Az amerikai Igazságügyi Minisztérium (DOJ) két ciprusi bűnöző felett ítélkezhet, az egyiknek bitcoinlopásért kell felelnie.

A DOJ két bűnöző kiadatását kérte Ciprusról, az egyiket több ezer bitcoin ellopásával, míg a másikat a Hezbollah terrorszervezethez köthető pénzmosással vádolják.

Az egyik gyanúsított ellen körözés folyik Georgia és Arizona államokban kiberbűnözés és zsarolás miatt, a másikat Floridában körözik a Hezbollah-t támogató pénzmosás miatt.

Joshua Polloso Epifaniou, ciprusi lakost utalási csalással, utalási csalások tervezésével, személyes adatok ellopásával és zsarolással vádolják.

A DOJ elmondása szerint Epifaniou és társai 2014 októbertől 2016-ig bizalmas adatokat loptak egy kaliforniai online videójáték-kiadótól, egy New York-i hardvercégtől, egy virginiai online foglalkoztatási webolaltól és egy online fogadóoldaltól, amelynek a Turner Broadcasting System a tulajdonosa. Több mint 56.850 dollárnyi bitcoint szedett össze a hálózatok feltörésével és a zsarolásokkal.

Epifaniou emellett támadást szervezett a Ripoff Report ellen 2016-ban, majd 90.000 dollár váltságdíjat követelt adatbázisukért cserébe.

A másik gyanúsított Ghassan Diab, libanoni állampolgár, akit több mint 100.000 dollár értékű pénzmosással, annak kitervelésével és illegális pénzügyi utalásokkal vádolnak. A DOJ Diabot a Hezbollah tagjaként azonosította.

A DOJ emellett nemrég egy olyan kriptohacker feletti ítélkezési jogot is megszerzett, aki több millió dollárnyi kriptopénzt szedett össze és feltört weboldalakhoz kínált hozzáférést.

Olvastad már? Az opciós kereskedők nem számolnak a bitcoin áresésével

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂