Egy kezdő kereskedő naplója – alapvető fogalmak – 1. rész

-

Prémium tartalom!

Üdvözlünk a prémium oldalunkon! Az iratkozz fel gomb megnyomása után regisztrálhatsz az e-mail-címeddel, és két prémium csomag közül választhatsz – havi vagy éves előfizetést. Kriptoworld Prémium csoportunk azt a célt tűzte maga elé, hogy segítsen a kriptopénz világának felfedezésében és megértésében. Az összes tag hozzáférést kap a legfrissebb piaci hírekhez, elemzésekhez és a legjobb befektetési lehetőségekhez a piaci trendek alapján. Ezenkívül a tagok hozzáférést kapnak exkluzív, discord szobához, ahol szakértők osztják meg tapasztalataikat és tudásukat a kriptopénzek világában. Csatlakozz most a Kriptoworld Premium csoportunkhoz, hogy előnyöket juthass a kriptopénzek piacán!
Havonta akár egy pizza áráért! 🙂

A mai cikk új sorozatunk első része, melyben bemutatjuk a kereskedelem legfontosabb fogalmait. Kezdjük is azoknak legalapvetőbb típusaival.

A kereskedelem fajtái

Scalping (skalpolás) – 1-5 perces grafikonon történő kereskedés. Ez egy nagyon gyors folyamatú opció, amelyet kezdőknek semmiképpen nem ajánlunk.

Nemcsak extrém piaci ismeretekre és műszaki elemzésre, de gyors döntéshozatalra és kitartásra is szükség van itt. Az alapvető tényezők ebben az esetben nem annyira fontosak.

Day trading – 15-30 perces grafikonon történő kereskedés. Fő jellegzetessége, hogy egy napon belül történik a pozíció nyitása majd zárása.

Tehát például, ha reggel, amikor munkába mész, veszel valamit, amikor végzel, már kész is van. A scalpinggal szemben ezért kevesebb feszültséggel jár.

Short term trading (rövid távú kereskedelem) – egy óráig, de akár több napig is tarthat (legfeljebb).

Ebben az esetben a grafikonokat általában már előre elkészítik, ezért nincs nagy sietség a döntéshozatallal kapcsolatban. Szintén kevesebb stresszel és feszültséggel jár (több időnk van a gondolkodásra).

Swing trading (swing-kereskedés) – több napig, akár hetekig tartó folyamat. Kisebb intenzitású kereskedelem.

Ez a fajta kereskedés jár a legkevesebb stresszel (ezért ideális kezdőknek). A jelentős hibák és veszteségek elkerülhetők. Sok kereskedőnek ez a stratégia a kedvence, és leggyakrabban ezt használják.

Nagyon fontos információ, hogy be kell tartanunk a választott stratégiát. Ha swing-kereskedőként lépünk a piacra, majd scalperként járunk el a kereskedés során, veszélynek tesszük ki profitjainkat.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Az elemzések fajtája

Technikai elemzés – minket ez érdekel a leginkább, ezzel fogunk a legtöbbet foglalkozni. Grafikonok elemzéséről és azoknak viselkedéséről van itt szó. Minden kereskedőnek azonos információkkal kell rendelkeznie (az adott grafikonokból), viszont az, hogy hogyan fognak kereskedni, a saját tapasztalataiktól függ.

Fundamentális elemzés – ma csak azért tüntetjük fel, hogy bemutassuk. Ezen elemzési módszer célja, hogy a befektetés valós értékét és potenciálját mérje fel. A befektetők ebben az esetben eltérő információkkal rendelkeznek.

Szentimentális elemzés – talán a legkevésbé használt elemzés. Azt vizsgálja, hogy egy adott eszköz (esetünkben a kriptovaluták) mennyire népszerűek az emberek között.

Ez azonban nem annyira fontos (legalábbis nekünk, mivel leginkább a technikai elemzéssel fogunk foglalkozni).

A fontos szavak egyszerű szótára! 

  • Long – hosszú pozíció, amikor azért vásárolsz, mert hiszel az ár emelkedésében
  • Short – rövidre eladás amikor úgy véled, valami túlértékelt, megveszed, majd ha az ár csökken, eladod
  • Bull/Bullish/bika/uptrend – olyan időszak, amikor a piac (vagy konkrét valuta) árfolyamai jellemzően emelkednek
  • Bear/Bearish/medve/downtrend – olyan időszak, amikor a piac (vagy konkrét valuta) árfolyamai jellemzően csökkennek

Összegzés

Ez a cikk különösen fontos, főleg a „zsargon” és az alapvető meghatározások miatt.

Mindezen szavak szorosan kapcsolódnak a technikai elemzéshez és a kereskedelemhez.

Ezért elengedhetetlen, hogy ismerjük őket, mivel a jövőben nagyon hasznossá válnak majd.

Forrás: kryptomagazin.sk

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) és más kriptodevizák a közel-keleti feszültség növekedésével elvéreznek

A kriptopénzek piaca hatalmas mértékű reakciót jegyzett a közel-keleti feszültségek eszkalálódására. A Bitcoin (BTC), a néhány perc alatt értékének közel 8%-át veszítette el, miközben más...

ONDO (ONDO) árfolyam elemzés 04.13.

Prémium ONDO (ONDO) Az ONDO (ONDO) függetlenítette magát a szélesebb kriptopiactól, mivel a napi grafikonja zöld maradt, míg mások elvéreztek. Tény, hogy az ONDO-nak sikerült az altcoinok királyát,...

A CYBRO előértékesítése: A Dogecoin, Shiba Inu és Dogwifhat befektetői mellett, lovagolja meg a hype-ot, és szerezz profitot!

Vendégbejegyzés A kriptopiacon zajlik a legújabb előértékesítési lehetőség, látszólag olyan nagy nevek nyomdokaiba lépve, mint a Dogecoin és a Shiba Inu. Egy új játékos lép a...

Dogecoin long vagy short? Íme, hol állnak a kereskedők a DOGE 13%-os esése után

A piac elemzése során kiderült, hogy a kereskedők a Dogecoin (DOGE) legutóbbi küzdelmei ellenére is pozitívan álltak a Dogecoin hozamához. A DOGE korábban úgy tűnt,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!