Konya saját kriptopénzt indít a mindennapi tranzakciók lebonyolítására

-

Ugur Ibrahim Altay, Konya, a hetedik legnagyobb török város polgármestere nemrég bejelentette, hogy elkészültek a „city coin” nevű kriptoprojekt kezdeti lépéseivel.
Pontosabb részleteket a kriptovalutáról 2020 októberében tudhatunk meg a Konyában megrendezett Okos Városok és Önkormányzatok Kongresszuson és Kiállításon.
Az eseményen emellett bemutatásra kerül egy blokkláncra összpontosító kezdeményezés is.
Konya digitális valutájával hatékonyabban szedhetik be a forgalmi adót.
Konya lehet a világ egyetlen városa, amelynek saját kriptopénze van, ha sikeres lesz a projekt. A város saját virtuális tokenjével az önkormányzatok könnyebben elvégezhetik a különböző feladatokat és kötelezettségeket.
A tokennel például hatékonyabban tudnák beszedni a forgalmi adót. Egyelőre azonban sokat nem tudunk a city coinról.
Azonban helyi források szerint többet tudhatunk meg a projektről az októberi konferenciát. A projekt hosszú távú célja, hogy Konya városa saját kriptopénzekre összpontosító ökoszisztémát építsen ki.
Törökország aktívan részt vesz a blokklánc projektek fejlesztésében. 2019 júliusában a kormány bejelentette, hogy saját „digitális pénzt” indítana, melyet a török tartalékbank is támogatna.
A digitális valuta fejlesztése részese a kormány 11. fejlesztési tervének, amivel Isztambul lehet a pénzügyi világ egyik új nemzetközi központja. Egyelőre nem tudni, hogy a „Konya coin” részese-e ennek a tervnek.

A CFTC korábbi igazgatója bejelentette a digitális dollár tervét

Más országokban is tervezik az állam által támogatott digitális valuták bevezetését. Christopher Giancarlo, ügyvéd és az Amerikai Határidős Árutőzsde Felügyelet (CFTC) korábbi igazgatója vezeti a digitális dollár projektet, amit az amerikai kormány teljes mértékben támogat.
Giancarlo a január 16-án megtartott Crypto Finance Konferencián elmondta:

„A dollár digitalizálása. Egy digitális dollár megalkotása az amerikai kormány teljes támogatását élvezhetné, az amerikai kormány és a Fed nyomtathatná és a hagyományos bankokon keresztül lehetne kiadni.”

Hozzátette:

 „A digitális dollár nem egy stabilkoin, hanem valóban egy digitális dollár lenne. A dollár jelenleg két formában létezik, papír és fémpénz. Egy harmadik verziót javaslunk, ami digitális lenne.”

Giancarlo szerint a digitális dollár megőrizhetné az amerikai dollár vezető szerepét a világpiacokon.

Instanbul blokklánc hét

2020 áprilisában megrendezésre kerül Törökország első blokklánc hete Isztambulban, a fő eseményt április 9-10-én tartja az IstanBlock.
Többet is megtudhatsz róla, ha feliratkozol az istanbulblockchainweek.com oldalon, vagy csatlakozol a Telegram közösséghez.

Olvastad már? Egymilliárd dollárnyi kriptopénzt mozgatott meg egy bitcoin bálna

Forrás: cryptoslate.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Vajon a Bitcoin bálnák segítettek a BTC-nek átlépni a 60.000 dollárt?

A Bitcoin (BTC) az elmúlt hetekben következetesen felfelé ívelő pályán volt, ami spekulációkat váltott ki az intézményi érdeklődés fenntarthatóságáról és annak lehetőségéről, hogy a BTC-t...

Melyik coint kell megvenni, hogy milliomossá váljon ezen a bikafutamon

Vendégbejegyzés A felgyorsuló kriptopiaci lendület a közelmúltban 60.000 dolláros csúcs felé vitte a Bitcoint, ami intenzív piaci spekulációkat váltott ki. Ilyen bika futások közepette a megfelelő digitális...

Anthony Scaramucci elmélete az Bitcoinról

A Bitcoin (BTC) feleződése körüli növekvő várakozás közepette befektetői jóslatok készülnek. A legújabb Anthony Scaramucci-tól, a SkyBridge Capital alapítójától származik. A CNBC TV-nek nyilatkozva Scaramucci kiemelte...

Ez az altcoin áttörte a fő trendvonalat: Megmenekül a medvecsapdából?

A bika futás úgy tűnik, hogy hivatalosan is elkezdődött, mivel a Bitcoin árfolyama belép az ATH előtti utolsó ellenállási zónába. Mindeközben az altcoin rally még...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!