Az XRP árfolyama 17,5%-kal esett – Mi az e heti előrejelzés?

-

Prémium tartalom!

Üdvözlünk a prémium oldalunkon! Az iratkozz fel gomb megnyomása után regisztrálhatsz az e-mail-címeddel, és két prémium csomag közül választhatsz – havi vagy éves előfizetést. Kriptoworld Prémium csoportunk azt a célt tűzte maga elé, hogy segítsen a kriptopénz világának felfedezésében és megértésében. Az összes tag hozzáférést kap a legfrissebb piaci hírekhez, elemzésekhez és a legjobb befektetési lehetőségekhez a piaci trendek alapján. Ezenkívül a tagok hozzáférést kapnak exkluzív, discord szobához, ahol szakértők osztják meg tapasztalataikat és tudásukat a kriptopénzek világában. Csatlakozz most a Kriptoworld Premium csoportunkhoz, hogy előnyöket juthass a kriptopénzek piacán!
Havonta akár egy pizza áráért! 🙂

Prémium

A Ripple (XRP) március 11-én 0,744 dolláros helyi csúcsra emelkedett. Az azóta eltelt időszakban a piac egészére kiterjedő eladási hullám az altcoin árfolyamát zuhanásra kényszerítette.

A SEC vs. Ripple folyamatban lévő ügyében néhány fontos dátum következik. Ez befolyásolhatja a befektetői hangulatot.

A bikás hangulat lehűlésének másik jele az volt, hogy a bálnák XRP-állományaikat központi tőzsdékre helyezték át.

A SEC-Ripple vitában hozott bírósági ítéletek a szélesebb körű piaci erőkkel együtt valószínűleg fontos szerepet játszanak majd az XRP árfolyamának alakulásában az elkövetkező hetekben.

Ripple Labs 101

Az XRP egy kriptovaluta, amelyet a Ripple Labs használ a hálózatán történő tranzakciók lebonyolítására.

A Ripple egy központi fintech vállalat, amely 2004-ben RipplePay néven indult, majd később, 2012-ben Chris Larsen és Jed McCaleb társalapítóként azzal az elképzeléssel, hogy gyorsabb és biztonságosabb tranzakciókat hozzon létre világszerte.

Noha a kettőt felváltva használják, a Ripple egy technológiai vállalat, míg az XRP a nyílt forráskódú digitális eszköze.

A kripto az XRP főkönyv (XRPL) néven ismert blokkláncon működik, ahol a tranzakciókat az RTXP, vagyis a Ripple tranzakciós protokollja segíti elő.

Számos más kriptovalutával ellentétben előbányászott, a maximális token-készlet 100 milliárd. A kripto fő célja, hogy elszámolási rétegként szolgáljon, amely segíti a Ripple-hálózat tranzakcióit.

Ugyanakkor különböző tőzsdéken, köztük opciós, swap-, spot-, határidős, letétkezelői és nem letétkezelői tőzsdéken is elérhető kriptopénzként kereskednek vele.

XRP vs. SEC: Az összecsapás

Az amerikai SEC 2020-ban pert indított a Ripple Labs ellen az XRP „engedély nélküli értékpapírként” történő értékesítése miatt, azt állítva, hogy a kriptopénz 1,3 milliárd dollár értékű elosztása az érdekeltek között sértette a törvényt.

A legfőbb vitás pont itt az volt, hogy az XRP értékpapírnak minősül-e, és így a Ripple részvénye, vagy pedig a Bitcoinhoz hasonló kriptopénz.

A Ripple néhány éve harcban áll a SEC-vel.

A SEC azt állította, hogy a Ripple az XRP-t a befektetőknek történő eladásával saját magát finanszírozta, és az 1946-os SEC vs. W.J. Howey Co. ügyben hozott ítéletre hivatkozott.

Az ügynökség ezzel azt állította, hogy az, hogy a befektetőnek van-e kontrollja a nyereség felett, döntő tényező abban, hogy egy befektetési szerződés értékpapírnak minősül-e vagy sem.

A Ripple Labs viszont azzal érvelt, hogy a SEC nem értesítette és nem is figyelmeztette a szervezetet.

Az ügyben három évnyi mérlegelés után végül 2023 júliusában született ítélet. A bíróság megállapította, hogy az XRP önmagában NEM értékpapír.

A SEC-nek szintén elutasították a közbenső fellebbezés iránti kérelmet. A későbbiekben kénytelen volt ejteni a Ripple és az XRP elleni értékpapír-szabálysértési vádakat.

A SEC hatáskörébe került az intézményeknek történő kriptopénz-értékesítés, míg a tőzsdéken történő kriptotranzakciókat nem értékpapírügyletként kezelnék.

Az egynapos idősávban a swing low a 0,525 dolláros szinten volt. Ez egyben egy olyan keresleti zóna is volt, amelyet a token az elmúlt hónapban többször is tesztelt.

A jelenlegi cikkírás idején a napi grafikonon a lendület elkezdett medvés irányba tolódni.

Így lehetséges volt, hogy a következő napokban érkezhet egy mozgás a 0, 52-0,54 dolláros keresleti zóna felé.

Az OBV nem tudta átfordítani az ellenállási szintet támogatásra.

Ez megmutatta, hogy a vevők még nem rendelkeznek egyértelmű számbeli fölényben az eladókkal szemben.

A lendület és az elmúlt hét veszteségeivel kombinálva további lefelé irányuló mozgás tűnt valószínűnek.

Az alacsonyabb időkeretű grafikonok, például a 4 órás vagy annál alacsonyabb grafikonok vizsgálata azt mutatta, hogy a 0,65 dollár egy kulcsfontosságú rövid távú ellenállási régió volt.

Az ár vonzza a likviditást. Ennélfogva a nagyszámú vételi és eladási megbízás vagy a likviditási szintek mágnesként vonzzák az árakat.

A megjelenés időpontjában a 0,61 dolláros szint viszonylag nagy mennyiségű likvidálási szintekkel rendelkezik.

Közben a 0,65 és a 0,75 dolláros szintek felett az XRP reakciót láthat. A pattanás esélye azonban továbbra is alacsony maradt.

Úgy gondoljuk, hogy a 0,56 dollár felé való elmozdulás valószínűsíthető. A 0,51 dolláros szint, amely a következő jelentős likviditási zseb volt, szintén lehetséges.

Mindeközben a likviditási hőtérkép alapján kevésbé tartották valószínűnek a 0,65 dolláros szintre vagy feljebb való pattogást.

Következtetés

Az XRP 2023 augusztusa óta árfolyamsávban maradt. Az, hogy képtelen volt áttörni a 0,7 dolláros ellenállást, és ott is maradni, még akkor is, amikor a Bitcoin történelmi csúcson van, nem emelte ki a bikás erőt.

Az XRP megvásárlása előtt a befektetők és a swing kereskedők megvárhatják a további veszteségeket, és a tartományi csúcsok közelében igyekezhetnek nyereséget kivenni.

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


FONTOS: Az itt megtalálható oktatási anyag nem minősülnek befektetési tanácsadásnak. Szimplán ismeretterjesztő, informatív céllal jöttek létre. Ezen információk felhasználójának tudnia kell, hogy a piac kiszámíthatatlan és kereskedései után vállalnia kell a következményeket. A sikeres, profitábilis kereskedés nem garantált. Megosztom a gondolataimat, kereskedéseimet, pozíciómat, de felelősséget nem tudok és nem is fogok érte vállalni. Minden ember más kockázattűrő képességgel rendelkezik, ezért nem lehet mindenkinek egy általános választ adni, ami megfelelő lenne. Egyediek vagyunk. Ami valakinek jó befektetés, az másnak nem biztos. Ilyenkor fontos, hogy személyre szabottan kell döntést hozni, hiszen mindenki más gazdasági helyzete, célja, illetve gondolkodásmódja.


Nem ígérek / ígérünk semmilyen fix hozamot, profitot, amit a kereskedésekkel el tudsz érni.

Legfrissebb bejegyzéseink

Mik azok az oszcillátorok a technikai elemzésekben?

A bitcoin kereskedésben a technikai elemzés fontos szerepet játszik, és az oszcillátorok kulcsfontosságú eszközök ebben a folyamatban.  Az évtizedek során kifejlesztett oszcillátorok segítenek az ármozgások és...

A legnagyobb növekedési potenciállal rendelkező kriptovaluták 2024-ben

Vendégbejegyzés Bármikor kezdődhet egy új bikafutás. A kriptopiac jelenleg nyugodt, sok altcoin még mindig a mélyponton van, és potenciálisan robbanásszerű növekedésre van kilátásban. A befektetők lelkesen figyelik...

A Bitcoin 100.000 dollárig: A mélypont és a robbanásszerű mozgások elemzése

A Bitcoin gyorsan 10%-ot esett, ami széleskörű félelmet okozott. A befektetők közül sokan súlyosan érintettek, számos befektető jelentős veszteségekkel és likvidálással néz szembe. Anthony Pompliano...

Masszív bálnák halmozzák fel a Ripple (XRP) és Ethereum tokeneket a piaci volatilitás közepette: Mi a következő lépés?

Vendégbejegyzés A nagybefektetők a kedvezőtlen piaci körülmények ellenére felvásárolják a Ripple (XRP) és egy új Ethereum tokent. Vajon mit jelent a bálnák érdeklődése az XRP jövőbeli árfolyamára...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!