Bitcoin: A fellendülés jelei látszanak

-

A Bitcoin fellendülési pályáján megugrottak a bálnatranzakciók, ami egy lehetséges árfolyam-emelkedésre utal.

Eközben a tulajdonosok a tőzsdékről is mozgatták az érméket, bizalmat mutatva a jövőbeli emelkedésbe.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A múlt héten a Bitcoin (BTC) árfolyamában több okból is csökkenő spirálok sorozata volt tapasztalható.

Ennek ellenére a hétvége közeledtével egy reménysugár jelent meg az árfolyam enyhe emelkedésével, amelyet a tranzakciós volumenek emelkedő tendenciája kísért.

A Bitcoin bálnák felpörgetik a tranzakciókat

A Santiment kulcsfontosságú Bitcoin-mérőszáma betekintést nyújtott a kriptopénz fellendülési útjára, amelyet az aktivitás megugrása emelt ki. Az árcsökkenés ellenére az 1 millió dollárt meghaladó tranzakciókat felölelő bálna tranzakciós metrika június 11-én jelentős kiugrást tapasztalt.

A grafikon világosan megmutatta a közel 1000 bálna tranzakció megugrását, ami több mint két hónapja a legmagasabb értéket jelentette.

Forrás: Santiment

E sorok írásakor ez a mutató elérte a 61-et. Ez a kiugrás a folyamatban lévő csökkenés közepette a jelentős BTC-tranzakciók számottevő növekedését jelentette. Bár ezeknek a tranzakcióknak az iránya továbbra sem egyértelmű.

Továbbá a BTC tranzakciós volumene fokozatos, de érzékelhető növekedést mutatott.

A tranzakcióvolumen-mérőszámot vizsgálva enyhe emelkedő tendencia volt megfigyelhető.

A megjelenés időpontjában a tranzakciós volumen meghaladta a 3 milliárd dolláros határt.

A tranzakciós volumen ilyen mértékű növekedése azt jelezte, hogy a piaci polarizáltság erősödésével a főbb érdekeltek aktívan mozgatják az eszközöket.

Forrás: Santiment

A tőzsdei kínálat rekordalacsony szintre süllyedt

Az árcsökkenés és a félelem, bizonytalanság és kétség (FUD) terjedése közepette figyelemre méltó elmozdulás volt megfigyelhető a Bitcoin mozgásban, mivel a tulajdonosok kivitték coinjaikat a tőzsdékről.

E cikk írásakor a tőzsdéken tartott Bitcoinok aránya körülbelül 6,4% volt. Ez a tőzsdei szint jelentős mérföldkő a BTC számára, mivel több mint öt éve nem volt erre példa.

Ezeknek az coinoknak a tőzsdékről való elmozdulása bikás indikátorként szolgált, ami arra utal, hogy a tulajdonosok bíztak a jövőbeli árfolyam-emelkedésben.

Forrás: Santiment

A Bitcoin a bika és a medve között

A napi időkeret grafikonját vizsgálva a Bitcoin a közelmúltbeli csökkenő tendenciából való kilábalás jeleit mutatta.

Az írás időpontjában a BTC körülbelül 26.531 dolláron kereskedett, közel 1%-os nyereséggel.

Ez összességében mintegy 5%-os nyereséget eredményezett az elmúlt három napban.bitcoin

A short mozgóátlag (sárga vonal) a 27.190 dollár körüli értéken alkotta a közvetlen árellenállást.

Ha azonban az árfolyam tovább emelkedik, a BTC-nek megvan a lehetősége arra, hogy túllépje ezt az ellenállási szintet és tovább emelkedjen.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az egymást követő áremelkedések a BTC-t egy kissé bikás trendbe lendítették.

A Relatív Erősség Index (RSI) a szerkesztés idején 50 körül állt, ami a medvés és a bullish hangulat közötti érzékeny egyensúlyt jelzi.

Olvastad már? A Fortniteban indítja el a következő promócióját a Nike

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Chainlink jelentős rallyra készül: 150-300%-os árfolyam-emelkedést jósol az elemző

A Chainlink (LINK) ebben az évben kiemelkedően teljesített, lenyűgöző növekedést mutatva a kriptopénz piacon. Bár 40%-kal az 52,70 dolláros történelmi csúcs alatt van, a LINK...

Top 5 kripto milliomos potenciállal 2024-ben: 💼💸

Vendégbejegyzés A piac a 2024-es bikafutástól hangos, a vadászat pedig a vagyonformálást ígérő kriptovalutákra folyik. A hatalmas választékban kulcsfontosságúvá válik a valódi milliomos-teremtési potenciállal rendelkezők pontos meghatározása. A...

Ripple vs SEC: Hogyan befolyásolhatja Biden kormánya az XRP-pert?

James "MetaLawMan" Murphy, a Murphy & McGonigle ügyvédi iroda alapítója és elnöke nemrég elemezte, hogy Joe Biden elnök kormányzati politikai kiigazításai hogyan befolyásolhatják a Ripple...

Most kell megvenni a Bitcoint? A legendás elemző feltárja a MAX profit kulcsfontosságú zónáit

A Bitcoin árfolyamának alakulása sok befektetőt értetlenül hagyott. Ez egy vásárlási lehetőség, vagy az előttünk álló problémák jele? Michaël van de Poppe neves kriptoelemző megosztotta legfrissebb...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!