Bank Alfalah: kerüljék az ügyfelek a kriptotranzakciókat

-

Egy pakisztáni nagybank, a Bank Alfalah a jelentések szerint arra kérte ügyfeleit, hogy kerüljék a kriptopénzzel összefüggő tranzakciókat.
A Bank Alfalah intézkedésére nem sokkal azután került sor, hogy a Pakisztáni Állami Bank, az ország központi bankja jelentést nyújtott be a szindhi legfelsőbb bírósághoz, amelyben a kriptopénzek teljes betiltását javasolta.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bank Alfalah arra kéri ügyfeleit, hogy ne végezzenek kriptotranzakciókat
A pakisztáni Bank Alfalah a jelentések szerint SMS-értesítést küldött ügyfeleinek, amelyben arra kéri őket, hogy ne végezzenek kriptovaluta-tranzakciókat a banki csatornáin keresztül.
Az 1992-ben alapított Bank Alfalah Pakisztán egyik legnagyobb magánbankja, amely több mint 800 ATM-et és több mint 200 városban működő bankfiókokat üzemeltet az ország több mint 200 városában.

Az Abu Dhabi csoport tulajdonában és működtetésében lévő bank nemzetközi jelenléttel rendelkezik Bangladesben, Afganisztánban, Bahreinben és az Egyesült Arab Emírségekben.
Több médiaorgánum szerint a bank ügyfeleknek küldött szöveges üzenetében ez áll:

„A virtuális valuták/érmék/jegyek stb. nem törvényes fizetőeszközök, amelyeket a pakisztáni kormány bocsátott ki vagy garantált, és a Pakisztáni Állami Bank (SBP) nem engedélyezi vagy engedélyezte egyetlen magánszemély vagy szervezet számára sem. Kérjük, kerülje az ilyen tranzakciók lebonyolítását a Bank Alfalahhoz tartozó bármely csatornán.”

A Bank Alfalah által az ügyfeleknek küldött, kriptopénz-tranzakciókról szóló üzenetekről szóló jelentések kevesebb mint egy nappal azután érkeztek, hogy a Pakisztáni Állami Bank (SBP) kriptojelentést nyújtott be a Sindh High Court (SHC) számára.

Több bankszámlát is letiltottak már

A központi bank azt javasolja, hogy a kriptovalutákat nyilvánítsák illegálisnak, és teljesen tiltsák be. Az SHC ezt követően utasította a igazságügyi és a pénzügyminisztériumot, hogy vizsgálják felül az SBP jelentését, és döntsenek a kripto jogi struktúrájáról.
A pakisztáni Szövetségi Nyomozó Iroda (FIA) nemrég értesítést adott ki a Binance-nak egy hatalmas átveréssel kapcsolatban, amely állítólag több mint 100 millió dollárt lopott el pakisztáni befektetőktől.
A szövetségi felügyelet nemrégiben 1064 olyan személy bankszámláját is lefoglalta, akik kriptotőzsdéken, köztük a Binance, a Coinbase és a Coinmama tőzsdéken hajtottak végre tranzakciókat.
Emellett a Propakistani a múlt héten arról számolt be, hogy több bank is blokkolta ügyfelei kriptopénzzel kapcsolatos gyanús hitelkártya-tranzakcióit.

Egyes bankok befagyasztották azoknak az ügyfeleknek a számláit is, akik a Binance P2P piactereit használták kriptovaluták vételére és eladására.

Olvastad már? Egyre kevesebben fizetnek bitcoinnal a BitPay-en keresztül

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Dogecoin technikai elemzés 06.04.

Prémium Dogecoin A Bitcoin, a kriptopiac többi szereplőjével együtt, múlt hétfőn (május 29.) fényesen indult a hét, de a következő napokban veszteségeket könyvelhetett el. A Bitcoin közel...

Ripple technikai elemzés 06.04.

Prémium Ripple Az elmúlt hetekben a Ripple árfolyama emelkedő tendenciát mutatott, és egy figyelemre méltó támaszszintről állt talpra. Azonban még mindig van egy döntő ellenállási szint, amelynek...

2000 dollár lehet a tényleges Ethereum cél?

Az Ethereum, a második legnagyobb piaci tőkeértékű kriptopénz, a közelmúltban egy mérsékelt, 5%-os árfolyam-ugrást produkált az elmúlt héten. Ez az ármozgás azonban egybeesik a kereskedők jelentős...

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!