Az új orosz miniszterelnök kedveli a kriptót?

-

A kriptopénzek igazából nem pénzek, mégis meg kellene adóztatni őket – ilyen, és ehhez hasonló megállapításokat hallhattunk eddig Mihail Misusztyin orosz miniszterelnök részéről, aki nemrégiben foglalta el székét.

Oroszországnak digitálisabbá kell válnia

Amellett, hogy Misusztyin szemmel láthatóan nem akar eltérni a kimondott vagy kimondatlan, hivatalos kormányzati nézőponttól, kifejezetten támogatja a digitalizációt.
Ez pedig a kriptoipar szempontjából egy jó kiindulópont. Állítása szerint Oroszországnak jobb digitalizáltságra lenne szüksége.

A digitális gazdaság fejlesztése lesz az egyik legfontosabb prioritású területe. Ezt már akkor elmondta, mikor még csak a pozíció várományosa volt.
Misusztyint Putyin elnök jelölte a kormány élére, miután az előző kormány minden tagja lemondott, köszönhetően az alkotmányt érintő változtatási kísérleteknek.
Az új miniszterelnök azután vehette át a kinevezését, hogy a Duma, az orosz parlament alsóháza hivatalosan is megszavazta.
Beiktatásakor így mutatta be az általa indítandó reformokat:

„Először is ténylegesen és határozottan el akarunk köteleződni az újítások mellett. Menedzsmentbeli változások, a legújabb digitális technológiák bevezetése. Nincs kétségünk afelől, hogy az államnak kell annak a digitális platformnak lennie, amelyet az emberekért hoznak létre.”

Tavaly novemberben már hallhattuk tőle, hogy kifejezetten tetszik neki a digitális platformok hatékonysága.
Ezzel együtt persze az is igaz, hogy a gazdasági változások némelyike veszélyt is jelent magára a gazdasága, legalábbis bizonyos szereplőkre:

„Az Airbnb nagyon jó, és persze veszélyes is a hotelekre nézve.”

Mi a helyzet a kriptókkal?

Az elmúlt 10 évben Misusztyin az orosz adóhatóság vezetőjeként dolgozott. Egyértelműen volt rá lehetősége, hogy kifejtse a véleményét a témában.
2017 novemberében hangzott el, hogy a kriptopénzes tranzakciókat meg kellene adóztatni.

„Meg vagyok győződve arról, hogy az ilyen tevékenységeket is adóztatni kell. Persze csak azután, hogy pontosan meghatároztuk, milyen gazdasági következményei is vannak a kriptopénzek használatának.”

Akkor úgy vélekedett, a kriptó pénzeszköznek tekinthető. Ahhoz, hogy legális fizetőeszközzé váljanak Oroszországban, nagyon sok dolognak kell történnie.
A digitális pénzek elterjedését ahhoz hasonlította, mint amikor annak idején létrejöttek a fiat pénzek, és megváltozott az aranyfedezet helyzete.
A miniszterelnök álláspontja érdekes, és egyben realista is. Láthatjuk, hogy nem veti el mindenestől a kriptopénzek ötletét, de egy fokozatosabb terjedést lát kívánatosabbnak.
Az elmúlt napokban a Duma pénzügyi bizottságának elnöke, Anatolij Akszakov elmondta, a tavaszi ülésszak folyamán tárgyalni fognak a digitális pénzügyi termékeket érintő jogszabályokról.

Olvastad már? Egymilliárd dollárnyi kriptopénzt mozgatott meg egy bitcoin bálna

Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Hogyan befolyásolhatja az FTX az ETH jövőbeli ármozgásait?

Az Ethereum (ETH) nemrég átlépte a 3200 dolláros határt, optimizmust keltve a tulajdonosok körében. A kedvező lendület mögött azonban potenciális kihívások lappangtak, az adatok olyan érdekes...

Pepe (PEPE) technikai elemzés 02.27.

Prémium Pepe (PEPE) A Pepe (PEPE) február 26-án 41%-ot emelkedett, és ezzel az árak átléptek egy kulcsfontosságú ellenállási szintet. Decemberben ez az ellenállás visszaverte a bikákat. Emellett 2023...

A legjobb Layer 2-es kriptovaluták amire a bálnák összpontosítanak

Vendégbejegyezés A Pantera Capital, egy vezető blokklánc befektetési cég erős kriptobika piacra számít a következő 18-24 hónapban. Ennek a jóslatnak köszönhetően kulcsfontosságú a Layer 2-es kriptovalutákra összpontosítani,...

Hamis tárcaprogramra figyelmeztetnek a kínaiak

A kínai digitális jüan kezelésére szolgáló tárca-applikcióból felkerült az internetre egy hamisított példány, és az áldozatok minden pénzüket elveszíthetik, ha ezt telepítik az eszközükre. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!