10 millió dolláros tőkebevonás a Terawulf bányászcégnél

-

Az USA-ban működő bányász vállalat a hét elején jelentette be, hogy 10 millió dollár befektetői pénzhez jutott.

Valamint a Bitmain részéről újabb 8200 ASIC bányászkészüléket üzemelnek be, hogy teljes mértékben ki tudják használni a rendelkezésükre álló 160 megawattos kapacitást.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A bányászcég a friss tőkét főleg adósságrendezésre kívánja fordítani, a működési költségeket a saját bányászati üzletág bevételeiből finanszírozzák.

A bányászvállalatok közül sokan szembesültek kisebb-nagyobb pénzügyi nehézséggel a medvepiac miatt.

A csökkenő BTC-árfolyam világszerte érezteti a hatását a bányászokra, és nem kivétel ez alól a Nasdaq-on kereskedett Terawulf sem.

A cég a napokban hozta nyilvánosságra, hogy 10 millió dolláros tőkebevonást hajtottak végre, és a Bitmainnal is újratárgyalták a szerződésüket.

A sajtóhoz eljuttatott közleményükben azt is megosztották, hogy mire tervezik felhasználni a friss tőkét.

„A terveink szerint a korábbi befektetőnk, a Yorkville felé fennálló adósságunkat rendeznénk, ez lenne az elsődleges cél, ezután általános vállalati költségek esetén is felhasználható lenne. Emellett 8200 új ASIC gépet is leszállít számunkra a Bitmain, így a saját bányászati műveletünk már 44450 darab készüléket fog jelenteni a jövő év első negyedévére. Összehasonításként elmondható, hogy ezzel 5 EH/s teljesítményre növekedik a cég kapacitása, szemben a jelenlegi 4,3 EH/s mértékkel, amelyet 36250 géppel tartunk fenn.”

Az előző hat hónap során a Terawulf részvényei 56%-ot estek, éves időtávon nézve pedig 94% a csökkenés.

Az elmúlt 5 nap során viszont nagyot raliztak a papírok, közel 15%-os erősödést lehet tapasztalni.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Karácsonyi kuponkód 15% kedvezmény: KaracsonyKw

A Terawulf papírja sem lógnak ki a több, tőzsdén kereskedett bányászvállalat részvényeinek a sorából, amelyek mind jelentős lecsúszást szenvedtek el.

Nazar Khan, a Terawulf vezetője úgy nyilatkozott, hogy az üzleti környezet most kétségkívül kihívásokkal teli, de az ő bányászvállalatuk jó helyzetben van.

„Tagadhatatlan, hogy a bányászat nagy nehézségekkel szembesült az elmúlt évben. Mi viszont az egyik legalacsonyabb költségszinttel dolgozó vállalat vagyunk, és eleve így is építettük fel a stratégiánkat. Így növelni tudjuk a vállalat teljesítményét, ezzel együtt megtartva az alacsony termelési költségeket, és bebiztosítva a nyereségességet.”


Olvastad már? A Pancake (CAKE) token kereskedők, ezt a jelzést várták

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

FOMC: mi várható a bejelentés után?

Ha a FOMC ülés a várakozásoknak megfelelően 25 bázispontos kamatemelésről dönt, a kriptoárak még mindig két irányt választhatnak a bejelentésre adott reakcióként. Az amerikai részvényfuturesökkel kedden...

Újabb kriptós szabályozást sürgetnek a politikusok

Elizabeth Warren szenátor arra sürgeti az USA Kongresszusát, hogy mielőbb hozzon új törvényeket a kriptoipar szabályozásához, hogy megakadályozzák a pénzmosást. Warren régóta híres a kriptoközösségben arról,...

Hogyan teszi a blokklánc igazságossá és átláthatóvá az online szerencsejátékot?

A Fairspin egy online kaszinó, ahol minden műveletet közzétesznek a blokkláncon. Ez a technológia eredetileg a kaszinómunka teljes átláthatóságához és a TFS tokenen alapuló egyedi...

Hogyan azonosítsuk a „Megaphone” alakzatot?

Prémium Megaphone A mainstream kereskedési irodalom nagy része tele van vicces nevű mintákra való utalásokkal, mint például a megafon minta. A kezdők számára, akik meg akarják tanulni a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!