Bank of Russia: a stablecoinok nem jó fizetőeszközök

-

A bank szerint a stablecoinok rendkívül kockázatosak, és nem igazán alkalmasak fizetőeszközként. A pénzintézet arra válaszul nyilatkozta ezt, hogy egy pénzügyminisztériumi tisztviselő szerint el kellene kezdeniük egy orosz stablecoin fejlesztését.
Az orosz központi bank nézetei alapján a stablecoinok kibocsátása és használata kifejezetten nagy kockázatokat hordoz magában, mivel a fedezetül szolgáló eszköz nincs a felhasználók birtokában.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

„Az ilyen pénzeszközök névértéke a mögöttes fedezetből ered, tehát valójában nincs garantálva. A fedezet ára egyáltalán nem biztos, hogy tényleg stabil.”

Ivan Chebeskov a pénzügyminisztérium egyik részlegének a képviselője, és nemrégiben arra ösztönözte a minisztériumot, hogy támogassa az orosz stablecoinok fejlesztését.
Ezzel a lépéssel segíthetné a vállalkozások fejlődését, és megfelelően szabályozhatná a szektort.

„Ha a vállalatok és a befektetők új módokat igényelnek a fizetésekre, befektetésekre, vagy egy módszer kell, amellyel csökkenhetők a költségek, a kockázatok kézben tartása mellett, akkor támogatnunk kell ezeket az új módokat, megoldásokat.”

Egy nemrégiben tartott web3-as konferencián az is elhangzott, hogy jelenleg nincs rubel-alapú stablecoin. Létre kellene viszont hozni egyet, hiszen a dollárhoz kötött stablecoinok a fiat dollárt is erősítik a létezésükkel, ugyanez történhetne a rubellel is. Nem született viszont előrejelzés arról, hogy mikor jöhetne létre egy ilyen kriptopénz.
Júniusban úgy fogalmaztak egyes szakértők, hogy egy arany-alapú stablecoin használata a nemzetközi kifizetések során csökkenteni tudná a nyugati szankciók hatásait.
A Bank of Russia már foglalkozik a nemzeti valuta digitális változatának a kibocsátásával, és a rendelkezésre álló információk alapján a digitális rubel már tesztelhető fázisban jár.
Ennek során mind a belföldi, mind a nemzetközi használatot ki tudják próbálni. Az ukrajnai invázióra kapott gazdasági válaszok miatt az orosz központi bank megnövelte az erőfeszítéseit, hogy saját digitális pénzt bocsáthasson ki.

Olvastad már? A Dogecoin nem igazán találja a helyét

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Több, mint 6 milliárd dollárnyi ethert égettek már el

2021 augusztusában aktiválták az Ethereum hálózatán a London néven futó hard forkot, amely bevezette azt az újítást, hogy a tranzakciós díjakat nem a munkát végző...

A Bitcoin miért nem képes 28 ezer dollár fölé emelkedni

A Glassnode elemzéséből kiderül, hogy a hosszú távú bitcoin tulajdonosok profitban lévő átutalási volumene emelkedik. Más szóval, az elmúlt hónapokban nyereséges Bitcoin tulajdonosok részéről megnőtt...

Litecoin technikai elemzés 05.28.

Prémium Litecoin Az elmúlt 48 órában a kriptopiac rövid távú rallyja során a Litecoin 7,9%-os nyereséget ért el. Ez határozott visszapattanást eredményezett a 85 dolláros támaszszintről, és...

A Bitcoin felébredt, a cím aktivitás szárnyal

A Bitcoin aktív címei háromhetes csúcsra emelkedtek, ami a Santiment portál szerint a használhatóság jelentős fellendülését jelzi. Május 3. óta először fordult elő, hogy a BTC...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!