Az SEC elhalasztotta a Wilshire Phoenix Bitcoin ETF-ről szóló döntést

-

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) elhalasztotta végső döntését egy bitcoinalapú tőzsdén kereskedett alapról (ETF). Az ügy mögött a Wilshire Phoenix befektetői iroda áll. A törvénymódosítást jelenleg tekintik át a törvényhozók.
Az SEC ismét elhalasztotta ETF-ről szóló döntését, melyet a New York-i Wilshire Phoenix befektetési cég adott be.

A nyilvános beadvány szerint az SEC-nek értékelnie kell a törvénymódosítási javaslatot, hogy az NYSE Arca kereskedhessen a Wilshire Phoenix Bitcoin és Kincstári Befektetési Alapjával.
Az Arca korábban egy stabilkoin miatt kereste fel az SEC-t, hogy megszerezze a szükséges engedélyeket. Az Arca UST Coins névre hallgató biztosérme egy kötvényalapban való részesedést reprezentálna.
Az értékpapírok tokenizációja ERC20-kompatibilis tokenek formájában történne, amelyek az Ethereum blokkláncán kerülnének rögzítésre.
Az ETF azonban lehetőséget nyújtana a befektetők számára, hogy elérjék a bitcoin és az amerikai kincstár kötvényeinek piacát. Az SEC (szokása szerint) több kérdést is feltett a nyilvánosság számára, köztük azt, hogy szerintünk a CME bitcoin referencia indexe nincs-e kitéve esetleges manipulációknak.
Az SEC júniusban kezdte fogadni a kommenteket a javaslatról. Úgy tűnik, hogy csak hat ember válaszolt a bitcoin-ETF meglapításának kérdésére.
A Wilshire javaslatában az a különleges, hogy a többihez képest tervezetei vannak rövid távú kincstári kötvényekben és amerikai dollárban való bitcoinpozíció tartására.
A cég elmagyarázta, hogy ezzel csökkentenék az ellentmondások mértékét, a befektetők pedig gyorsabban juthatnának bitcoinhoz, „egy olyan módszerrel, amely sokkal hatékonyabb, egyszerűbb és kevésbé kockázatos, mintha csak simán bitcoint vásárolnánk.”
Ennyiben eltér a hagyományos ETF-ektől, és sokkal inkább személyes elhelyezési befektetésre hajaz, melyet akkreditált befektetőknek árulnak, hogy kriptopénzekbe fektethessenek hagyományos bankszámlájukkal.

Egyéb ügyeik is vannak

Az SEC közben a végső döntés időpontját fontolgatja, amikorra határozniuk kell, hogy elfogadják vagy visszautasítják a Bitwise Asset Management által beadott bitcoin-ETF–javaslatot.
Hunter Horsley, a Bitwise társalapító-vezérigazgatója korábban úgy írta le a kriptopénzeket, mint egy vagyoni osztály, amely a „lehető legjobban felhasználható” formájában van.
Hozzátette:

„Ha megfigyeljük a piaci helyzetet, akkor egy kriptopénzekkel összekötött ETF lehet a következő logikus lépés.”

A cég számos jelentést írt, melynek célja, hogy meggyőzzék az SEC-t, miszerint a bitcoin piaca már így is elég nagy és biztonságos egy ilyen termék támogatásához. A törvényhozókra azonban nem sikerült hatni.
Jay Clayton, az SEC elnöke elmondta:

„Igaz, hogy a bitcoin piaca több lépést tett az érettség felé, de még sok munka van hátra, mielőtt engedélyeznénk egy bitcoin-ETF-et.”

A VanECK és SolidX szintén az SEC döntésére vár, amely október közepére esedékes. Annak ellenére, hogy visszavonták ETF-javaslatukat pár hete elindították ETF-ük egy korlátozott verzióját.
Az SEC jogilag 35 napon belül köteles döntenie a Wilshire Phoenix törvényjavaslatáról.

Olvastad már? Mennyi bitcoinba kerülne, ha egyes országok leváltanák aranytartalékukat?

Kiemelt kép: Bilmiş ler
Forrás: coinspeaker.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Solana, és a Cardano állapotának értékelése, a Meme Moguls a figyelem központjában

Vendégbejegyzés Anatoly Yakovenko, a Solana (SOL) alapítója nemrég egy játékos tweet-tel keltett érdeklődést a kriptoközösségben, amelyben Satoshi Nakamoto-ot, a Bitcoin rejtélyes alkotóját említette. Ugyanakkor nyilvánosságra hoztak 120...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.27.

Prémium Ripple (XRP) Az XRP árfolyamát a Ripple fejlődése és a SEC kontra Ripple per aktualitásai befolyásolják. Az altcoin a 0,56 dolláros szint fölé emelkedett, mivel az XRPLedger...

Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

Az elmúlt héten robbanásszerűen növekedett a Starknet Total Value Locked (TVL) értéke, adataink szerint 194%-kal emelkedett, elérve a 1.32 milliárd dollárt. Ezáltal a Starknet az...

Leállította a bíróság az amerikai bitcoin-bányászok kérdőívezését

Az amerikai EIA, azaz az Energiaügyi Hivatal kötelezni akarta a bányászokat, hogy minden információt adjanak át számára az üzleti folyamataikról, egy texasi bíróság viszont kimondta,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!