Börtönt kapott az EmpiresX kriptotőzsde vezető kereskedője

-

Joshua David Nicholas az EmpiresX kriptotőzsde vezető kereskedőjeként aktív résztvevője volt egy közel 100 millió dolláros piramisjátéknak.

Ennek következtében most elítélték, és 51 hónap letöltendő börtönbüntetést kapott a szervezői tevékenységért, amelyet a tőzsde megbízásából végzett.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az ítélet alapján Nicholas értékpapír-csalást követett el.

Az Igazságügy-minisztérium közleménye alapján egy két éves periódusban a platform folyamatosan napi garantált hozamokat ígért, amelyeket a marketing anyagaik szerint kereskedőrobotokkal érnek el, amelyek ötvözik az emberi és a mesterséges intelligenciát, hogy a lehető legnagyobb profitot érjék el.

A valóságban ezek a robotok sosem léteztek. Az elkövetők, Nicholas, Emerson Pires, és Flavio Goncalves a piramisjátékok klasszikus megoldását követve, az új felhasználók pénzéből fizették ki a régieket.

Az állítólag blokklánc-szakértők, Pires és Goncalves a vádirat alapján külföldi kriptotőzsdéken keresztül próbálták tisztára mosni az ügyfelek pénzét.

A felhasználók által befizetett összegből körülbelül 1 millió dollárnyi összeget küldtek be határidős kereskedési számlákra, a többi pénz vagy elveszett, vagy eljátszották, ez áll a CFTC, az USA értékpapír-felügyelete jelentésében, amely idén nyáron kezdett vizsgálatot a három gyanúsított ellen.

A csalási vádakat a tőzsdefelügyelet, a SEC kezdeményezte, ők úgy fogalmaztak, hogy az elkövetők sportkocsikra, luxuscikkekre költötték a felhasználók pénzét, vagy éppen ingatlanokat vásároltak azzal.

A befektetőket olyan téren is megtévesztették, hogy az EmpireX tőzsdét a SEC által szabályozott vállalkozásként tüntették fel, Nicholas pedig úgy hivatkozott magára, mint engedéllyel rendelkező, hivatásos kereskedő.

A SEC elmondta, hogy az EmpireX platform sosem regisztráltatta magát a felügyeletnél, és Nicholas fel lett függesztve hivatásos kereskedőként, már nem tagja a Nemzeti Határidős Kereskedési Társaságnak, mivel nem megfelelően gazdálkodott a rábízott ügyfél-vagyonokkal.

A piramisjáték két éven keresztül működött, 2020 szeptemberétől 2022 elejéig, amikor is már nem tudták teljesíteni a felhasználói kifizetéseket.

Akkoriban kezdődött a nag piaci lejtmenet, és az ügyfelek tömegével próbálták visszakapni a pénzüket a nagy esések miatt.

Pires és Goncalves a gyanú szerint 2022 elején elkezdtek visszavonulni az üzlettől, majd végleg elhagyták a tőzsdét, és az Egyesült Államokat is.

A hatóságok szerint jelenleg Brazíliában bújkálhatnak.


Olvastad már? Uniswap (UNI) chartján bullish jelzést kaptunk

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Újabb adag bitcoint akar vásárolni a MicroStrategy

Az előző negyedévben a MicroStrategy 34 millió dollár értékben adott el bitcoint, hogy a veszteségeket le tudják írni az adójukból. A 2022-es év papíron nagy...

Bemutatkozik a CoinCharlie, a magyar kriptovaluta-váltó

CoinCharlie egy fiat-kripto váltó, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyedén váltsák át a hagyományos pénzüket kriptopénzekre vagy fordítva. A CoinCharlie célja, hogy egyszerű, biztonságos...

Bitcoin technikai elemzés 02.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin árfolyama jelenleg 23 300 dollár körül mozog, 24 órás kereskedési volumene 25 milliárd dollár. A CoinMarketCap listáján, a piaci kapitalizációja pedig meghaladja a 449...

Miért emelkedik a bitcoin?

Robert Kiyosaki, a népszerű pénzügyi író nemrégiben részletesebben is megosztotta a gondolatait arról, hogy miért emelkedik a bitcoin, vagy éppen az arany és az ezüst,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!