Korábban ezen a héten Brian Kelly, a CNBC Fast Money műsorvezetője elárulta, miszerint rövid távon medve hangulata van a bitcoinnal kapcsolatban, a napi szinten csökkenő aktív tárcák száma miatt. De összefüggésben állhat vajon mindez a bitcoin árfolyamával?

Bitcoin hullámai

A bitcoin ezen a héten 10 ezer dollár körül mozgott. Egy ideig sikerült 10 350 dollár fölött tartani magát, majd egy gyors korrekcióval csaknem 10 000 dollárra esett vissza.

A cikk írásakor árfolyama a korrekció után folyamatosan növekszik, most pedig 10 250 dollár fölött van a CoinMarketCap adatai alapján.

Brian Kelly szerint figyelni kell az aktív címek számát

A befektetők hangulata egyre inkább a medvék felé tolódik el, ahogyan a bitcoin árfolyama 13 800 dollárról 12 ezerre, majd a jelenlegire zuhant vissza. Most pedig egyre inkább a 9 ezer felé kacsingat.

Brian Kelly, a CNBC Fast Money műsorának vezetője mindezzel egyetért. Korábban ezen a héten azt mondta, miszerint a bitcoin már egy ideje korrekciós időszakban van, a „támogató fundamentumok” hiánya pedig olyan tényezők, amelyek miatt a digitális eszköznek nem sikerült magát visszabirkóznia 13 ezer dollár fölé.

Kelly kifejtette, hogy értékelése szerint a bitcoinnál egy ilyen alapvető fundamentum az aktív tárcacímek száma. Június / Július óta az aktív tárcák számának 30 napos mozgóátlaga élesen csökkent.

BK szerint ez a mérőszám legalább annyira fontos, mint a napi és havi szinten mért aktív felhasználók száma a közösségimédia-platformokon.

Állítása szerint ezek az adatok alátámasztják azon elképzelését, miszerint a bitcoin ára „önmaga miatt növekedett”, és egy nagy energiájú parabolikus növekedés után hűlt le.

Ezen kijelentésével Brian úgy véli, miszerint a befektetőknek most esélyük nyílik bitcoint vásárolni, amit ő csak „generációs vásárlás”-nak nevez.

Amikor megkérték, hogy magyarázza el, mi az a „generációs vásárlás”, Kelly azt mondta:

Először is azt fogjuk látni, hogy az árak csökkennek, az aktív tárcák száma pedig növekedni fog. Ez történt decemberben és januárban is. Aztán láthattuk, ahogy az árfolyam folytatta csökkenését, a hálózat aktivitása viszont ennek ellenére igencsak megnőtt.

A második dolog az érzelmekben keresendő. Úgy értem, lesz-e bárki, aki majd úgy gondolja, hogy a bitcoin újra meghalt? Amikor az emberek elkezdik ezt mondogatni, akkor leszek igazán izgatott.

De mi van, ha most másképp alakulnak a dolgok?

Arról is kérdezték, hogy mi van akkor, ha most teljesen másképp alakulnak a dolgok.

Kelly elismerte, hogy a bitcoinalapú származtatott ügyletekkel kereskedő növekvő számú intézményi befektetők, illetve az intézmények nem feltétlenül rendelkeznek olyan hozzárendelt címekkel, mint egy bankszámla esetében.

Olvastad már? Egy kezdő kereskedő naplója – alapvető fogalmak – 1. rész

Ez azt jelenti, hogy a bitcoin árfolyama bármilyen irányba kitörhet anélkül, hogy említésre méltó különbségek lennének a napi aktív címek számai között. Ez pedig hatással lehet a bitcoin árának jövőbeni viselkedésére is.

1 év 5 hónap – 1000 cikk. Köszönjük olvasóinknak a támogatást!

Forrás: bitcoinist.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂