Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

-

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé vált.

Általában az ilyen időszakok próbára teszik a short-term holderek (STH) ellenálló képességét, akik a piaci ingadozásokra reagálva elsőként szállnak ki a hajóból.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Bár ez bizonyos mértékig igaz volt, az összkép másról árulkodik.

A Glassnode on-chain elemző cég szerint az elmúlt héten folyamatosan 0,82%-ra nőtt a tőzsdékre küldött STH-kínálat aránya. Ez azt jelezte, hogy hajlandóak kiváltani a tokenjeiket.

Azonban, ahogy az alábbi grafikonon látható, ez kevesebb maradt a beáramláshoz képest, amelyet közvetlenül a Terra [LUNA] májusi összeomlása és az FTX kriptotőzsde novemberi csődje után tapasztaltak, a két 2022-es piaci összeomlás után.

bitcoin
Forrás: Glassnode

Június megdönti a trendet?

A Glassnode szerint a Short-term holderek azok a résztvevők, akik 155 napnál rövidebb ideig tartják birtokukban az érméket.

Az alacsony volatilitási fázisban egész májusban az STH-k aktívan eladták a tokenjeiket, amit a 3-6 hónap között tartott kínálat erőteljes csökkenése is bizonyít.

Június elején azonban enyhe fellendülés volt tapasztalható a hodling-aktivitásban ebben a osztályban, ami hitelt ad a korábban levont következtetéseknek.

Forrás: Glassnode

A rövid távú tulajdonosok által tanúsított bizalom a piac pozitív tendenciáját tükrözte. A legtöbb befektető ebben a csoportban azonban átlagosan veszteséggel értékesített.

A CryptoQuant szerint a rövid távú tulajdonosok SOPR-je a hét elején kirobbantott FUD óta 1 alatt van.

Forrás: CryptoQuant

Mi a kiváltó ok a Bitcoin számára?

A cikk írásának időpontjában a Bitcoin 26.618 dolláron kereskedett, miután a CoinMarketCap szerint 3%-kal esett a héten (WTD).

A piaci hangulat a Fear and Greed   mutatója szerint kiegyensúlyozott.

Így az STH-k rövid távon továbbra is tarthatják az érméket.

Azonban egy makrogazdasági kiváltó ok vagy más előre nem látható események érvényteleníthetik ezt a narratívát.

A Federal Reserve közelgő ülése lehet az egyik ilyen. Így sok elemző 25 bázispontos kamatemelésre számít.

Olvastad már? A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Gary Gensler: A Bitcoin nem jelent biztonságot

A Pénzügyi Szolgáltatások Bizottsága előtti szerdai meghallgatáson Gary Gensler, az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) elnöke tisztázta álláspontját a Bitcoinról, és Patrick McHenry, a bizottság...

Kriptotárcák magyar kaszinójátékosoknak: A legjobb szolgáltatások

Vendégbejegyzés A kriptovaluták az elmúlt néhány évben teljesen forradalmasították az internetes fizetést. Számos kereskedő oldalán jelentek meg a digitális fizetőeszközök mint fizetési mód, így biztonságos és...

Hedera (HBAR) technikai elemzés 09.27.

Prémium Hedera (HBAR) A Hedera (HBAR) erős nyereséget könyvelhetett el szeptember 12-14. között. A rally 21,15%-ot jelentett, és alig több mint két napig tartott, de a HBAR egy...

Lido (LDO) technikai elemzés 09.27.

Prémium Lido (LDO) A Lido (LDO) medvés kilengése tovább folytatódott, és az árfolyam egy kritikus támaszszinthez közelít. A cikkírás idején az LDO 1,46 dolláron kereskedett, éppen az 1,4...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!