Az USDT piaci kapitalizációja új történelmi csúcsot ért el

-

A Tether USDT már jó ideje a top stablecoin a marketcap alapján. Ezt az előnyét a legutóbbi bejelentéseiből kiindulva, amelyek további marketcap-növekedést hangsúlyoznak, meg is tarthatja.

Az USDT marketcap-ja idén emelkedő pályán van, és nemrég átlépett egy fontos szintet.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A marketcap növekedése azonban azért olyan figyelemre méltó most, mert meghaladta a korábbi, 2022-ben elért történelmi csúcsát.

Az IntoTheBlock értékelése szerint az USDT marketcapje nagyjából 30%-kal emelkedett az elmúlt egy évben.

A számok szempontjából az USDT marketcapja július 21-én 83,83 milliárd dolláron tetőzött.

Jelentősen magasabb összeg, mint a 2022-es csúcsa valamivel a 83,20 milliárd dolláros szint felett. Íme, hogy néz ez ki a grafikonokon.

Forrás: Santiment

A marketcap-növekedés általában a legtöbb digitális eszköz árfolyamának teljesítményét tükrözi normál körülmények között.

Más a helyzet a stablecoinok esetében, mivel azok ára fix. Ennek ellenére még mindig a tőkeértéket, vagyis a stablecoin rendelkezésre álló értékének összegét reprezentálja.

Ebből következik, hogy az USDT marketcap növekedése lehetővé teszi a Tether számára, hogy a növekvő keresletnek megfelelően több embert szolgáljon ki.

Vajon az USDT marketcap-növekedése az új időkszak jele?

Egyesek az USDT növekvő marketcapjét a piac javulásának jeleként értékelhetik. Ez azonban nem feltétlenül egy közelgő bikás lépés jele.

De lehet, hogy ez csak féligazság, mert a marektcap-növekedés arra utal, hogy a Tether nagyobb igénybevételre felkészül.

Az USDT néhány mérőszámának vizsgálata adhat némi támpontot arra vonatkozóan, hogy mi történik a kereslet tekintetében.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A stablecoinokat a kriptovalutákhoz való hozzáférés eszközeként használják. Mint ilyen, a volumen megugrása nagyobb láncon belüli aktivitást, valamint potenciálisan nagyobb keresletet jelezhet.

Ez azonban nem így van, mivel a Bitcoin átutalási volumene a hathavi alsó tartomány közelében ingadozik.

Az USDT átváltási volumene is jelentősen visszaesett az elmúlt hat hónap csúcsértékeihez képest.

usdt
Forrás: Glassnode

Van azonban egy kulcsfontosságú mérőszám, amely alátámasztja az USDT jelenlegi állapotát, ez pedig a címek teljes száma.

Ez utóbbi emelkedő pályán van, ami azt jelenti, hogy a stablecoin a felhasználók számát tekintve is növekedést tapasztal.

A fenti megfigyelés egyik lehetséges oka lehet a Tether növekvő termékpalettája. Erre remek példa a Tether Gold, amely az arany értékéhez van kötve. Az ilyen termékek támogatják az USDT tranzakciókat.

Olvastad már? Mike Novogratz szorgalmazza a Bitcoin vásárlását

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

A PEPE 4.negyedéve ígéretesen indul, folytatódik-e a növekedés?

Aligha volt unalmas fejezet a Pepe (PEPE) békás témájú termék rövid történetében. A mémcoint szeszélyes árfolyam-ingadozásai, amelyek egy portfóliót megalapozhatnak vagy megtörhetnek, sok kriptopénz megfigyelő érdeklődését...

Jövő héten kezdődik az FTX tőzsde alapítóinak a büntetőpere

Sam Bankman-Fried, a becsődölt FTX tőzsde alapítója és ügyvezetője a jövő héten áll a bíróság elé. A vádak között csalás, összeesküvés, értékpapír-csalás, és pénzmosás is...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!