Bitcoinból ethereumba – folytatódik az eladási hullám

-

Az intézményi befektetők az elmúlt héten csaknem 100 millió dollár értékben adtak el bitcoinkitettséget, miközben az ethereumalapú befektetési termékek volumene igencsak nagyot ugrott.

A CoinShares e heti Digital Asset Fund Flows című jelentéséből kiderült, hogy a múlt héten történt a legnagyobb bitcoinkiáramlás a jelentés történetében, amikor Elon Musk tweetje hatalmas pusztítást végzett a kriptopiacon.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A május 17-i jelentés megjegyzi, hogy a múlt héten 98 millió dollárt vettek ki bitcoinbefektetési termékekből, ami a kezelt vagyon 0,2%-ának felel meg.

„Bár kevésnek tűnhet, mégis ez a legnagyobb kiáramlás, amelyet valaha regisztráltunk” – jegyezte meg a CoinShares.

A bitcoin zűrzavaros piaci helyzete miatt úgy tűnik, hogy az intézményi befektetők elkezdték az ethereum és más kriptovaluták felvásárlását.
A jelentés 48 millió dollár beáramlását azonosította különböző kriptoeszközökbe, a bitcoint nem számítva.
Az ethereum az altcoinbefektetések több mint felét képviselte 27 millió dollárral. A Cardano és a Polkadot beáramlása 6, illetve 3,3 millió dollár volt.
A CoinShares azt is megjegyzi, hogy május lehet az első olyan hónap, amelyben az intézményi ethereumtermékek beruházási volumene meghaladja a bitcointermékekét.

„Az adatok azt mutatják, hogy a befektetők diverzifikálják befektetéseiket a bitcoinból az altcoinok felé” – olvasható a jelentésben.

A digitális befektetési termékek nettó kiáramlása 50 millió dollár volt, így ez volt az első olyan hét 2020 októbere óta, amikor a tőke kifelé áramlott.

Az ethereum és az altcoinok felé irányuló intézményi fordulat a szélesebb kripto-ökoszisztéma jelenlegi tendenciáit tükrözi.
Erre utal az is, hogy a bitcoin piaci dominanciája május 17-én hároméves mélypontra süllyedt, nagyjából 40%-ra.

Olvastad már? A bitcoin piaci dominanciája 2018-as mélypontra esett vissza

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Captain Tsubasa NFT focijáték debütál az Oasys blokkláncon

A klasszikus japán anime sorozat, a Captain Tsubasa bemutatta NFT focijáték formájában tér vissza az Oasys blokkláncra. A web3-as játékokra specializálódott Oasys május 20-án jelentette be,...

Ez az új kripto előértékesítés közelít a 3 millió dollárhoz

Képzelj el egy kriptovalutát, amelyben egyesül az internet mém kutyák iránti megszállottsága és a mesterséges intelligencia (AI) világa. A WienerAI (WAI) csapata pontosan ezt hozta el...

A Bitcoin ára eléri a 70.000 dollárt, amint BTC ETF vásárlása megugrik

Az elemzők szerint a Bitcoin árfolyama új csúcsok felé tart most, hogy a közelmúltbeli konszolidációs szakasz véget ért. A Bitcoin árfolyam a hőn áhított 70.000 dolláros...

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!