Bitcoin inflációs rátája háromszor alacsonyabb, mint az amerikai dolláré

-

A Bitcoin inflációs rátája az évek során jelentősen csökkent, és jelenleg legalább háromszor alacsonyabb, mint az Egyesült Államok dollárjának (USD) inflációs rátája.

Mivel a BTC több mint 90%-a forgalomban van, a kriptopénz inflációs rátája a 21 millió BTC fix készletének köszönhetően csökkent.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az inflációs ráta négyévenként csökken a felezési esemény során, és ennek eredményeképpen a 2009-es bevezetése óta folyamatosan csökken.

Március 4-én a Bitcoin inflációs rátája 1,79%, míg az USD éves inflációs rátája 2023-ban 6,4%.

A Bitcoin dezinflációs modellje határozza meg az inflációs rátát, amely a felezési események után csökken.

Az inflációs rátát a bányászok jutalmazási rendszere határozza meg, amely minden egyes felezési eseménynél megfeleződik.

A felező esemény során a bányászok Bitcoin jutalma a felére csökken, és a bányászattal előállított bitcoinok száma is a felére csökken, a következő eseményre a becslések szerint 2024 májusában kerül sor.

Az USD inflációs rátája és a Bitcoin decentralizált jellege

Ezzel szemben az USD inflációs rátája valószínűleg emelkedni fog, mivel a valuta értéke idővel csökken a túlzott pénznyomtatás és az egy dollár vásárlóerejének csökkenése miatt.

Szakértők szerint a Bitcoin inflációs rátája alacsonyabb marad decentralizált jellege miatt, ami azt jelenti, hogy a kriptopénz meg tudja előzni az USD-hez kapcsolódó legtöbb politikai és gazdasági kockázatot.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A vita a legjobb inflációs fedezeti befektetési lehetőségről

A Bitcoin és az USD közötti ellentétes inflációs ráta vitát váltott ki a legjobb befektetési lehetőségről és a tökéletes fedezeti eszközről.

A Bitcoin-pártiak azzal érvelnek, hogy a BTC az ideális eszköz az infláció elleni védelemre, de az árfolyama még nem tükrözi ezt az állítást a növekvő infláció és a kamatemelések közepette.

Annak ellenére, hogy a Bitcoin és a kriptopénzek általános piaca az infláció elleni védekezésben rejlő lehetőségei ellenére jelentős veszteségeket szenvedett el a szélesebb körű gazdasági visszaesés közepette.

A cikk irásakor a BTC 22.380 dolláron kereskedett, és a 20.000 dollár alatti mélypontok újbóli tesztelésének veszélye fenyegette.

zeta

Olvastad már? Zeta Broker automatikus kriptokereskedési rendszer

Forrás: blockchainreporter.net

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Polkadot NFT-k veszítenek népszerűségükből

A Polkadot (DOT) NFT-aktivitásának csökkenését tapasztalta az elmúlt héten, ami aggodalomra adott okot. A Polkadotnak azonban van pár projektje, vajon a hálózat meg tudja-e fordítani a...

Nagyot ment a Wall Street Memes, már 120 millió dollár a piaci kapitalizáció

Vendégbejegyzés A csak nemrégiben jegyzett Wall Street Memes ($WSM) mém érme kirobbanó formában van.  A WSM token árfolyamértékeire ránézve pénteken azt láthattuk, hogy 40% körüli emelkedésnél jár:...

A Bitcoin augusztusa óta először emelkedik 28.000 dollár fölé

A Bitcoin (BTC) több mint hat hét óta először törte át a 28.000 dolláros határt, és a befektetők azt remélik, hogy a kitörés megnyitja az...

Ethereum Classic (ETC) technikai elemzés 10.02.

Prémium Ethereum Classic (ETC) Az Ethereum Classic (ETC) örömmel terjesztette ki a szeptemberi fellendülést októberre. Szeptember 26-tól +10%-kal emelkedett, és a szerkesztés idején 16,80 dolláron kereskedtek vele. A rally...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!