Az USA kormánya eladja a lefoglalt bitcoint

-

Az amerikai kormány 2900 bitcoint akar elárverezni, de ez a mennyiség eltörpül a Grayscale által piacra dobott adag mellett.

A hírhedt feketepiac, a Silk Road tárcáiból lefoglalt bitcoin, körülbelül 118 millió dollár értékben, elméletileg nem okozhat gondot a piacon az iparági szakértők szerint.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A lefoglalásról és az árverésről már január 10-én bejelentést tettek a hatóságok, de a hírt csak mostanra kapa fel a kriptós sajtó.

Az egyik kereskedőt, aki illegálisan árult gyógyszereket a feketepiacon, január 8-án ítélte el a bíróság pénzmosás ádjával, így a tőlük lefoglalt bitcoin elárverezésre kerül.

A kriptoközösségben terjedni kezdett az a pletyka, hogy a hatóságok által piacra öntött bitcoin nagy áresést okoz majd, de többen rávilágítottak, hogy a közelmúltbeli eladások tekintetében ez a mennyiség egyáltalán nem sok.

Steven Lubka, a Swan Bitcoin tőzsde igazgatója úgy fogalmazott, hogy mindez eltörpül a Grayscale által a piacra dobott bitcoin mennyiségéhez viszonyítva, amelyet a befektetési cég az ETF elindulása után eladott.

A Grayscale saját bitcoin alapja, a GBTC 106 ezer bitcoint vesztett, körülbelül 4,2 milliárd dollár értékben, miután az alapot hivatalosa is ETF-nek minősítették. A legutóbbi nagy kiutalási hullámot január 24-én láthattuk, 10.871 bitcoinnal.

Az USA kormánya jelenleg 194 ezer bitcoin, 7,7 milliárd dollár fölött rendelkezik, ennyit foglaltak le a különböző bűncselekményekkel kapcsolatban.

A tervek alapján ennek a másfél százalékát árvereznék most el, amely a piacon lévő összes bitcoin mennyiségéhez viszonyítva rendkívül kicsi.

Az USA kormánya három esetben is kiemelkedően nagy mennyiségű bitcoinhoz jutott a lefoglalásokkal.

  • 2022 januárjában 94.600 bitcoint foglaltak le a hekkerektől, akik 2016-ban megtámadták a Bitfinex tőzsdét.
  • 69.300 bitcoint foglaltak le 2020 novemberében a Silk Road tárcáiból,
  • 51.300 bitcoint James Zhong tárcáiból, aki meghekkelte a Silk Road rendszerét.

A lefoglalt mennyiségből a kormányzat eddig 41.000 bitcoint adott el 2023-ban, több körben.

Ez beleillik a sorba, hiszen az USA kormánya már régebben is árverezett el lefoglalt bitcoint.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az egyik legismertebb eset a milliárdos befektető, Tim Draper licitje, amely során 2014-ben 30 ezer bitcoint vásárolt meg, amelyet a hatóságok foglaltak le korábban.

Emellett arra is volt már példa, hogy aukció helyett kriptotőzsdén keresztül értékesítettek bitcoint, és ez történt tavaly márciusban is, amikor 9.100 bitcoint adtak el ilyen módon.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Olvastad már? eTukTuk-kal a fejlődő gazdaságokért

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Nem a kripto-ETF-eknek kedvez a Federal Reserve legújabb lépése

A Federal Reserve múlt heti álláspontja a jelek szerint csökkentette az intézményi befektetők piacokba vetett bizalmát, mivel a múlt héten az összes kriptotőzsdei tőzsdén kereskedett...

A SEC jóváhagyta az Ethereumot: Felkészülés az altcoin piaci fellendülésre

Vendégbejegyzés A SEC közelmúltbeli döntése újfent a figyelem középpontjába állította az egyik vezető kriptovalutát. A piaci szereplők kíváncsian várják, hogy ez a fejlemény hogyan befolyásolja a szélesebb...

Bajban a Trump token – eladásba kezdtek a bálnák

Egy jelentős mémcoin bálna, 3,7 millió dollár profitot könyvelhetett el, miután értékesítette MAGA (TRUMP) tokenjeit a jelenlegi piaci hullám közepette. A „0x52C0” azonosítóval jelölt bálnatárca az...

Mémcoinok a Holdra? A kriptoelemzők a mémcoinok fellendülésének lehetőségét látják a piac élénkülésében

Vendégbejegyzés A piac fellendülésének kezdetével néhány kevésbé ismert kriptovaluta, a gyakran mémcoinoknak nevezett kriptopénzek felkeltik az elemzők figyelmét. Ezeket a furcsa, az internetes kultúra által inspirált tokeneket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!