Bajban lehet a Zcash, a hashráta 53%-át egy bányásztársaság kezeli

-

A kriptoközösségben viszonylag nagy hullámokat vert fel a hír, amely alapján a Zcash egyre centralizáltabb, hiszen a Viabtc jelenleg a bányászati hashráta 53%-át irányítja a hálózaton.

A hír szeptember 19-én kapott nagyobb figyelmet, holott pár nappal előtte a Coinbase is kiadott egy elemzést, amely a Zcash bányászatával, és a kockázatokkal foglalkozik, amelyet annak a centralizációja okozhat.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A jelentésben a Coinbase részletesen elemzi a kialakult helyzetet, és megosztották azt is, hogy közvetlenül a Zcash egyik fejlesztőcsapatával is felvették a kapcsolatot.

zcash
Az öt legjobb Zcash bányászati ​​medence 2023. szeptember 19-én.

Hogy a felhasználói pénzek esetén ne merülhessenek fel problémák.

A tőzsde több intézkedést is hozott, például inaktiválta az azonnali piaci megbízásokat, és mostantól kizárólag limit áras kereskedésre nyílik mód a Zcash esetén.

„A Zcash esetében 100 konfirmációra növeltük a határértéket, hogy csökkenthessük a dupla költés vagy más csalások esélyét. A befizetési időtartam így 40 percről körülbelül 2 és fél órára emelkedik.”

A Coinbase bejelentését követően az Electric Coin Co az X-en osztota meg a követőivel, hogy ők is szembesültek ezzel a problémával.

„Az ECC tudatában van a problémának, és egyeztetésekbe kezdtünk a Coinbase, a Viabtc, és a Zcash biztonsági csapatával is. A Zcash viszont decentralizált nyílt forráskódú, nyilvános hálózattal. Nincs vezető fejlesztő, nincs kibocsátó, és nincs cég sem mögötte.”

Az ECC szerint a legnagyobb gondot most az okozza, hogy így kérdésessé válik a végleges elszámolás a hálózaton, hiszen a többségi hashrátával rendelkező pool bármikor felülírhatná az egészet.

Az ECC elmondása alapján ez a probléma minden proof-of-work blokklánc esetében fennáll, és egy második rétegű megoldással lehetne orvosolni ezt a helyzetet.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Hosszabb távon pedig a cég úgy véli, a proof-of-stake irányítási rendszerre való átállás lehet a legjobb megoldás, a közbeeső időben pedig egyfajta pow-pos hibrid rendszert alkalmazhatnának, amíg a fejlesztők kidolgozzák, hogy hogyan lehet a végleges elszámolásokat lehetővé tévő protokollt megbízhatóan bevezetni a hálózatra.

Olvastad már? Napokon belül lezárul a Wall Street Memes gyűjtése – Nincs vesztegetni való idő

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb kriptók, amelyeket most kell megvenni, mert 2024-ben 500 %-os megtérülést hozhatnak

Vendégbejegyzés A jelenlegi kriptopiac a folyamatos növekedés és a rugalmasság jeleit mutatja. A piac továbbra is pozitív pályán mozog, a jelentős kriptovaluták, mint a Bitcoin és az...

Miért érzik a fájdalmat a Bitcoin medvék?

A Bitcoin árfolyamának emelkedésével a medvék is érezték a feszültséget A bálnák is elkezdtek érdeklődni a BTC iránt. A Bitcoin (BTC) iránt az elmúlt hetekben...

Miért kell az ATOM-nak 10 dolláros támogatási szintre lépnie?

A Cosmos (ATOM) egy hetes csökkenés után az elmúlt 24 órában felfelé vette az irányt. Ha azonban a token lenyűgöző teljesítményt kell mutatnia, akkor egy kritikus...

Ismét nagy bukás előtt állhat a SEC, kevés az esélyük a Kraken tőzsde ellen

A tőzsdefelügyelet nemrégiben perelte be ismét a Krakent, amiért kriptopénzeket árusít, de egyes nézetek alapján ez az újrahasznosított per eleve bukásra van ítélve. A jogi...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!