A Bitcoin medvepiacon van? A szakértők nem biztosak benne

-

A Bitcoin árfolyama a múlt hónapban bekövetkezett összeomlás óta csökken. A szakértők azonban még mindig nem tudnak megegyezni abban, hogy a piac melyik irányba halad.
A Bitcoin, amellyel jelenleg 32.000 dollár körül kereskednek, a Nomics szerint az elmúlt 24 órában 9,4%-ot, az elmúlt héten pedig 20%-ot esett. Még az év eleje óta is 2%-os csökkenés látható.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az Ethereum az elmúlt napban 12,5%-ot, egy hét alatt pedig közel 24%-ot zuhant.
És még az élénk mémdevizák is hanyatlásnak indultak, a Dogecoin 24 óra alatt 33%-ot veszített értékéből.
Ezek a zuhanások azt jelentik, hogy egy újabb kriptotél felé tartunk? A szakértők válasza a „talán”.
Ma Ki Young Ju, a befektetők számára adatokat szolgáltató CryptoQuant vezérigazgatója azt tweetelte, hogy a Bitcoin-medvepiac „megerősítést nyert”, mert a nagybefektetők (az úgynevezett bálnák) a tőzsdékre küldik befektetéseiket.
https://twitter.com/ki_young_ju/status/1407009318336188418?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1407009318336188418%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fdecrypt.co%2F74158%2Fis-bitcoin-bear-market-experts-are-not-sure
Később azt mondta a Decryptnek, hogy „amikor a bálnák beáramlása érvényesül, a piac történelmileg valószínűleg medvés lesz”, de hozzátette, hogy talán „inkább egy korrekciósorozatról van szó, amely néhány hétig tart”.
Alex Kruger elemző egyetértett ezzel, és ma azt mondta a Decryptnek, hogy amit látunk, az „egyértelműen egy medvepiac”.
Megjegyezte:

„Az egyetlen pozitív dolog a láthatáron az, hogy mindenki rendkívül medvésen áll”, és hogy „lehetne rosszabb is”.

Bár hozzátette, hogy „nincs egységes definíció arra, hogy mi számít medvepiacnak” – ezt Charles Bovaird, a Quantum Economics tartalomért felelős alelnöke is kifejtette.
Pedro Febrero, a RealFevr kriptofantasy piactér blokkláncért felelős vezetője és a Quantum Economics elemzője viszont úgy véli, túl korai lenne megmondani, hogy a medvepiac itt volt-e.

„Nem hiszem” – mondta a Decryptnek. „Legalábbis még nem. Adjunk néhány hetet, majd meglátjuk”.

A kriptopiac a múlt hónapban történelme legsúlyosabb visszaesését szenvedte el: 500 milliárd dollár lett semmivé néhány óra leforgása alatt.
Azóta a Bitcoin és más kriptovaluták is szenvednek. Néhány elemző mégis pozitív maradt, és azt mondta, hogy az árfolyamkorrekcióra számítani lehetett.

Fred Pye, a torontói székhelyű 3iQ tőzsdén kereskedett alap (ETF) vezérigazgatója szerint a Bitcoin tavalyi masszív emelkedése „emberileg nem volt fenntarthatatlan”.
A Bitcoin azonban azóta is fokozatosan csökkent, és sokan váltak meg befektetéseiktől.
Ennek ellenére még mindig rengeteg pénz áramlik a piacokra. Matt Aaron, az UniWhales, egy nagy, defi-tranzakciókat nyomon követő alkalmazás társalapítója a Decryptnek elmondta, hogy a kriptoipar inkább az internethez hasonlít annak korai szakaszában, és túl nehéz még eldönteni, hogy merre halad a piac.

„Hozzászoktunk, hogy [a piac] hevesen felfelé és lefelé megy  – extrém volatilitás” – mondta.

„De ha megnézzük az internet növekedését 2001 után, a valós világbeli elterjedést figyelembe véve, amihez most közelebb vagyunk, mint valaha, talán inkább ilyen lesz, fokozatosan, évről évre emelkedik majd”.

Olvastad már? Hogyan alakítsd ki kriptovaluta portfóliódat kezdőként 2021-ben? – A BitPadre tippjei

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Az USA betiltaná az algoritmussal működő stablecoinokat

Két amerikai szenátor, Cynthia Lummis és Kirsten Gillibrand közös törvényjavaslattal álltak elő a stablecoinok szabályozására. Ez a lépés rávilágít, hogy a jogalkotók egyre nagyobb figyelmet...

A titkos kriptomilliárdosok nem akarják, hogy tudd: Rejtett drágakövek leleplezése

Vendégbejegyzés A kriptoterület az újabb Bitcoin feleződés kellős közepén lázban ég. Míg a BTC a középpontban van, a befektetők ígéretes eszközöket keresnek, hogy maximalizálják hozamukat a...

Cardano (ADA) technikai elemzés 04.18.

Prémium Cardano (ADA) A legtöbb kriptóhoz hasonlóan a Cardano (ADA) medvéi irányították a piacot, mivel a token árfolyamgrafikonjai továbbra is vörösek maradtak. Voltak azonban trendforduló változások, mivel az...

A PayPal elkezdi leépíteni az NFT üzletágát

A fizetési szolgáltató a PayPal nemrégiben bejelentette, hogy a platformján keresztül vásárolt NFT-k esetében megszűnteti a felhasználóvédelmi funkciókat. Emellett a további, harmadik feleken keresztül indított...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!