Cardano (ADA) technikai elemzés 03.06.

-

Prémium tartalom!

Üdvözlünk a prémium oldalunkon! Az iratkozz fel gomb megnyomása után regisztrálhatsz az e-mail-címeddel, és két prémium csomag közül választhatsz – havi vagy éves előfizetést. Kriptoworld Prémium csoportunk azt a célt tűzte maga elé, hogy segítsen a kriptopénz világának felfedezésében és megértésében. Az összes tag hozzáférést kap a legfrissebb piaci hírekhez, elemzésekhez és a legjobb befektetési lehetőségekhez a piaci trendek alapján. Ezenkívül a tagok hozzáférést kapnak exkluzív, discord szobához, ahol szakértők osztják meg tapasztalataikat és tudásukat a kriptopénzek világában. Csatlakozz most a Kriptoworld Premium csoportunkhoz, hogy előnyöket juthass a kriptopénzek piacán!
Havonta akár egy pizza áráért! 🙂

Prémium

Cardano (ADA)

A Cardano (ADA) ebben a ciklusban elérheti a 10 dolláros szintet. Egy elemző szerint a Cardano a 2021-es bikapiac teljesítményéhez hasonló jeleket mutatott.

A Cardano (ADA) ára 2021 decembere körül 0,15 dollár volt. Ám 10 hónappal később az árfolyam emelkedett, és 2021 szeptemberére már 3 dolláron cserélt gazdát.

Ebben az évben a token elkötelezettnek tűnik, hogy javítson a 2023-as gyenge teljesítményen, amikor is nehezen követte a Bitcoin (BTC) felfelé ívelő trendjét.

Az elmúlt 30 napban az ADA árfolyama 45%-kal emelkedett, miközben 0,73 dolláron kereskedett. Ám ezt a jelentős ugrást megelőzően a token olyan jeleket mutatott, hogy jobban is teljesíthet.

Egy terület, ahol a Cardano kiemelkedett, az a fejlesztési aktivitás volt, ami következetes bikás mérőszámként szolgált.

Az on-chain elemzés szerint az ADA társadalmi dominanciája 0,30%-ra csökkent.

A társadalmi dominancia azt méri, hogy egy projekt a top 100-ban lévő többi projekthez képest milyen arányban kerül megvitatásra.

A csökkenés tehát azt jelenti, hogy a kereskedők elfordították a tekintetüket az ADA-ról.

De az árfolyam szempontjából a Social Dominance csökkenése pozitívum. Ugyanis a rendkívül magas Social Dominance egy helyi csúcsot írt volna alá.

Az ADA árfolyamának így megvan a lehetősége a rallyra. Ugyanakkor nem garantált, hogy az érték elérné a 10 dollárt.

A napi ADA/USD grafikonon a token úgy tűnt, hogy egyértelmű útja van az 1 dollárig. vizsgálta az exponenciális mozgóátlagot (EMA) is.

A szerkesztés idején az 50 EMA (kék) átlépte a 200 EMA-t (sárga), ami hosszú távú bikás trendet jelez.

Egy korrekció nem biztos, hogy megállítja az ADA-át.

Emellett a Fibonacci kiterjesztés jelzései azt mutatták, hogy az ADA árfolyama akár 1,40 dollárig is emelkedhet a közeljövőben. A Money Flow Index (MFI) tekintetében a grafikon azt mutatta, hogy az érték emelkedett.

Egy magas MFI-érték arra utal, hogy sok tőke áramlott be az ADA-ba.

A 80,25-ös érték azt jelzi, hogy az ADA túlvásárolt. Ezért a korábban említett korrekció közel lehet. Amennyiben az ADA korrigál, az árfolyam 0,65 dollárig eshet.

Ezt követően azonban a visszapattanás masszív lehet. Nagyon bikás esetben nem biztos, hogy helytelen lenne, ha a Cardano natív token 2 dolláron látnánk.

Az ármozgáson túl a Cardano Total Value Locked (TVL) jelezte, hogy a bizalom visszatért az ökoszisztémába.

A szerkesztés idején a TVL 495,14 millió dollárra emelkedett, ami azt jelzi, hogy a piaci szereplők több eszközt zároltak a protokollba.

A TVL emelkedése a befektetői bizalom fontos mutatójaként az árfolyamra is átterjedhet. Amennyiben a Cardano TVL-je 1 milliárd dollár fölé emelkedik, akkor az ADA 10 dollárra emelkedhet.

Azonban nem ez az egyetlen feltétel, ami ehhez kapcsolódik, mivel más mérőszámok is szerepet játszhatnak az árjóslásban.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!


FONTOS: Az itt megtalálható oktatási anyag nem minősülnek befektetési tanácsadásnak. Szimplán ismeretterjesztő, informatív céllal jöttek létre. Ezen információk felhasználójának tudnia kell, hogy a piac kiszámíthatatlan és kereskedései után vállalnia kell a következményeket. A sikeres, profitábilis kereskedés nem garantált. Megosztom a gondolataimat, kereskedéseimet, pozíciómat, de felelősséget nem tudok és nem is fogok érte vállalni. Minden ember más kockázattűrő képességgel rendelkezik, ezért nem lehet mindenkinek egy általános választ adni, ami megfelelő lenne. Egyediek vagyunk. Ami valakinek jó befektetés, az másnak nem biztos. Ilyenkor fontos, hogy személyre szabottan kell döntést hozni, hiszen mindenki más gazdasági helyzete, célja, illetve gondolkodásmódja.


Nem ígérek / ígérünk semmilyen fix hozamot, profitot, amit a kereskedésekkel el tudsz érni.

Legfrissebb bejegyzéseink

Peter Brandt megelőlegezi a Tether összeomlását és az USD bukását

Peter Brandt a világ legnagyobb stablecoinjának, a Tether-nek a stabilitásával kapcsolatban komoly kételyeinek adott hangot. Ez az aggodalma egybecseng az USDT-t és a Tether menedzsmentjét...

Miért emelkedett ma a Bitcoin ára?

A Bitcoin piacán ma gyors fellendülés következett be a 65.000 dollár közeli medvés kereskedési időszakot követően. A piaci tőke 1,3 billió dollárra ugrott, ami egy figyelemre...

Az ETH ETF lehetséges júliusi bevezetése, hogyan fogja újraértelmezni az altcoin piacot

Vendégbejegyzés Az ETH ETF júliusban tervezett elindítása jelentős változásokat hozhat az altcoinok piacán. Elemzők szerint ez a lépés hatással lehet a kereskedési stratégiákra és a piaci értékelésekre. A...

Sorra hagyják el a bálnák a Bitcoint, inkább a mesterséges intelligencia felé fordulnak

A hosszú távú bitcoin-tulajdonosok és a bányászok az elmúlt két hétben az eszköz legnagyobb eladói közé tartoztak. Úgy néz ki, most inkább a mesterséges intelligenciát...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!