620.000 dolláros kriptocsalás Egyiptomban

-

Az egyiptomi hatóságok 29 embert, köztük 13 külföldit tartóztattak le azzal a gyanúval, hogy egy online kriptopénz csalást működtettek, amely állítólag befektetők ezreit verte át.

Az állami média beszámolói szerint a hálózatnak mintegy 620 000 dollárt sikerült felhalmozni az áldozatok kárára a jelenleg súlyos gazdasági válságtól és féktelen inflációtól szenvedő országban.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az ügyészség szombaton közleményt adott ki, amelyből kiderül, hogy a „HoggPool” online platform mögött álló csoport megtévesztette az ügyfeleket azzal, hogy jogtalanul pénzügyi nyereséget ígért számukra.

A közlemény szerint az ügyfeleknek magas nyereség ígéretével vonzó árakkat számítottak fel különböző kriptopénz-bányászati és kereskedési szolgáltatásokért.

Amr Adib, egy talkshow műsorvezetője kiemelte a rendszer lényegét, megjegyezve, hogy „az ügyfelek 4000 egyiptomi fontot fizettek egy számítógépes bányászati eszközért, hogy cserébe 30 000 egyiptomi fontot keressenek, azoknak, akik 100 000 egyiptomi fontot fizettek, egymillió egyiptomi font nyereséget ígértek”.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Augusztusban a HoggPool elindította működését, majd februárban hirtelen eltűnt, magával vitte a befektetők pénzét.

Az Al-Ahram állami napilap szerint a hatóságok 16 egyiptomi és 13 külföldi országbeli állampolgárt tartóztattak le a hálózattal kapcsolatos nyomozás során.

A hatóságok 95 mobiltelefon, 3367 SIM-kártya és 41 külföldi bankkártya lefoglalásáról is beszámoltak.

A hálózat állítólag egy új, „Riot” nevű platform elindítását tervezte, amikor elfogták őket.

Sajnos ez az incidens akkor történt, amikor Egyiptom az eddigi egyik legsúlyosabb gazdasági válsággal küzd, az egyiptomi fontot egy év alatt a felére értékelték le az amerikai dollárhoz képest.

zeta

Olvastad már? Zeta Broker automatikus kriptokereskedési rendszer

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

A Bitcoin volatilitás megdöbbentően alacsony szinteket ért el

A kriptopénz szektor szokatlan időszakot él át, amelyet a vezető digitális valuta, a Bitcoin figyelemre méltóan alacsony volatilitása jellemzett. A jellemzően erős árfolyam-ingadozásairól ismert Bitcoin jelenleg...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!