Az Nvidia az autóipar is fogja használni a metaverzumot

-

A Nvidia úgy véli, 2023-ban betörhet a metaverzum az autóiparba is, és ennek jegyében használni kezdik majd a vonatkozó technológiai megoldásokat, és a saját gyártói, vagy kiskereskedelmi folyamataikba is implementálják majd, amit tudnak.

Az Nvidia az egyik legnagyobbnak számít a mesterséges intelligencia és a grafikus kártyák területén, az elemzőik pedig úgy gondolják, hogy az egyes autógyártók több különböző módon is hasznosítani tudják a technológiai vívmányokat, hogy részesüljenek az előnyeikből.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ezért már a jövő évben nagy esélyt látnak arra, hogy az iparágból több gyártó is nyit a metaverzum irányába.

Az egyik megoldás, hogy a metaverzumos módszerekkel monitorozzák a gyártási folyamataik teljes egészét, így könnyebben megtalálják majd, hogy hol lehet fejleszteni.

Ennek a megoldásnak szerves része az úgynevezett digitális ikrek felépítése, azaz az autók gyártását végző létesítmények pontos másolatának a felépítése a digitális térben.

A másik terület, ahol kiemelkednek az előnyök, az a dizájn.

A különböző formatervezők virtuális tereken belül tudnak együttműködni, azonnali visszajelzést kapva a teljesen realisztikus megjelenítésnek köszönhetően.

Így sokkal gyorsabban lehet gyártásba küldeni az új elemeket. Már most is léteznek olyan vállalatok, amelyek elkezdték használni az efféle megoldásokat.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Karácsonyi kuponkód 15% kedvezmény: KaracsonyKw

A Renault a saját becslései alapján 330 millió dollárt fog tudni megtakarítani a metaverzum alkalmazásán, amelyet a gyártási folyamataiba kíván integrálni.

A szakértők ráadásul úgy vélik, nem csak a gyártói oldal, de a vásárlók is előnyökhöz fognak jutni a technológiától.

A metaverzum a vásárlói elégedettséget is új szintre tudja majd emelni, főleg az új termékek miatt.

„A vásárlók is rengeteg újdonsággal találkozhatnak majd. Teljesen valósághű, részlet-gazdag autószimulátorokkal minden irányban körbe lehet járni, megtekinteni a kocsikat, csakúgy, mint a fizikai szalonokban. A kiterjesztett valóság, vagy éppen a VR eszköztárával pedig akár tesztkör is vezethető, így ténylegesen is rá lehet érezni az autókra.”

Azok az autógyártók, amelyek bevezetik a termékeiket a metaverzumba is, szélesebb vevőközönséget tudnak majd elérni.

A Fiat nemrégiben, december elején saját virtuális autószalon nyitott, ahol ugyanúgy meg lehet tekinteni az autókat, mint a valóságban, és valódi emberrel lehet beszélni, ha kérdés merülne fel.

A saját virtuális pályájukon pedig ki is lehet próbálni az autóikat, erre is lehetőséget nyújt a metaverzum.

Egy másik gyártó, a Ford, még szeptemberben adott be összesen 19 különböző szabadalmi kérvényt, amelyek a jelenlegi információk alapján mind valamilyen metaverzumos megoldásra vonatkozhatnak.


Olvastad már? Breaking: Letartóztatták az FTX alapítóját

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Avalanche technikai elemzés 06.02.

Prémium Avalanche Az AVAX árfolyam nagyrészt a 14 dolláros támasz körül ragadt, mivel a május 8-i 16,48 dolláros árfolyamról, az elmúlt egy hónap legmagasabb árfolyamáról való...

A kenyai elnök szerint az afrikai országoknak nem kellene használniuk a dollárt

William Ruto úgy gondolja, a kontinens országainak saját pénzrendszert kellene kialakítani, és nem az amerikai dollárt használni az egymás közötti üzleteléshez. Ruto szerint egy ilyen...

Csomópontot indít a Polygon hálózatán a Deutsche Telekom

A német óriásvállalat szeretne belépni a web3 területére, és ehhez első lépésként a Polygon hálózatán indítanak el egy saját validátor csomópontot. A telekommunikációs cég egyike...

Elindult az ország első megújuló energiából táplálkozó kripto bányász farmja

A Green Watt Project a Felpéci biogáz üzemet elindította és már megújuló bio forrásból származó energiából bányásszák a Bitcoin. Az országban úttörőnek számító fenntartható zöld energiából...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!