Az USA kemény fellépései megzavarhatják a következő kriptopiaci ralit

-

Múlt héten hatalmas hírverést kapott a kriptoiparban, hogy az Igazságügyi Minisztérium ítéletet hozott a Binance volt vezérigazgatója, Changpeng Zhao ellen.

A vád szerint a Binance-t szankcionált szervezetek pénzmozgatására használták.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Zhao bűnösnek vallotta magát, és egy 50 millió dolláros büntetés fizetése mellett februárban várja az ítéletét.

A Binance az egyik legnagyobb kriptopénz tőzsde a világon, és a vádak egy olyan felügyeleti berendezkedést eredményeznek, ami eltarthat akár öt évig is a minisztériumi megállapodás alapján. Ez pedig nem kis dolog a kriptopiac szempontjából.

A Binance az eset után 650 millió dolláros tőkekiáramlással szembesült, a tőzsde saját BNB tokenje pedig 15%-kal esett vissza.

Ez azt jelenti, hogy a befektetők bizalmát nagymértékben elveszítette, és a Binance tőzsde, amit már az „új Binance” néven emlegetnek, talán már nem is vonzza majd ugyanazt a kereskedési volument, mint korábban.

Az átlagember számára a kriptopénzek, különösen a bitcoin, befektetési lehetőséget jelenthetnek, így az iparág nagyjait érintő események az átlagbefektetőkre is kihatnak.

Az utóbbi időben a bitcoin értéke többszörösére nőtt, és a nagybefektetők olyan befektetési alapokat kezdtek keresni, amelyek a kriptopénzre fókuszálnak.

Azonban ezek a jogi lépések megkérdőjelezik a kriptopénzek hasznosságát, és elbizonytalaníthatják azokat, akik a következő nagy piaci ralira várnak.

A SEC túlkapása elriaszthatja a kripto befektetőket

A SEC, az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet túlzott lépései is lehetnek egy komoly negatív fordulat katalizátorai.

Több kriptoipari vállalat vezetője elleni vádak, köztük a TRON alapítója, Justin Sun, elleni per, Sam Bankman-Fried, a FTX volt vezérigazgatója ítélete mind olyan kérdéseket vetnek fel, hogy valójában mennyire biztonságos és szabályozott a kriptopénzek világa, mennyire érezhetik magukat biztonságban a befektetők?

Mi lesz ennek a következménye? Az átlagember számára ez azt jelentheti, hogy a kriptopénzekkel járó kockázatok nőhetnek.

Az egyre szigorúbb szabályozás miatt a kriptotőzsdék továbbháríthatják a költségeket az ügyfeleknek, és azok, akik kevesebb jogi kockázattal járó hagyományos befektetési lehetőségeket preferálják, esetleg kilépnek a piacról.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Összességében, az Egyesült Államokban zajló események nem csak a kriptoipar szereplőire, hanem a lakossági befektetőkre, kereskedőkre is hatással lehetnek, akik az általuk választott befektetések biztonságában bíznak.

A következő hónapokban érdemes lesz figyelni, hogy ezek az események mennyire befolyásolják a kriptopénz piac mozgását.

Olvastad már? A lehetőségek kiaknázása: Az iGaming tokenek és az iparág 115%-os növekedése

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kifogyóban a kriptopiac a Bitcoinból? Mit kell tudni

A központi tőzsdékről február folyamán közel 50.000 Bitcoint (BTC) vontak ki, ami a világ legnagyobb kriptopénzének „megvásárolható" kínálatában meredek visszaesést okozott. A CryptoQuant adatainak felhasználásával elemezve,...

Új Solana-t keres? Tekintsd át ezt a kripto választékot

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piacán jelenleg jelentős fellendülés tapasztalható, amelyet a Solana (SOL) vezet, amely erős bikás mintát mutatott, meghaladta a 130 dolláros határt, és erőteljes piaci...

Az Ethereum ETF 2024-ben? A kíváló kripto ügyvéd pesszimista

Az Egyesült Államok felügyeleti hatósága, a SEC túl sok „politikai ellencsapást" kapott, miután a Bitcoin spot ETF-eket engedélyezték az Egyesült Államokban, mondja a tapasztalt jogi...

A Floki a következőkben különbözik a többi mémérmétől

A Floki (FLOKI) tokenek összértéke, amelyeket a platform négy hónapja futó staking programjában zároltak, 300 millió dollár fölé szökött, miután az elmúlt 24 órában parabolikusan...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!