Bank Alfalah: kerüljék az ügyfelek a kriptotranzakciókat

-

Egy pakisztáni nagybank, a Bank Alfalah a jelentések szerint arra kérte ügyfeleit, hogy kerüljék a kriptopénzzel összefüggő tranzakciókat.
A Bank Alfalah intézkedésére nem sokkal azután került sor, hogy a Pakisztáni Állami Bank, az ország központi bankja jelentést nyújtott be a szindhi legfelsőbb bírósághoz, amelyben a kriptopénzek teljes betiltását javasolta.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bank Alfalah arra kéri ügyfeleit, hogy ne végezzenek kriptotranzakciókat
A pakisztáni Bank Alfalah a jelentések szerint SMS-értesítést küldött ügyfeleinek, amelyben arra kéri őket, hogy ne végezzenek kriptovaluta-tranzakciókat a banki csatornáin keresztül.
Az 1992-ben alapított Bank Alfalah Pakisztán egyik legnagyobb magánbankja, amely több mint 800 ATM-et és több mint 200 városban működő bankfiókokat üzemeltet az ország több mint 200 városában.

Az Abu Dhabi csoport tulajdonában és működtetésében lévő bank nemzetközi jelenléttel rendelkezik Bangladesben, Afganisztánban, Bahreinben és az Egyesült Arab Emírségekben.
Több médiaorgánum szerint a bank ügyfeleknek küldött szöveges üzenetében ez áll:

„A virtuális valuták/érmék/jegyek stb. nem törvényes fizetőeszközök, amelyeket a pakisztáni kormány bocsátott ki vagy garantált, és a Pakisztáni Állami Bank (SBP) nem engedélyezi vagy engedélyezte egyetlen magánszemély vagy szervezet számára sem. Kérjük, kerülje az ilyen tranzakciók lebonyolítását a Bank Alfalahhoz tartozó bármely csatornán.”

A Bank Alfalah által az ügyfeleknek küldött, kriptopénz-tranzakciókról szóló üzenetekről szóló jelentések kevesebb mint egy nappal azután érkeztek, hogy a Pakisztáni Állami Bank (SBP) kriptojelentést nyújtott be a Sindh High Court (SHC) számára.

Több bankszámlát is letiltottak már

A központi bank azt javasolja, hogy a kriptovalutákat nyilvánítsák illegálisnak, és teljesen tiltsák be. Az SHC ezt követően utasította a igazságügyi és a pénzügyminisztériumot, hogy vizsgálják felül az SBP jelentését, és döntsenek a kripto jogi struktúrájáról.
A pakisztáni Szövetségi Nyomozó Iroda (FIA) nemrég értesítést adott ki a Binance-nak egy hatalmas átveréssel kapcsolatban, amely állítólag több mint 100 millió dollárt lopott el pakisztáni befektetőktől.
A szövetségi felügyelet nemrégiben 1064 olyan személy bankszámláját is lefoglalta, akik kriptotőzsdéken, köztük a Binance, a Coinbase és a Coinmama tőzsdéken hajtottak végre tranzakciókat.
Emellett a Propakistani a múlt héten arról számolt be, hogy több bank is blokkolta ügyfelei kriptopénzzel kapcsolatos gyanús hitelkártya-tranzakcióit.

Egyes bankok befagyasztották azoknak az ügyfeleknek a számláit is, akik a Binance P2P piactereit használták kriptovaluták vételére és eladására.

Olvastad már? Egyre kevesebben fizetnek bitcoinnal a BitPay-en keresztül

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!