A Bitcoin árfolyama a múlt hónapban bekövetkezett összeomlás óta csökken. A szakértők azonban még mindig nem tudnak megegyezni abban, hogy a piac melyik irányba halad.

A Bitcoin, amellyel jelenleg 32.000 dollár körül kereskednek, a Nomics szerint az elmúlt 24 órában 9,4%-ot, az elmúlt héten pedig 20%-ot esett. Még az év eleje óta is 2%-os csökkenés látható.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az Ethereum az elmúlt napban 12,5%-ot, egy hét alatt pedig közel 24%-ot zuhant.

És még az élénk mémdevizák is hanyatlásnak indultak, a Dogecoin 24 óra alatt 33%-ot veszített értékéből.

Ezek a zuhanások azt jelentik, hogy egy újabb kriptotél felé tartunk? A szakértők válasza a „talán”.

Ma Ki Young Ju, a befektetők számára adatokat szolgáltató CryptoQuant vezérigazgatója azt tweetelte, hogy a Bitcoin-medvepiac „megerősítést nyert”, mert a nagybefektetők (az úgynevezett bálnák) a tőzsdékre küldik befektetéseiket.

Később azt mondta a Decryptnek, hogy „amikor a bálnák beáramlása érvényesül, a piac történelmileg valószínűleg medvés lesz”, de hozzátette, hogy talán „inkább egy korrekciósorozatról van szó, amely néhány hétig tart”.

Alex Kruger elemző egyetértett ezzel, és ma azt mondta a Decryptnek, hogy amit látunk, az „egyértelműen egy medvepiac”.

Megjegyezte:

„Az egyetlen pozitív dolog a láthatáron az, hogy mindenki rendkívül medvésen áll”, és hogy „lehetne rosszabb is”.

Bár hozzátette, hogy „nincs egységes definíció arra, hogy mi számít medvepiacnak” – ezt Charles Bovaird, a Quantum Economics tartalomért felelős alelnöke is kifejtette.

Pedro Febrero, a RealFevr kriptofantasy piactér blokkláncért felelős vezetője és a Quantum Economics elemzője viszont úgy véli, túl korai lenne megmondani, hogy a medvepiac itt volt-e.

„Nem hiszem” – mondta a Decryptnek. „Legalábbis még nem. Adjunk néhány hetet, majd meglátjuk”.

A kriptopiac a múlt hónapban történelme legsúlyosabb visszaesését szenvedte el: 500 milliárd dollár lett semmivé néhány óra leforgása alatt.

Azóta a Bitcoin és más kriptovaluták is szenvednek. Néhány elemző mégis pozitív maradt, és azt mondta, hogy az árfolyamkorrekcióra számítani lehetett.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Fred Pye, a torontói székhelyű 3iQ tőzsdén kereskedett alap (ETF) vezérigazgatója szerint a Bitcoin tavalyi masszív emelkedése „emberileg nem volt fenntarthatatlan”.

A Bitcoin azonban azóta is fokozatosan csökkent, és sokan váltak meg befektetéseiktől.

Ennek ellenére még mindig rengeteg pénz áramlik a piacokra. Matt Aaron, az UniWhales, egy nagy, defi-tranzakciókat nyomon követő alkalmazás társalapítója a Decryptnek elmondta, hogy a kriptoipar inkább az internethez hasonlít annak korai szakaszában, és túl nehéz még eldönteni, hogy merre halad a piac.

„Hozzászoktunk, hogy [a piac] hevesen felfelé és lefelé megy  – extrém volatilitás” – mondta.

„De ha megnézzük az internet növekedését 2001 után, a valós világbeli elterjedést figyelembe véve, amihez most közelebb vagyunk, mint valaha, talán inkább ilyen lesz, fokozatosan, évről évre emelkedik majd”.

Olvastad már? Hogyan alakítsd ki kriptovaluta portfóliódat kezdőként 2021-ben? – A BitPadre tippjei

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.