Az SEC továbbra sem hagy jóvá Bitcoin ETF-et – ezúttal augusztus végéig tolta el a határidőt.

Az Egyesült Államok Értékpapír és Tőzsdei Bizottsága (SEC) késleltette a VanEck Bitcoin Trust névre keresztelt tőzsdén kereskedett alapjáról (ETF) szóló döntését.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A héten ez a második alkalom, hogy a bizottság elhalasztja döntését egy Bitcoin ETF-ről. Június 15-én a Kryptoin ETF-bejelentésével kapcsolatos döntést halasztották el.

Az SEC egyelőre még nem hagyott jóvá egy Bitcoin ETF-et sem, vezetői általában a piaci manipulációt, és az átláthatóság hiányát emlegetik érvként.

Sokak szerint döntő fontosságú lenne az eszközosztály számára egy Bitcoin ETF megalakulása a folyamatos elfogadás szempontjából.

Ez a kriptovalutákban kevésbé jártas hagyományos befektetők számára egy szabályozott és hagyományos eszközt kínálna a bitcoin kitettség megszerzésére.

Ez alkalomból az SEC arra is felkérte a nyilvánosságot, hogy számos kulcsfontosságú kérdésben kommentálja a VanEck bejelentését.

A bizottság a következőket kérdezi a nyilvánosságtól: a beadvány kiszolgáltatott-e a manipulációnak; változott-e a kriptovaluta-ipar 2016 óta; a VanEck beadványa korlátozza-e a manipuláció bármely lehetőségét; illetve, hogy transzparens-e a bitcoin.

A nyilvánosságnak a következő 20 nap áll rendelkezésére, hogy észrevételeket tegyen a fentiekkel kapcsolatban.

A hozzászólók elektronikus úton nyújthatják be válaszaikat az SEC portálján, de megtehetik postán vagy e-mailen keresztül is.

A VanEck Bitcoin ETF útja

A VanEck először 2018 júniusában a VanEck SolidX Bitcoin trust-al próbálkozott, végül azonban 2019 szeptemberében visszavonták ezt a beadványt.

A New York-i befektetési vállalat 2020 decemberében új beadványt dolgozott ki, VanEck Bitcoin Trust néven. 2021 márciusában VanEck ezután javaslatot tett a beadvány módosítására.

Az SEC 2021 áprilisában egyszer már eltolta bejelentését, a tegnapi alkalom pedig ugyanennek a bejelentésnek a második halasztása volt.

A VanEck Bitcoin Trust olyan részvényekkel kereskedne, amelyek tükrözik az MVIS CryptoCompare Bitcoin Benchmark Rate teljesítményét. Ez az árfolyam egy amerikai dollárban megadott érték, amely a bitcoin öt tőzsdén mért medián árát követi.

Az ilyen típusú áraggregátorokat gyakran használják, amikor egy alapkezelő vagy egy tőzsde pénzügyi termék megalkotására törekszik, és megbízható árkövetésre van szüksége.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

A beadvány szerint a trust részvényei a Cboe BZX tőzsdén lennének elérhetők, a konkrét letétkezelőről azonban nem esik szó.

Sokak szerint 2021 lesz az év, amikor az SEC végre jóváhagyja az első amerikai Bitcoin ETF-et, azonban ilyen extrém óvatosság mellett semmi sem biztos.

Olvastad már? Kriptopénzeket is kínáló CFD-brókerek összehasonlítása – XTB, Admirals, Plus500, AvaTrade

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!