Az UBS ügyvezetője saját kriptó-bankot indít

-

Peter Wuffli, a legnagyobb svájci bank, az UBS korábbi ügyvezetője hatalmas potenciált lát a kriptós banki szolgáltatásokban. Az ez irányú elképzeléseit a helyi Swissinfo hírportállal osztotta meg.
Kriptós bank születik
Ami még fontosabb, hogy Wuffli nem egyszerűen csak az elképzeléseiről beszélt, hanem nyakig benne is van a gyorsan fejlődő iparágban.

A UBS korábbi ügyvezetője ma a svájci székhelyű Sygnum kriptobank igazgatója. Mostanra pedig – egy másik banki szolgáltatásokat nyújtó céggel, a SEBA-val együtt – megszerezték a Svájci Pénzügyi Felügyelet engedélyeit a működéshez.
Mindkét vállalat a kriptopénzeket, digitális eszközöket és a blokklánc-technológiát használva akar azok előnyeiből részesülni.
Mikor megkérdezték, mi keltette fel a figyelmét a kriptoszférában, Wuffli elmondta:

„Miután lecsengett a kezdeti hájp, a komolyabb szereplők vették át a stafétát. A technológia és a kriptopénzek nagy lehetőségeket tartogatnak. Az fogott meg, amikor láttam, hogy egy-egy ötlet mennyi tőkét és tehetséget tud mozgósítani. Kicsit a 20 évvel ezelőtti helyzetre emlékeztetett, mikor néhányan a legjobb tőzsdei kereskedők közül létrehozták az első befektetési alapokat. Hasonló lehetőségeket érzek, hiszen most is a tehetség és az innováció találkoznak.”

A Sygnumról és a hasonló bankokról szólva, maguk az intézmények és a kisbefektetők jelentik a legkézzelfoghatóbb lehetőségeket.
Ők már részei egy 200 milliárd dolláros piacnak, hisz kriptopénz-tulajdonosok. Elmondta, miszerint mostanra több ezer ügyfelük van, akik számára egy helyen biztosítják a vásárlás, váltás, hitelezés és tárolás szolgáltatásait.
A következő nagy dobás a tokenizáció lesz, amely a résztulajdonlás elterjedését segíti majd elő. Vállalati részesedés, műalkotások, árucikkek és ingatlanok lesznek digitalizálva.

A blokklánc előnyei tisztán látszanak

Wuffli szerint pénzügyi területen a blokklánc számos előnyt nyújt:

Az elosztott főkönyvi hálózat gyorsabb, megbízhatóbb, és sokkal olcsóbb technológia az alapvető szolgáltatásokhoz. A részesedések nyilvántartásához egyszerű okosszerződéseket tudunk létrehozni, amelyekkel nyomon követhető a tulajdonjog változása, mégpedig valós időben. El lehet felejteni az összetett kimutatásokat és nyilvántartásokat az osztalékok kifizetéséhez, a tőke automatikusan növekedhet, eközben pedig könnyen kereskedhetsz az eszközeiddel a másodlagos piacokon.”

Emellett a kereskedésben immár nem kell a másik félhez igazodnunk, nem kell megvárni annak reakcióját.
A blokklánc tulajdonképpen egy számlavezetési rendszer, amely biztosítja, hogy az adatok helyesek, megváltoztathatatlanok és nyomon követhetőek legyenek.
Ami pedig még fontosabb, mindent konszenzussal lehet irányítani, amely sokkal hatékonyabb, mint a „bürokratikus parancsnoki lánc. Ezt nagyon erős előnynek gondolom.” – folytatja a gondolatmenetet Wuffli.

Olvastad már? Bakkt, Trump vagy technikai okok? 3 teória a bitcoin esése mögött

Szerinted ezek a banki megoldások fogják a trendeket diktálni a jövőben? Oszd meg velünk a véleményed!
Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb kriptók, amiket az altcoin szezon előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A digitális eszközökre összpontosító befektetési cég, a Pantera Capital virágzó kriptobika piacot jósol a következő 18-24 hónapban. Ez a bikás előrejelzés megteremti a feltételeket azon befektetők...

A Solana, és a Cardano állapotának értékelése, a Meme Moguls a figyelem központjában

Vendégbejegyzés Anatoly Yakovenko, a Solana (SOL) alapítója nemrég egy játékos tweet-tel keltett érdeklődést a kriptoközösségben, amelyben Satoshi Nakamoto-ot, a Bitcoin rejtélyes alkotóját említette. Ugyanakkor nyilvánosságra hoztak 120...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.27.

Prémium Ripple (XRP) Az XRP árfolyamát a Ripple fejlődése és a SEC kontra Ripple per aktualitásai befolyásolják. Az altcoin a 0,56 dolláros szint fölé emelkedett, mivel az XRPLedger...

Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

Az elmúlt héten robbanásszerűen növekedett a Starknet Total Value Locked (TVL) értéke, adataink szerint 194%-kal emelkedett, elérve a 1.32 milliárd dollárt. Ezáltal a Starknet az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!