogy kifizesse a jelzáloghitelét, és úgy jellemezte a tapasztalatot, hogy „hamis pénzzel fizetett valódi pénzért”.
A kriptopiacok május közepe körül kezdődött visszaesése óta A Bitcoin ára a CoinGecko adatai szerint 42%-kal csökkent – a május 12-i 56.928 dollárról mára 31.750 dollár körülire esett.

Olvastad már? A DOGE-hoz hasonlóan az általa szponzorált versenyautónak sem ment jól a hétvége

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

2000 dollár lehet a tényleges Ethereum cél?

Az Ethereum, a második legnagyobb piaci tőkeértékű kriptopénz, a közelmúltban egy mérsékelt, 5%-os árfolyam-ugrást produkált az elmúlt héten. Ez az ármozgás azonban egybeesik a kereskedők jelentős...

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!