Breaking: Letartóztatták az FTX alapítóját

-

A bahamai királyi rendőrség az amerikai kormány kérésére, egy lezárt vádirat alapján letartóztatta az FTX alapítóját, SBF-et.

Sam Bankman-Friedet az amerikai kormány kérésére tartóztatták le a bahamai hatóságok, mindössze egy nappal azelőtt, hogy a kegyvesztett volt FTX-vezérigazgatónak a Kongresszus előtt kellett volna tanúskodnia.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Bankman-Friedet a Bahamai Királyi Rendőrség tartóztatta le, miután az Egyesült Államok kormánya hivatalosan értesítette, hogy büntetőjogi vádat emelt ellene – derül ki Ryan Pinder bahamai főügyész és jogi miniszter december 12-i nyilatkozatából.

A The New York Times egy, az ügyet ismerő személyre hivatkozva december 12-én arról számolt be, hogy a Bankman-Fried elleni vádak között szerepel az értékpapírcsalás elkövetésére irányuló összeesküvés és a pénzmosás.

Az Egyesült Államok valószínűleg kérni fogja Bankman-Fried kiadatását, Pinder pedig kijelentette, hogy a Bahama-szigetek „azonnal” feldolgoz minden kiadatási kérelmet.

Philip Davis bahamai miniszterelnök egy nyilatkozatban kijelentette, hogy mindkét országnak „közös érdeke, hogy felelősségre vonják az FTX-szel kapcsolatban álló valamennyi olyan személyt, aki esetleg elárulta a közbizalmat és megszegte a törvényt.

A New York déli körzetének amerikai ügyészségének december 12-i tweetje szerint a bahamai hatóságok egy lezárt vádirat alapján tartóztatták le Bankman-Friedet, amelyet „reggel” terveznek feloldani.

A Bloomberg december 10-én arról számolt be, hogy New York-i ügyészek, FBI-ügynökök és szabályozók találkoztak az FTX ügyvédeivel, hogy megvitassák a nyomozók által megszerezni kívánt dokumentációt.

Az amerikai igazságügyi minisztérium (DOJ) „közelről” vizsgálta, hogy az FTX nem utalt-e át szabálytalanul több százmilliót körülbelül akkor, amikor a vállalat november 11-én csődöt jelentett.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Karácsonyi kuponkód 15% kedvezmény: KaracsonyKw

A bahamai hatóságok hasonlóképpen „aktív és folyamatban lévő” vizsgálatot folytattak az FTX ellen, amint azt Pinder november 27-én bejelentette, amelybe az ország értékpapír-bizottsága, a pénzügyi hírszerző egység és a rendőrség pénzügyi bűncselekményekkel foglalkozó egysége is bekapcsolódott.

Bankman-Fried letartóztatása egy nappal azelőtt történt, hogy a tőzsde összeomlását vizsgáló meghallgatáson a képviselőház pénzügyi szolgáltatásokkal foglalkozó bizottsága előtt távolról kellett volna tanúskodnia.


Olvastad már? Problémák a bitcoin bányászatnál

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő...

A Bitcoin egy rendkívül ritka aranykeresztet mutat

Általában az „aranykereszteket" és a „halálkereszteket" a középtávú bitcoin piaci hangulat megbízható indikátoraként interpretálják. Egy tapasztalt piaci elemző egy szuper ritkát szúrt ki, és biztos...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!