Börtönbe került a bitcointámogató szenátor

-

Egy Georgia állambeli szenátor a jelentések szerint börtönbe került, miután hazudott a 300.000 dollár értékű ellopott bányászfelszerelésről – számolt be róla december 27-én a The Guardian.

Olvastad már? A Binance megerősítette: támogatják a Constantinople-t

A republikánus Michael Williams, aki először májusban tett bejelentést a lopásról, hamis tényeket közölt a rendőrökkel, legalábbis a bírósági dokumentum szerint.

Williams azt mondta, hogy 300.000 dollár értékű szervert üzemeltetett, amelyet meg nem nevezett kriptopénzek bányászatára használt. Ez a szerver tűnt el irodahelyiségéből, amelyről a helyi Atlanta Journal-Constitution számolt be december 20-án.

Az ügyészség annak valószínűségét kérdőjelezte meg, hogy a lopás valóban megtörtént-e. Williamset a vádesküdtszék három pontban is bűnösnek találta, ezt követően őrizetbe vették.

A végső ítélet még nem született meg, a vádlott és annak ügyvédje azonban még mindig az ügyészség bizonyítékaira vár.

„Jelenlegi álláspontunk az, hogy Mr. Williams nem bűnös” – mondta A.J. Richman, a vádlott ügyvédje december 26-án. 

 

A Gainesville Times helyi hírportál szerint Richman hozzátette:

 

„Még nem igazán tájékoztattak minket a bizonyítékok felől. Még nem tették közzé. Biztos vagyok benne, hogy hamarosan megtörténik, addig azonban nem tudjuk, hogy amit mondanak, az tényleg szerepel-e a vádiratban.”

Williams egyébként korábban támogatta azt a kezdeményezést, hogy a Georgia állambeli lakosok kriptopénzben is fizethessék adójukat.

Forrás: cointelegraph.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon és az Instagramon. Legyen szép napod!

Legfrissebb bejegyzéseink

Kifogyóban a kriptopiac a Bitcoinból? Mit kell tudni

A központi tőzsdékről február folyamán közel 50.000 Bitcoint (BTC) vontak ki, ami a világ legnagyobb kriptopénzének „megvásárolható" kínálatában meredek visszaesést okozott. A CryptoQuant adatainak felhasználásával elemezve,...

Új Solana-t keres? Tekintsd át ezt a kripto választékot

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piacán jelenleg jelentős fellendülés tapasztalható, amelyet a Solana (SOL) vezet, amely erős bikás mintát mutatott, meghaladta a 130 dolláros határt, és erőteljes piaci...

Az Ethereum ETF 2024-ben? A kíváló kripto ügyvéd pesszimista

Az Egyesült Államok felügyeleti hatósága, a SEC túl sok „politikai ellencsapást" kapott, miután a Bitcoin spot ETF-eket engedélyezték az Egyesült Államokban, mondja a tapasztalt jogi...

A Floki a következőkben különbözik a többi mémérmétől

A Floki (FLOKI) tokenek összértéke, amelyeket a platform négy hónapja futó staking programjában zároltak, 300 millió dollár fölé szökött, miután az elmúlt 24 órában parabolikusan...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!