2014 óta most teljesítette legrosszabb negyedévét a bitcoin árfolyama

-

Már majdnem a negyedik negyedbe lépett az év, amikor a bitcoin árfolyama vérfürdőt rendezett. A legutóbbi, 10 000-ről 7800 dollárra történő zuhanással a vezető kriptopénznek 2014 óta ez a legrosszabb negyedéve.
Visszatekintve, a BTC jelentősen rosszabbul teljesített más, korábbi időperiódusokhoz viszonyítva.

A kriptopénz árfolyamának eddigi éves maximuma elérte a 13 800 dollárt, a 15 000-es várakozásokat azonban nem sikerült valóra váltania.


 
2014-ben az árfolyam 39,52%-ot csökkent, amikor decemberre 500 dollárról 345-re esett. Jóval kisebb piacról lévén akkor szó, a korrekció hatásai korlátozottak voltak.
A 2019-es szeptemberi zuhanásnak ezzel szemben mélyebb kihatásai voltak, hiszen több piac likviditása is csökkent. A BTC kereskedési volumene 19 milliárd dollár volt szeptember 27-én, 24 órás viszonylatban.
2017-ben aztán azt tapasztalhattuk, hogy a BTC minden negyedévben elképesztő nyereségekkel zárt. Az év harmadik negyedéve akkor meglehetősen idegtépő esést élt át szeptemberben, amikor Kína úgy döntött, betiltja a jüannal történő kriptokereskedést, valamint az összes helyi ICO-t.
A hónap végén aztán szép kis raliba kezdett, aminek köszönhetően a negyedév 74 százalékos haszonnal zárhatott.

2019-ben a durván 25 százalékos veszteség elég valószínűnek látszik, még mielőtt a hó betakarná a bérci tetőt. A bitcoin elérte a 8200 dollárt, a 7900-re való korrekció után.
Mivel a piacon jelenleg az extrém félelem érzelmei érvényesülnek, elég kicsi az esély arra, hogy a bitcoin jelentős raliba kezdjen a fennmaradó napokban, és kiegyenlítse a veszteségeket.
Általánosan elmondható, hogy a vezető kriptovaluta nem rendelkezik egy jól meghatározott ütemtervvel. A 2019-es év ismét felélesztette a bitcoinmaximalizmus hullámát, miután a vezető kriptopénz teljesítményével jóval felülmúlta a legtöbb altcoint.
A veszteségek ellenére a bitcoinár még így is több mint 200 százalékot növekedett a januári árszinthez viszonyítva. A negyedik negyedév beköszöntével az altcoinokra vonatkozó előrejelzések jóval szigorúbbak, miközben a BTC-nek továbbra is megvan az esélye a felépülésre.

Olvastad már? A bitcoin árfolyama hamarosan próbára teheti a 7500 dolláros támogatási szintet

Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin árfolyama 10%-kal emelkedik – 60 000 dolláros árfolyam van a láthatáron?

A Bitcoin (BTC) meglepte a befektetőket, mivel az éjszaka folyamán bikás teljesítményt mutatott, ami lehetővé tette, hogy átlépje az 57.000 dolláros szintet. A CoinMarketCap szerint a...

A legjobb kriptók, amiket az altcoin szezon előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A digitális eszközökre összpontosító befektetési cég, a Pantera Capital virágzó kriptobika piacot jósol a következő 18-24 hónapban. Ez a bikás előrejelzés megteremti a feltételeket azon befektetők...

A Solana, és a Cardano állapotának értékelése, a Meme Moguls a figyelem központjában

Vendégbejegyzés Anatoly Yakovenko, a Solana (SOL) alapítója nemrég egy játékos tweet-tel keltett érdeklődést a kriptoközösségben, amelyben Satoshi Nakamoto-ot, a Bitcoin rejtélyes alkotóját említette. Ugyanakkor nyilvánosságra hoztak 120...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.27.

Prémium Ripple (XRP) Az XRP árfolyamát a Ripple fejlődése és a SEC kontra Ripple per aktualitásai befolyásolják. Az altcoin a 0,56 dolláros szint fölé emelkedett, mivel az XRPLedger...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!