Az USDT piaci kapitalizációja új történelmi csúcsot ért el

-

A Tether USDT már jó ideje a top stablecoin a marketcap alapján. Ezt az előnyét a legutóbbi bejelentéseiből kiindulva, amelyek további marketcap-növekedést hangsúlyoznak, meg is tarthatja.

Az USDT marketcap-ja idén emelkedő pályán van, és nemrég átlépett egy fontos szintet.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A marketcap növekedése azonban azért olyan figyelemre méltó most, mert meghaladta a korábbi, 2022-ben elért történelmi csúcsát.

Az IntoTheBlock értékelése szerint az USDT marketcapje nagyjából 30%-kal emelkedett az elmúlt egy évben.

A számok szempontjából az USDT marketcapja július 21-én 83,83 milliárd dolláron tetőzött.

Jelentősen magasabb összeg, mint a 2022-es csúcsa valamivel a 83,20 milliárd dolláros szint felett. Íme, hogy néz ez ki a grafikonokon.

Forrás: Santiment

A marketcap-növekedés általában a legtöbb digitális eszköz árfolyamának teljesítményét tükrözi normál körülmények között.

Más a helyzet a stablecoinok esetében, mivel azok ára fix. Ennek ellenére még mindig a tőkeértéket, vagyis a stablecoin rendelkezésre álló értékének összegét reprezentálja.

Ebből következik, hogy az USDT marketcap növekedése lehetővé teszi a Tether számára, hogy a növekvő keresletnek megfelelően több embert szolgáljon ki.

Vajon az USDT marketcap-növekedése az új időkszak jele?

Egyesek az USDT növekvő marketcapjét a piac javulásának jeleként értékelhetik. Ez azonban nem feltétlenül egy közelgő bikás lépés jele.

De lehet, hogy ez csak féligazság, mert a marektcap-növekedés arra utal, hogy a Tether nagyobb igénybevételre felkészül.

Az USDT néhány mérőszámának vizsgálata adhat némi támpontot arra vonatkozóan, hogy mi történik a kereslet tekintetében.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A stablecoinokat a kriptovalutákhoz való hozzáférés eszközeként használják. Mint ilyen, a volumen megugrása nagyobb láncon belüli aktivitást, valamint potenciálisan nagyobb keresletet jelezhet.

Ez azonban nem így van, mivel a Bitcoin átutalási volumene a hathavi alsó tartomány közelében ingadozik.

Az USDT átváltási volumene is jelentősen visszaesett az elmúlt hat hónap csúcsértékeihez képest.

usdt
Forrás: Glassnode

Van azonban egy kulcsfontosságú mérőszám, amely alátámasztja az USDT jelenlegi állapotát, ez pedig a címek teljes száma.

Ez utóbbi emelkedő pályán van, ami azt jelenti, hogy a stablecoin a felhasználók számát tekintve is növekedést tapasztal.

A fenti megfigyelés egyik lehetséges oka lehet a Tether növekvő termékpalettája. Erre remek példa a Tether Gold, amely az arany értékéhez van kötve. Az ilyen termékek támogatják az USDT tranzakciókat.

Olvastad már? Mike Novogratz szorgalmazza a Bitcoin vásárlását

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

A TON coin riasztása: Itt a top 5 kriptovaluta, amibe azonnal be kell fektetni!

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca az aktivitás és az izgalom megugrásának tanúja, mivel jelentős fellendülés látszik a láthatáron. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a befektetők lelkesen keresik az ígéretes...

Kriptogyémántok csiszolatlanul: Az altcoinok amelyek 500%-os hozamot ígérnek

Vendégbejegyzés A kriptopénzek növekedésének ugrásszerű növekedése az utóbbi időben számos alternatív coint hozott reflektorfénybe. Mivel a figyelem most már a bevált óriásokon túlra tolódik, a kevésbé...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!