Bhutan elindítja terveit egy Bitcoin bányászati farm fejlesztésére

-

Bhutan , a misztikus Himalája királysága, most egy új korszakot indít el a Bitcoin bányászatban.

Ebben az ambiciózus lépésben Bhutan a Bitdeer Technologies Group nevű partnerrel együttműködve tervezi megépíteni a világ egyik legnagyobb Bitcoin bányászati farmját, ami nem kevesebb, mint 600 megawatt kapacitással fog rendelkezni.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Zöld energia és globális gazdasági fejlődés

Bhutanra eddig az jellemző volt, hogy zöld és megfizethető energiaforrásokkal rendelkezik, és most ezt az előnyét szeretné kihasználni a Bitcoin bányászat terén.

A Bitdeer Technologies Group feladata az, hogy 500 millió dollárt gyűjtsön be globális befektetőktől a projekt finanszírozásához, és már el is indult a tőkegyűjtés folyamata.

A Druk Holding and Investments vezérigazgatója, Ujjwal Deep Dahal, aki részt vesz a projektben, elmagyarázta, hogy miért éppen Bhutan alkalmas a Bitcoin bányászatra.

Annak ellenére, hogy Bhutan földrajzi korlátokkal és közlekedési nehézségekkel néz szembe, mivel hegyvidéken és szárazföldön fekszik, a zöld és viszonylag alacsony költségű energia lehetőséget kínál a digitális eszközökbe való befektetésre.

Ezáltal segít egy összekapcsoltabb és fenntartható gazdaságot kialakítani.

Lokális lakosoknak elsőbbség

A projekt előnyei azonban nem csak a gazdasági növekedésre korlátozódnak.

A Bitcoin bányászat beindítása Bhutanban lehetőséget teremt arra, hogy a helyi lakosok részt vegyenek a modern globális gazdaságban anélkül, hogy elhagynák az országot. Az új iparágban való részvétel mélyítheti a lakosok tudását és tapasztalatait.

Ezenkívül a Bhutan gazdasága, amely még mindig a Covid-19 hatásai és a devizaproblémák miatt küzd, hosszú távon előnyökhöz juthat a Bitcoin bányászat révén.

A kriptovaluta bányászat várhatóan 2023 szeptemberében indul el az első 100 megawattos kapacitással, majd a következő három év során tervezik elérni a teljes, 600 megawattos kapacitást.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Zöld energiával a fenntarthatóság felé

Az egyezség értelmében elsőbbséget élveznek a belföldi energiaigények. Azonban télen, amikor az energiatermelés csökken, a bányászati tevékenységeket leállítják.

Ez az elrendezés biztosítja, hogy a bhutáni lakosok mindig hozzáférjenek az energiaforrásokhoz, még akkor is, amikor a bányászat átmenetileg szünetel.

Olvastad már? 2 hét alatt 3.6 millió dollárt tudott gyűjteni a stakelhető Bitcoin

Kiemelt kép: MGC Puzzles

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért téved a SEC a kriptovaluták értékpapírként való osztályozásában?

Charles Hoskinson, a Cardano (ADA) társalapítója azzal érvelt, hogy a szabályozókat nem szabad megvakítani a maximalista állításokkal, miszerint a Bitcoin és az Ethereum nem értékpapírok. Az...

Vitalik Buterin: A mesterséges intelligencia komoly fenyegetést jelent

Az Ethereum társalapítója, Vitalik Buterin figyelmeztetést adott ki az emberi intelligenciát felülmúló és a földön uralkodó fajjá váló szuperfejlett mesterséges intelligencia (AI) lehetséges veszélyeire. Az Ethereum...

Az FTX népszerűsítéséért beperelik a sportligákat

Most egész sportligák néznek szembe perrel, amiért a szurkolóik számára látható FTX promóciókat mutattak be. Mindez azután történt, hogy az FTX befektetői a tőzsde összeomlását...

Cardano (ADA) technikai elemzés 11.28.

Prémium Cardano (ADA) A Cardano (ADA) 0,40 dollár felett kell zárnia ahhoz, hogy tartósan 0,46 dollárig emelkedjen. A Cardano (ADA) jelenleg egy nagyon fontos keresleti zónán belül mozog,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!