Bajban lehet a Zcash, a hashráta 53%-át egy bányásztársaság kezeli

-

A kriptoközösségben viszonylag nagy hullámokat vert fel a hír, amely alapján a Zcash egyre centralizáltabb, hiszen a Viabtc jelenleg a bányászati hashráta 53%-át irányítja a hálózaton.

A hír szeptember 19-én kapott nagyobb figyelmet, holott pár nappal előtte a Coinbase is kiadott egy elemzést, amely a Zcash bányászatával, és a kockázatokkal foglalkozik, amelyet annak a centralizációja okozhat.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A jelentésben a Coinbase részletesen elemzi a kialakult helyzetet, és megosztották azt is, hogy közvetlenül a Zcash egyik fejlesztőcsapatával is felvették a kapcsolatot.

zcash
Az öt legjobb Zcash bányászati ​​medence 2023. szeptember 19-én.

Hogy a felhasználói pénzek esetén ne merülhessenek fel problémák.

A tőzsde több intézkedést is hozott, például inaktiválta az azonnali piaci megbízásokat, és mostantól kizárólag limit áras kereskedésre nyílik mód a Zcash esetén.

„A Zcash esetében 100 konfirmációra növeltük a határértéket, hogy csökkenthessük a dupla költés vagy más csalások esélyét. A befizetési időtartam így 40 percről körülbelül 2 és fél órára emelkedik.”

A Coinbase bejelentését követően az Electric Coin Co az X-en osztota meg a követőivel, hogy ők is szembesültek ezzel a problémával.

„Az ECC tudatában van a problémának, és egyeztetésekbe kezdtünk a Coinbase, a Viabtc, és a Zcash biztonsági csapatával is. A Zcash viszont decentralizált nyílt forráskódú, nyilvános hálózattal. Nincs vezető fejlesztő, nincs kibocsátó, és nincs cég sem mögötte.”

Az ECC szerint a legnagyobb gondot most az okozza, hogy így kérdésessé válik a végleges elszámolás a hálózaton, hiszen a többségi hashrátával rendelkező pool bármikor felülírhatná az egészet.

Az ECC elmondása alapján ez a probléma minden proof-of-work blokklánc esetében fennáll, és egy második rétegű megoldással lehetne orvosolni ezt a helyzetet.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Hosszabb távon pedig a cég úgy véli, a proof-of-stake irányítási rendszerre való átállás lehet a legjobb megoldás, a közbeeső időben pedig egyfajta pow-pos hibrid rendszert alkalmazhatnának, amíg a fejlesztők kidolgozzák, hogy hogyan lehet a végleges elszámolásokat lehetővé tévő protokollt megbízhatóan bevezetni a hálózatra.

Olvastad már? Napokon belül lezárul a Wall Street Memes gyűjtése – Nincs vesztegetni való idő

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Elstartoltak az ETH ETF-ek: még több intézményi tőke érkezhet a kriptopiacra

Két nappal ezelőtt, július 23-án indult el a kereskedés az Ethereum ETF-ekkel, amelyek bejegyzését a közelmúltban hagyta jóvá az Egyesült Államok Értékpapír és Tőzsdefelügyelete. Richard...

A Revolut három év várakozás után megszerzi a brit banki engedélyt

A Revolut hároméves szabályozási folyamat után megszerezte a brit banki engedélyt, ami jelentős mérföldkő a terjeszkedésben, és megszilárdítja pozícióját a hazai piacon. A londoni székhelyű fintech...

A Solana útja az 500 dollárig: A stratégiai lépés és az altcoinok készen állnak a következő lépésre

Vendégbejegyzés A Solana értékének 500 dollár felé történő robbanása nagy port kavar a kriptovilágban. A Solana csapatának stratégiai lépései mozgatják ezt az emelkedő tendenciát, és mindenhol...

Ripple (XRP) árfolyam elemzés 07.25.

Prémium Ripple (XRP) A kriptopiaci összeomlásban a top altcoinok masszív napközbeni esést regisztrálnak, ami egy FUD-rohamot jelez. A Ripple (XRP) árfolyama azonban lényegesen kisebb esést és alacsonyabb árfolyam-visszautasítást...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!