Bitcoin, mint biztonságos menedék

-

A BlackRock vezérigazgatója, Larry Fink nemrégiben a globális gazdasági vezetőkkel beszélt, hangsúlyozva a pénzügyi rendszer jelentős változását és a tőkepiacok növekvő fontosságát.

Ki vette el a bankok ebédjét?

A G7 vezetőihez szólva Fink rámutatott a globális pénzügyi rendszer látható változásaira, kiemelve, hogy a tőkepiacok ma már a magánszektor finanszírozásának elsődleges forrásai.

Ez a változás új stratégiák szükségességét jelzi a pénzügyi potenciál kihasználásához, eltávolodva a hagyományos bankalapú modellektől.

Larry Fink egy sürgető dilemmát emelt ki a beszédében, amely mind a feltörekvő, mind a fejlett gazdaságokat érinti.

Elmagyarázta, hogy a Nemzetközi Valutaalap és a Világbank 80 évvel ezelőtt jött létre, amikor a bankok elsősorban projekteket finanszíroztak, és ők voltak a pénzügyi források elsőleges biztosítói.

Ma már a tőkepiacok töltik be ezt a szerepet, és a magánszektor finanszírozásának legnagyobb forrásává váltak, a bankok szerepe jelentősen lecsökkent.

Befektetői Koalíció

A reformok jelentős infrastrukturális beruházásokhoz vezettek a fejlődő országokban, Fink azonban hangsúlyozta, hogy új módszerekre van szükség a tőke felszabadításához, amelyek különböznek a hagyományos banki megközelítéstől.

Ennek érdekében Fink bejelentette a Befektetői Koalíció létrehozását, amelybe beletartozik a BlackRock, a GIP és a KKR is.

Ez a koalíció 25 milliárd dollárt fog előjegyezni az ázsiai feltörekvő gazdaságok számára.

Fink azt is kiemelte, hogy a növekedés szükségessége nem csak ezekre  feltörekvő gazdaságokra korlátozódik, mivel még a nagy gazdasági hatalmak, köztük a G7-ek is hasonló növekedési dilemmával néznek szembe.

Az átlagos adósság/GDP arányuk 129%, így a hagyományos módszerek, mint az adózás és a kiadáscsökkentés szemmel láthatóan nem elegendőek.

Forrás: Statista

Hallottál már a Bitcoinról?

Valószínűleg ezeknek a gazdasági aggályoknak köszönhetően a Bitcoin egyre nagyobb figyelmet kap, mint potenciális biztonságos menedék.

Az elemző cég, a Kaiko szakértői megjegyezték, hogy nagy intézményi szereplők, mint a Franklin Templeton, a Fidelity és még a BlackRock is felismerik a Bitcoin kedvező tulajdonságait.

A Kaiko elemzése szerint a Bitcoin 60 napos korrelációja a Nasdaq100-zal az elmúlt évben nagymértékben csökkent, és 2023 júniusa óta közel nullát mutat.

bitcoin
Forrás: Kaiko

Ez az alacsony korreláció kifejezetten vonzóvá teszi a Bitcoint biztonságos menedékként, különösen pénzügyi válságok idején.

Például a tavalyi amerikai bankválság idején a Bitcoin jobban teljesített, mint a hagyományos eszközök, például az arany és az amerikai kötvények.

Az amerikai spot Bitcoin ETF-ek bevezetése is erős keresletet mutatott, több mint 15 milliárd dolláros nettó beáramlással 2024 januárja óta, szintén tovább növelve a Bitcoin hírnevét, és hasznosságát.

Olvastad már? 3 legfontosabb ok, amiért a Bitcoin ma csökkent

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kamala Harris véget vethet a Ripple vs. SEC pereskedésnek?

Azok számára, akik abban reménykednek, hogy a Ripple vs. SEC per hamarosan lezárul, James Murphy ügyvéd, más néven MetaLawMan, megadja a választ. Az ő spekulációi azt...

Az Ethereum ETF-ek rekord 1 milliárd dolláros kereskedési volumennel debütálnak

Az Ethereum ETF-ek figyelemre méltó debütálást hajtottak végre, ami jelentős mérföldkövet jelent a digitális eszközök számára a hagyományos pénzügyi piacokon. A bevezetés során nyolc kibocsátótól kilenc...

Visszatért a mém érmék szezonja? A Pepe és az AI mémszenzáció Raboo megelőzi a DOT-ot

Vendégbejegyzés A PEPE a közelmúltban egy kockázati tőkecég jelentős felhalmozása közepette emelkedett, míg a DOT csökkent. Közben az új AI mém szenzáció, a Raboo, több mint 10.000...

Ethereum Name Service (ENS) árfolyam elemzés 07.24.

Prémium Ethereum Name Service (ENS) Annak ellenére, hogy a piac tanúja az első altcoin ETF-nek, a top kriptók általános hangulata elveszíti a korai izgalmat. Mivel a Bitcoin esik...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!