Bitcoin: A fellendülés jelei látszanak

-

A Bitcoin fellendülési pályáján megugrottak a bálnatranzakciók, ami egy lehetséges árfolyam-emelkedésre utal.

Eközben a tulajdonosok a tőzsdékről is mozgatták az érméket, bizalmat mutatva a jövőbeli emelkedésbe.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A múlt héten a Bitcoin (BTC) árfolyamában több okból is csökkenő spirálok sorozata volt tapasztalható.

Ennek ellenére a hétvége közeledtével egy reménysugár jelent meg az árfolyam enyhe emelkedésével, amelyet a tranzakciós volumenek emelkedő tendenciája kísért.

A Bitcoin bálnák felpörgetik a tranzakciókat

A Santiment kulcsfontosságú Bitcoin-mérőszáma betekintést nyújtott a kriptopénz fellendülési útjára, amelyet az aktivitás megugrása emelt ki. Az árcsökkenés ellenére az 1 millió dollárt meghaladó tranzakciókat felölelő bálna tranzakciós metrika június 11-én jelentős kiugrást tapasztalt.

A grafikon világosan megmutatta a közel 1000 bálna tranzakció megugrását, ami több mint két hónapja a legmagasabb értéket jelentette.

Forrás: Santiment

E sorok írásakor ez a mutató elérte a 61-et. Ez a kiugrás a folyamatban lévő csökkenés közepette a jelentős BTC-tranzakciók számottevő növekedését jelentette. Bár ezeknek a tranzakcióknak az iránya továbbra sem egyértelmű.

Továbbá a BTC tranzakciós volumene fokozatos, de érzékelhető növekedést mutatott.

A tranzakcióvolumen-mérőszámot vizsgálva enyhe emelkedő tendencia volt megfigyelhető.

A megjelenés időpontjában a tranzakciós volumen meghaladta a 3 milliárd dolláros határt.

A tranzakciós volumen ilyen mértékű növekedése azt jelezte, hogy a piaci polarizáltság erősödésével a főbb érdekeltek aktívan mozgatják az eszközöket.

Forrás: Santiment

A tőzsdei kínálat rekordalacsony szintre süllyedt

Az árcsökkenés és a félelem, bizonytalanság és kétség (FUD) terjedése közepette figyelemre méltó elmozdulás volt megfigyelhető a Bitcoin mozgásban, mivel a tulajdonosok kivitték coinjaikat a tőzsdékről.

E cikk írásakor a tőzsdéken tartott Bitcoinok aránya körülbelül 6,4% volt. Ez a tőzsdei szint jelentős mérföldkő a BTC számára, mivel több mint öt éve nem volt erre példa.

Ezeknek az coinoknak a tőzsdékről való elmozdulása bikás indikátorként szolgált, ami arra utal, hogy a tulajdonosok bíztak a jövőbeli árfolyam-emelkedésben.

Forrás: Santiment

A Bitcoin a bika és a medve között

A napi időkeret grafikonját vizsgálva a Bitcoin a közelmúltbeli csökkenő tendenciából való kilábalás jeleit mutatta.

Az írás időpontjában a BTC körülbelül 26.531 dolláron kereskedett, közel 1%-os nyereséggel.

Ez összességében mintegy 5%-os nyereséget eredményezett az elmúlt három napban.bitcoin

A short mozgóátlag (sárga vonal) a 27.190 dollár körüli értéken alkotta a közvetlen árellenállást.

Ha azonban az árfolyam tovább emelkedik, a BTC-nek megvan a lehetősége arra, hogy túllépje ezt az ellenállási szintet és tovább emelkedjen.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az egymást követő áremelkedések a BTC-t egy kissé bikás trendbe lendítették.

A Relatív Erősség Index (RSI) a szerkesztés idején 50 körül állt, ami a medvés és a bullish hangulat közötti érzékeny egyensúlyt jelzi.

Olvastad már? A Fortniteban indítja el a következő promócióját a Nike

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

A Bitcoin volatilitás megdöbbentően alacsony szinteket ért el

A kriptopénz szektor szokatlan időszakot él át, amelyet a vezető digitális valuta, a Bitcoin figyelemre méltóan alacsony volatilitása jellemzett. A jellemzően erős árfolyam-ingadozásairól ismert Bitcoin jelenleg...

Kivezeti a készpénzes tranzakciókat az egyik ausztrál nagybank 2024-től

Az ausztrál Macquarie Bank bejelentette, hogy 2024 végére minden készpénzes szolgáltatását felfüggeszti, és a bankfiókjaiban sem lesz mód készpénzes tranzakciókra, teljes mértékben átállnak a digitális...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!