2014 óta most teljesítette legrosszabb negyedévét a bitcoin árfolyama

-

Már majdnem a negyedik negyedbe lépett az év, amikor a bitcoin árfolyama vérfürdőt rendezett. A legutóbbi, 10 000-ről 7800 dollárra történő zuhanással a vezető kriptopénznek 2014 óta ez a legrosszabb negyedéve.
Visszatekintve, a BTC jelentősen rosszabbul teljesített más, korábbi időperiódusokhoz viszonyítva.

A kriptopénz árfolyamának eddigi éves maximuma elérte a 13 800 dollárt, a 15 000-es várakozásokat azonban nem sikerült valóra váltania.


 
2014-ben az árfolyam 39,52%-ot csökkent, amikor decemberre 500 dollárról 345-re esett. Jóval kisebb piacról lévén akkor szó, a korrekció hatásai korlátozottak voltak.
A 2019-es szeptemberi zuhanásnak ezzel szemben mélyebb kihatásai voltak, hiszen több piac likviditása is csökkent. A BTC kereskedési volumene 19 milliárd dollár volt szeptember 27-én, 24 órás viszonylatban.
2017-ben aztán azt tapasztalhattuk, hogy a BTC minden negyedévben elképesztő nyereségekkel zárt. Az év harmadik negyedéve akkor meglehetősen idegtépő esést élt át szeptemberben, amikor Kína úgy döntött, betiltja a jüannal történő kriptokereskedést, valamint az összes helyi ICO-t.
A hónap végén aztán szép kis raliba kezdett, aminek köszönhetően a negyedév 74 százalékos haszonnal zárhatott.

2019-ben a durván 25 százalékos veszteség elég valószínűnek látszik, még mielőtt a hó betakarná a bérci tetőt. A bitcoin elérte a 8200 dollárt, a 7900-re való korrekció után.
Mivel a piacon jelenleg az extrém félelem érzelmei érvényesülnek, elég kicsi az esély arra, hogy a bitcoin jelentős raliba kezdjen a fennmaradó napokban, és kiegyenlítse a veszteségeket.
Általánosan elmondható, hogy a vezető kriptovaluta nem rendelkezik egy jól meghatározott ütemtervvel. A 2019-es év ismét felélesztette a bitcoinmaximalizmus hullámát, miután a vezető kriptopénz teljesítményével jóval felülmúlta a legtöbb altcoint.
A veszteségek ellenére a bitcoinár még így is több mint 200 százalékot növekedett a januári árszinthez viszonyítva. A negyedik negyedév beköszöntével az altcoinokra vonatkozó előrejelzések jóval szigorúbbak, miközben a BTC-nek továbbra is megvan az esélye a felépülésre.

Olvastad már? A bitcoin árfolyama hamarosan próbára teheti a 7500 dolláros támogatási szintet

Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Fidzsi-szigeteken illegális a bitcoin-vásárlás

A szigetek központi bankja, a Reserve Bank of Fiji, az RBF nemrégiben jelentette be, hogy a kriptopénzek továbbra sem számítanak hivatalos pénzeszköznek az országban, és...

Dogecoin (DOGE) technikai elemzés 04.20.

Prémium Dogecoin (DOGE) A Dogecoin (DOGE) árfolyama mindent összevetve bikásan kereskedik, és az emelkedő trendvonal mentén konszolidálódik, annak ellenére, hogy az egész piacon megfigyelhető visszafogott felfelé irányuló...

Visszaszámlálás a bitcoin felezésig, 100 ezer vagy 55 ezer lesz a következő árfolyam

Április 20 nagy nap a Bitcoin hálózat számára, ismét itt a felezés, a kriptoközösség hangulata tagadhatatlanul emelkedett. Rengetegen úgy vélik, nagy emelkedés jöhet, és 100...

Ripple (XRP) technikai elemzés 04.20.

Prémium Ripple (XRP) A Ripple (XRP) árfolyama április 13. és 17. között 0,59 dollárról 0,43 dollárra esett, majd április 18-án újra tesztelte és áttörte a 0,50 dolláros...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!