„FUD” gyötri a Binance-t – napi 500 millió dollárt vonnak ki a felhasználók

-

Megugrottak a bitcoin-kivonások, miközben a Binance kilábalóban van a médiaviharból és az azt követő gyanús tevékenységgel kapcsolatos vádakból.

A legnagyobb kriptotőzsdén, a Binance-en történt bitcoin-kivonások az elmúlt 24 órában átlépték az 500 millió dollárt, miközben a vezérigazgatója „FUD”-nak nevezi a történéseket.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Coinglass láncfigyelő erőforrástól származó adatok.

CZ: A FUD „alaposan bosszantó”.

Az FTX-botrány legújabb forró pontjaként a Binance is csatlakozott a felhasználói pénzek elvándorlását tapasztaló tőzsdékhez.

A Coinglass szerint a felhasználók 30.300 BTC-t (515 millió dollár) utaltak ki a cikk írásáig eltelt 24 órában, ez teszi ki a heti 40.150 BTC összeg nagy részét.

Az abnormális viselkedést a vezérigazgató Changpeng Zhao (más néven CZ) a közösségi médiában „FUD”-nak nevezte.

Ahogy arról a Cointelegraph beszámolt, kezdetben azután borultak ki, hogy a Reuters egy jelentése szerint a tőzsde egy amerikai pénzmosási per célpontjává válik.

Zhao tagadta ezt, megosztva a Binance nyilatkozatát, amely cáfolta a jelentés állításait.

Ezt követően azonban a Justin Sun, a TRON vezérigazgatója és alapítója által végrehajtott jelentős tokenkivonásokról szóló jelentések tovább fokozták a feszültséget.

Tovább informálódnál? Segítségre vágysz?
Erre jött létre a Binance Klub Magyar Közössége! 
(A meghívónk 10% örök kedvezményt ad minden új csatlakozónak)

 

Annak ellenére, hogy Zhao szintén a kritikusok szemére vetette a dolgot, és Sun 100 millió dollárt fizetett vissza a Binance-nek, a felhasználók gyorsan eltávolították a saját pénzüket a számlájukról. Ideiglenes felfüggesztés

„A FUD segít nekünk növekedni, még akkor is, ha alaposan idegesítőek”írta Zhao a témával kapcsolatos legutóbbi Twitter-threadben.

„FUD-olhatsz valakiről anélkül, hogy kifejezetten megemlítenéd a nevét, ami terjeszti a tudatosságot. Emellett segít egyesíteni a támogatóikat, mert közös védelmi szövetséget alkot”.

Az események az FTX-botrány korábbi eseményeit utánozzák, amikor a tőzsdei felhasználók tömegesen vették kezelésbe a pénzeszközeiket. Akkor azonban a Binance BTC-egyenlege valójában nőtt.

binance

Binance BTC egyenleg vs. BTC/USD diagram. Forrás: Coinglass

A BTC a megkönnyebbülés után a 17.500 dolláros szintet célozza meg

A BTC árfolyammozgása a Binance pánikjától függetlenül folytatódott, a BTC/USD árfolyam a nap folyamán 17.500 dollár közelébe emelkedett, mutatták a Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai.

BTC/USD 1 órás gyertya grafikon (Bitstamp). Forrás: TradingView

A Binance házon belüli tokenje, a Binance Coin hasonlóképpen talpraállt egy rövid esés után 250 dollár közelébe – a legalacsonyabb szintekre november 22. óta.

A történetbe eközben a régi motorosok is beszálltak.

„Ha minimalizálni akarod a piaci hatást a BNB eladásaidra, boldogan veszek tőled egyet 22 dollárért!”viccelődött a népszerű kereskedő, Pentoshi, amikor a „FUD” a BNB/USD gyengülését is előidézte.

BNB/USD 1 órás gyertya chart (Binance). Forrás: TradingView

Olvastad már? Mi a Morning Star gyertyaformáció?

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: Satheesh Sankaran

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Ripple technikai elemzés 06.04.

Prémium Ripple Az elmúlt hetekben a Ripple árfolyama emelkedő tendenciát mutatott, és egy figyelemre méltó támaszszintről állt talpra. Azonban még mindig van egy döntő ellenállási szint, amelynek...

2000 dollár lehet a tényleges Ethereum cél?

Az Ethereum, a második legnagyobb piaci tőkeértékű kriptopénz, a közelmúltban egy mérsékelt, 5%-os árfolyam-ugrást produkált az elmúlt héten. Ez az ármozgás azonban egybeesik a kereskedők jelentős...

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!